HOE STEL JIJ JE OPEN VOOR VERNIEUWING?


In december kan het zomaar zijn dat je een shift gaat ervaren, waarbij iets ouds en vertrouwds naar de achtergrond verdwijnt en er ineens iets nieuws aan de horizon verschijnt. Een proces dat voor de meesten niet vervelend aan zal voelen. Nee, eerder van harte welkom is. Het gaat er in aanvang niet om, dat je al hoeft te weten wat het nieuwe precies is. Het is meer een kwestie om je met een volmondig "JA" open te stellen voor vernieuwing en datgene wat je daarin wenst. Een krachtig uitgesproken intentie daarbij zal een aanmoediging betekenen voor de innerlijke rups om te transformeren naar vlinder. Als het een keer zover is, dan voel jij wanneer het moment is om met het nieuwe naar buiten te treden.

Het zal dan aanvoelen of er gordijntjes opzij geschoven worden en er met oh en ah door jouzelf en ook door anderen gekeken gaat worden naar wat er dan tevoorschijn komt; een mooi proces dat ook vraagt om behoedzaamheid. Een geboorteproces is nou eenmaal teer; een energie van baby's en van kleine jongetjes en meisjes. Bescherm hen goed. Geef hen de benodigde warmte en voorkom nadat het eerste levenslicht gezien is voor te grootse en te snelle openheid en naaktheid, zodat de vernieuwing een gezonde groei door kan maken. Gaandeweg zal (pas) duidelijk worden waar deze transformatie in detail toe leidt. Laat je verrassen door de ontwikkelingen rondom die aspecten die op voorhand nog niet zijn ingevuld.

Het kan zijn dat jouw lichaam wat schoksgewijs reageert op de ingezette veranderingen. Soms duurt het even voor het lichaam gewend is aan de hogere energiefrequenties. Wellicht nemen (oude) emoties daarin af en toe het woord. Probeer deze dan te erkennen en te integreren. Het is hiervoor in de meeste gevallen niet nodig om het bijbehorende verhaal opnieuw op te rakelen of her-te-beleven. Er naar toe ademen is vaak al voldoende om ruimte te maken en minder prettige gevoelens te neutraliseren. Luister naar de signalen die het fysieke en energetische lijf afgeven en reageer daarop met liefde en aandacht voor jezelf. Zorg enerzijds dat je die lichaamsbeweging krijgt die je nodig hebt en neem anderzijds ook voldoende rust.

Een decembermaand toegewenst waarin je met verwondering, focus en geduld de voor jou bedoelde cadeautjes uitpakt. Geef hen vervolgens die plek of positie in jouw leven waardoor jij helemaal in je kracht staat en tot je recht komt op weg naar 2019.


CONSULTEN
Wil je alvast vooruit blikken op de energie van 2019? Ik spreek graag een energieboodschap voor je in die je via de mail ontvangt of geef je op mijn locatie een langere (interactieve) energiereading. Je kunt me bellen (033-4451480) of mailen voor een afspraak of bestelling. Ook voor andere consulten ben je natuurlijk van harte welkom.


20 DECEMBER: TRANSFORMATIEWIEL
Op 20 december kan je met behulp van een TRANSFORMATIEWIEL aan persoonlijke vraagstukken werken. In dit op het sjamanisme gebaseerde ritueel, waarbij je met behulp van energetische, creatieve en systemische werkvormen vier windrichtingen doorloopt, kun je levensvraagstukken transformeren en daardoor een groeisprong maken.


9 JANUARI: SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN (LEVEL 2)
Toe aan een verdieping en verbreding in het begeleiden van familie- en organisatieopstellingen? Op 9 januari start de vervolgopleiding SPECIALIST-INN-OPSTELLLINGEN; een passend vervolg op de opleiding COACH-INN-SYSTEMEN. Heb je de systemische basisvaardigheden bij een ander instituut aangeleerd? Geen probleem, je bent van harte welkom!


30 JANUARI: VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN (LEVEL 1)
Wil je jouw intuïtie aanscherpen en in staat zijn om datgene wat je intuïtief weet, voelt, hoort of ziet tot uitdrukking te brengen in een effectief bruikbare metafoor of het doen van een energiereading dan is de 8-daagse opleiding VRAAGGERICHT ENERGIEWAARNEMEN echt iets voor jou. Op een praktische manier leer je de fijne kneepjes van het intuitieve waarnemen en krijgt vertrouwen in het doorgeven van energieboodschappen. Het doen van energetisch interventies in jouw dagelijkse (coach) praktijk zal je steeds makkelijker afgaan.


BOEKENTIP 1
Deze maand noem ik als boekentip graag het boek Een Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle. Een boek waarin je uitgenodigd wordt om je ego los te laten en een sprong te wagen naar een ander en zuiver bewustzijn. Doen we dat collectief dan ontstaat er een samenleving waar geluk de boventoon voert.


BOEKENTIP 2
Een paar jaar geleden bracht ik samen met Bert Smulders het Coachgourmet op de markt. Een culinaire en reflectieve kaartenset die bestaat uit 70 verrassende recepten die allemaal op een gourmetstel klaargemaakt kunnen worden terwijl er met elkaar aan de hand van prikkelende vragen gesproken wordt over persoonlijke onderwerpen. Leuk om zelf te doen tijdens de feestdagen of cadeau te geven voor de Sint, Kerst of Het Eindejaar. Tot en met 31 december geldt de speciale aanbieding van € 12,50.


RECEPT VAN DE MAAND
Deze maand besteed ik graag aandacht aan het blog dat ik schreef over zelf Zuurkool Inmaken. Met mijn familie en een aantal vrienden doen wij dit jaarlijks; een waardevolle, bijzondere en gezonde traditie. Ook voor andere, lekkere en feestelijke recepten ben je van harte welkom op www.dagelijkse-voeding.nl


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl en op de Dagelijkse Voeding Facebookpagina. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.