Nieuwsbrief  MOTORWERK december 2012

 
Jialing JH600B in het wit!
  
In de nieuwsbrief van november j.l. hebben we al aangkondigd dat onze re-seller voor Zuid-Duitsland (Löw Gespanne GmbH) van plan was om met een Jialing JH600B mee te rijden tijdens de beklimming van de Gamsstein. En dat is in meer dan winterse omstandigheden dan ook gebeurd!
 
Beneden vertrokken met ca. 40 zijspancombinaties zijn er uiteindelijk op eigen kracht 9 boven aangekomen. Daarbij waren 8 machines met een aangedreven zijspanwiel en.... één Jialing JH600B voorzien van een sneeuwketting.
 
Jawel hoor, die van Löw GmbH. Op de plaatjes kun je een mooie indruk krijgen van een Jialing JH600B in het wit!
 
Grote FEHAC enquête is beschikbaar
Inmiddels is de grote FEHAC enquête rond het gebruik en de economische waarde van oldtimer voertuigen verschenen. Heb je een of meerdere historische twee- of meerwielers, dan is het bijzonder belangrijk deze enquête in te vullen.
 
Met ca. 20 minuten tijdsbesteding kun je voorkomen dat jouw plezier in historische voertuigen jaarlijks enkele honderden euro's meer gaat kosten!
 
Dus, neem die tijd er even voor en zorg er mede voor dat de vrijstelling Motor Rijtuig Belasting  behouden blijft!
 
 
Chang Jiang 750 roadtest in Motorrad Gespanne Nr. 133
Het Duitstalige blad Motorrad Gespanne heeft MOTORWERK goed in de gaten. Naast eerdere roadtests van de Royal Enfield 350 / INDER combinatie en de Jialing JH600B heeft het blad in uitgave 133 de Chang Jiang 750 nauwkeurig onder de loep genomen.
 
Met een aantal kritische noten, maar een in het algemeen posititief resultaat wordt de Chang Jiang 750 eerlijk beoordeeld. Resultaat: als je zoekt naar een klassieke manier van zijspanrijden en accepteert dat je er niet met 130 km/h mee over de snelweg kunt razen, dan is een Chang Jiang 750 van rond de 5.000 euro een prima aankoop.
 
Blauwe kentekenplaat nu t/m bouwjaar 1978
De RDW heeft in samenwerking met de FEHAC besloten om de klassieke blauwe kentekenplaat nu ook beschikbaar te maken voor historische voertuigen met een datum eerste ingebruikname t/m 1978.
 
Dat is goed nieuws voor de productlijn Royal Enfield 350 Bullet (met/zonder INDER zijspan) die door MOTORWERK t/m bouwjaar 1978 als gerestaureerde machines worden geleverd. Als bekroning van de erg goede restauratie door onze leverancier in New Delhi mag er nu in Nederland een blauwe kentekenplaat op worden gemonteerd.

Royal Enfield 350 Bullet op NL kenteken gezet
MOTORWERK heeft enkele weken geleden een Royal Enfield 350 Bullet van 1974 verkocht en op klantvraag bij de RDW zonder een enkel probleem kunnen laten goedkeuren en kentekenen. Helaas net te vroeg voor een blauwe plaat....
 
Historische BMW Gespanne bijna uitverkocht
Kennelijk een goed geschenkartikel, want de ingekochte voorraad is na de feestdagen bijna op. 
 
Dus....
 

MOTORWERK cursus zijspanrijden goed op weg
In de vorige nieuwsbrief van november hebben we uitgebreid stil gestaan bij deze cursus.
 
Inmiddels zijn er niet alleen al cursussen gegeven, maar ook volgende cursussen zijn al gecontracteerd en ingepland.
 
Ook in deze wintertijd kunnen deze cursussen worden geboekt. In onderling overleg worden dan enkele uitwijkdata vastgelegd. Zodra blijkt dat het weer te slecht is voor de eerste keuzedatum, kan dan de volgende datum worden aangepeild.
 
 
Voorjaarsrit
MOTORWERK wil graag weer een voorjaarsrit voor haar relaties en andere belangstellenden organiseren en uitstippelen.
 
Laat ons in dit kader graag eens weten waar wij deze rit het beste kunnen rijden: zuiden, westen, oosten of noorden van Nederland? En op zaterdag of op zondag?
 
 
Motormarkt Hardenberg
Op zaterdag 30 maart a.s. staat MOTORWERK weer op de Motormarkt Hardenberg.
 
Wilt u al eerder eens ons aanbod aan motoren met (of zonder) zijspan komen bekijken, maak dan gerust een afspraak! Overdag of zaterdags, maar altijd na afspraak.

 
Inhoud
 
Nieuwjaarswens
 
Jialing JH600B in het wit
 
Grote FEHAC enquête - geen MRB!
 
Chang Jiang 750 Roadtest in MG-133
 
Blauwe kentekenplaat nu tot 1978
 
Royal Enfield 350 Bullet op NL kenteken
 
Nog enkele "Historische BMW Gespanne"
 
Zijspancursus MOTORWERK
 
Voorjaarsrit
 
Motormarkt Hardenberg
 
 
 
Jialing JH600B in het wit
 
 
 
 
 
 
Motorrad Gespanne Nr. 133 doet roadtest CJ750
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Royal Enfield 350, 1974, met NL kenteken
 
Historische BMW Gespanne
€ 40,50
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl