Quote
Week 31
Jaar 2014
 
 
Treat every piece of advice as a gift or a compliment
 and simply say, “Thank you.”


 
Medewerkers durven je niet altijd eerlijke feedback geven. Spijtig omdat je daardoor nuttige informatie over je eigen handelen mist.
 
Een zeer nuttige en niet bedreigende methodiek voor je medewerkers is om de feedforward methodiek van Marshall Goldsmith eens uit te proberen. Deze methodiek wordt vaak toegepast door succesvolle mensen omdat zij hierdoor tips krijgen die hen nog succesvoller kunnen maken.
 
Volgens Business Week is Goldsmith één van de invloedrijkste management en leiderschap coaches in de VS. In zijn boek ‘What Got You Here Won't Get You There’ beschrijft hij omstandig wat het gebruiken van feedforward je als leidinggevende kan opleveren. In het kader hieronder vind je de vier eenvoudige stappen van deze methodiek.

 
 
Simpel niet? Maar daarom niet gemakkelijk!
 
Punt 1 is wel gemakkelijk: “Wat zou ik kunnen doen om jouw werk vlotter te laten verlopen?”, “Wat zou ik kunnen doen om er voor te zorgen dat alle informatie goed circuleert?”, “Wat zou ik kunnen doen om er voor te zorgen dat op de volgende vergadering alle punten worden besproken en er iets mee gedaan wordt?, “Wat zou ik kunnen doen om….”
 
Bij punt 2 wordt het misschien wel heel moeilijk: luisteren en zwijgen. Geen repliek, geen discussie!
 
Punt 3 is er om  de boodschap van je medewerker goed te laten doordringen en er mentaal nota van te nemen.
 
Bij punt 4 bedank je voor de input. Maar zeker niet uitweiden over de suggesties of er waardeoordelen over uitspreken. Zo toon je erkentelijkheid voor de inbreng van de ander. Je doet dit heel eenvoudig en oprecht met de twee magische woorden ‘Dank U’.
 
De finale bedoeling is dat je met alle informatie die je zo hebt opgedaan verder aan de slag gaat. Je kan dan achteraf laten weten of beter nog tonen dat je er ook iets mee doet.
  
 
P.S.: Heb je ook een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een interessante bedenking of toepassing ter illustratie.
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.