Hilversum Verbonden Nieuwsbrief, juni 2018
                    
          6e jaargang, nummer 3
 
 

Zomerborrel: 22 juni 17.00 - 19.00 uur

4e editie van de gezellige zomerborrel voor betrokken Hilversummers - opnieuw op Biersteegplein

Voor het 4e jaar op rij vindt op het terras van het Biersteegplein de Zomerborrel voor betrokken Hilversummers plaats. Op vrijdag 22 juni van 17 tot 19 uur ontmoeten vele maatschappelijk actieve Hilversummers elkaar daar om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen.
Vanaf 17.30 zijn er enkele korte presentaties van bewonersinitiatieven en via het "Hilversums Netwerk Boord" kun je je eigen initiatief en wensen bekend maken (dit is een soort prikbord). Wij zorgen voor een welkomstdrankje en een hapje. De zomerborrel wordt georganiseerd door Hilversum Verbonden en het Bewonersfonds Hilversum.

We hopen je op vrijdag 22 juni vanaf 17 uur te zien op het terras van Wijnbar Vintage (Biersteegplein). Meer info: 06-1250.5498 / info@hilversumverbonden.nl
5 JAAR !!!
 
Heb je iets te repareren, of wil je gewoon even langskomen voor een kopje koffie op je wilt advies om zelf iets te fixen? Je bent van harte welkom.
 
Repair Café Hilversum  -  Weggooien? Mooi niet!
 
De vrijwilligers van het Repair Café-Hilversum staan weer voor u klaar. Iedere maand gelegenheid uw spullen langs te brengen; of kom gewoon een kop koffie drinken!
23 juni, Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50

Na de zomer: 8 september, 6 oktober, 10 november en 15 december Download de najaarsposter 2018

(telkens op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur)                  Meer informatie
2e editie Hilversum100 challenge komt er aan
Ideeën gevraagd om Hilversum duurzamer te maken!
 
De Hilversum100 Challenge roept iedereen met duurzame ideeën en concrete plannen op om Hilversum groener en gezonder te maken. Ook in 2018 ligt de focus op het verminderen van de CO₂-uitstoot. Wie heeft er een goed plan?
Samen maken we de energietransitie slimmer, creatiever en leuker.
 
De Hilversum100 Challenge start in juli. Actieplannen kan je tot eind september inzenden. Op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid worden de winnaars bekend gemaakt
 
Op de Hilversum100-site tal van inspiratie-verhalen over duurzame doeners uit Hilversum.
              < site Hilversum100 >                    < info over de challenge >

29 juni: Eten en debaten bij het Grafisch Atelier

Niemand hoeft financieel klem te zitten, en toch gebeurt het in ons land. Hoe kan dat? En wat betekenen armoede en schulden voor jongeren? Welke factoren dragen bij aan hun financieële problemen? Actuele vragen, en daarom organiseert IDEA op vrijdag 29 juni van 18.00 – 21.00 uur weer een educatieve debat in het Grafisch Atelier Hilversum (GAH). ‘Eten en Debaten’ over het thema ‘sociale en financiële inclusie in Hilversum’.
Lees de hele uitnodiging en hoe je je opgeeft op < meer info >
 
 

Nieuws van HilverZon

* Waren we met HilverZon tot nog toe vooral bezig met collectieve zonnedaken, de aandacht verschuift steeds meer naar de warmte-transitie. Wat gaat er gebeuren? Welke rol spelen we als inwoners van Hilversum?
Ga met ons die transitie in, samen de weg vinden naar schaalvergroting, samen onze huizen isoleren en straks gasloos maken. HilverZon wil het meepraten, meedenken en vooral meedoen mogelijk maken. Meldt u aan!
* Dudok Arena fase 2, het 7e HilverZon-project is vrijwel gereed; er zijn nog participaties beschikbaar voor inwoners uit de postcodegebieden 1212, 1213, 1214, 1215 en 1216 (onder de rode lijn in het plaatje hiernaast).
* De energie-coaches van HilverZon staan voor u klaar; interesse in een goed advies over het verduurzamen van uw woning? Meldt u aan via < interesse >.
* Zonneweide Anna's Hoeve is gereed, maar nog niet uitverkocht. Meer informatie: hilverzon.nu: meedoen
(voor postcodegebieden 1211, 1217, 1221, 1222 en 1223 (boven de rode lijn)
* HilverZon komt naar je toe in 2018 ... op de Gijsbrecht, de Kometenstraat, vorige week bij 15 straatspeeldagen en 30 juni op de Lieven de Keylaan.
Ook bij jou in de straat? Neem contact op via info@hilverzon.nu
* HilverZon heeft in de regio aan de wieg gestaan van een regionaal samenwerkingsverband van Gooise energie-initiatieven; 'Energie Verbonden in 't Gooi'. Info en doelen op < energieverbonden.nl >
* HilverZon kan ook ondersteunen bij het leggen van panelen op VvE's, scholen, verenigingen of voor bedrijven.
Samen maken we Heel Hilversum Duurzaam!
Informeer naar de mogelijkheden op 06-1921.2288 / info@hilverzon.nu
De agenda van sociaal maatschappelijk Hilversum vind je op onze website.
 
Jouw initiatief (*) ook in onze agenda, op onze website of in de volgende nieuwsbrief? Stuur een email aan: info@hilversumverbonden.nl
(*) activiteiten voor/door inwoners van Hilversum zonder winstoogmerk

Ter voorbereiding: zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht

Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht groter dan ooit! Zaterdag 27 oktober 2018 worden er door het hele land weer honderden nachtelijke activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Ook in Hilversum? Meldt je activiteit alvast aan op de website.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hilversum Verbonden is een vrijwilligers-initiatief. Vanuit een kleine kerngroep ondersteunen wij tal van burger-initiatieven zoals Repair Cafe Hilversum, Fietsen alle Jaren Hilversum, de beursvloer, HilverZon en diverse wijkgroepen.
Onze belangrijkste activiteit is echter communicatie; twitter (@hsumverb), de website en deze nieuwsbrief.
 
Zin om mee te denken en/of doen? Of wil je helpen bij de communicatie of bij het ondersteunen van initiatieven? Laat het ons weten: info@hilversumverbonden.nl
Volg ons ook op facebook: www.facebook.com/hilversumverbonden