Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF
 
MAART 2018
Bezoek ons op Support 2018!
Van 30 mei t/m 2 juni is weer de tweejaarlijkse Support beurs, Nederlands grootste beurs voor mensen met een bewegingsbeperking, hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en professionals.
 
rdgKompagne is dit jaar weer vertegenwoordigd met twee stands. We introduceren op Support een aantal nieuwe communicatiehulpmiddelen en zullen ook veel aandacht besteden aan kant-en-klare vocabulaires. Uiteraard zal ook oogbesturing weer een prominente plaats krijgen. Onze tweede stand wordt volledig ingericht met materialen voor spel en ontwikkeling voor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen.
 
U vindt rdgKompagne dit jaar in hal 8, stands E026 en E036. Wij nodigen u van harte uit om onze stands te bezoeken en onze adviseurs te ontmoeten! Via de onderstaande banner kunt u gratis toegangskaarten bestellen.
 
Uitnodiging Support 2018
 
Nieuwe elektrische hooglaagopbouw
Nieuwe elektrische hooglaagopbouwOnze afdeling Adaptatie heeft een nieuwe elektrische hoog-laag verstelbare rolstoelopbouw ontwikkeld. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een oogbesturingscomputer eenvoudig elektrisch naar beneden wegklappen en weer naar boven halen.
 
Het nieuwe ontwerp zorgt voor een compactere opbouw en is beter in hoogte verstelbaar.
 
 
Upgradepakket Acticomm
Upgradepakket ActicommBent u in het bezit van een oude Acticomm en is deze toe aan vernieuwing? Dan is er nu ook een upgradepakket verkrijgbaar.
 
Het robuuste Acticomm meubel is ontworpen om tegen een stootje te kunnen. Het meubel gaat dan ook lang mee en hoeft niet snel vervangen te worden. Met het upgradepakket vervangt u alleen de computeronderdelen van de Acticomm. Bovendien krijgt u de allernieuwste software. Zo kunt u uw meubel behouden en kosten besparen.
 
 
Kinderstemmen voor Proloquo2Go
Kinderstemmen voor Proloquo2GoVoor Proloquo2Go zijn nu ook twee kinderstemmen beschikbaar. De stemmen heten Merel en Thijs en zijn ontwikkeld door Acapela Group in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).
 
Voor een extra persoonlijke toon zijn deze synthetische stemmen aangevuld met spraakopnames van veelgebruikte uitdrukkingen en stemgeluiden, met de juiste intonatie.
 
 
Cosmo in beeld
Cosmo in beeldSpelen, leren, bewegen en vooral plezier maken met lichtgevende “knoppen” en een iPad, dat is Cosmo! Speciale spellen op de iPad doen de slimme knoppen van kleur veranderen en maken zo duidelijk welke je wanneer moet aanraken. U kunt de draadloze knoppen plaatsen waar u wilt: op een tafel, op de grond, op schoot, aan een muur, of verspreid door de hele ruimte.
 
Een nieuwe film brengt in beeld op welke manieren u Cosmo kunt inzetten voor het trainen van verschillende vaardigheden.
 
 
Nieuw in onze webshop: flexibele stylus
Nieuw in onze webshop: flexibele stylusMensen die niet met hun vingers het aanraakscherm van een smartphone of tablet kunnen bedienen, kunnen baat hebben bij een stylus. Voor mensen die moeite hebben met het vasthouden van een traditionele stylus, is de Caduceus ontworpen.
 
De Caduceus heeft een uniek buigbaar armpje, dat om de hand en pols gedraaid kan worden. Zo kan de stylus gebruikt worden zonder hem te hoeven vasthouden.
 
 
Kom ook naar onze workshops
Workshops
De komende maanden staan er nog 5 workshops op het programma. Komt u ook? Er is nog plaats!
 
13 april     Basiscursus TouchToTell
19 april Knopbediening in iOS
17 mei Basiscursus TouchToTell
14 juni Introductietraining Score
21 juni Ondersteunde communicatie bij EMB, van theorie naar praktijk
 
In de Basiscursus TouchToTell maakt u kennis met de mogelijkheden van TouchToTell en leert u hoe u deze voor uw leerling of cliënt kunt inzetten om spraak en taalbegrip te bevorderen.
 
In de workshop Knopbediening in iOS leert u alles wat u moet weten om schakelaarbediening op de iPad, iPhone of iPod Touch in te zetten voor uw cliënten. U oefent met app- en iOS-instellingen en maakt kennis met beschikbare hardware.
 
In de Introductietraining Score leert u meer over de achtergrond van Score, krijgt u een uitgebreide demonstratie van de mogelijkheden en gaat u zelf aan de slag met diverse oefeningen.
 
De geaccrediteerde cursus Ondersteunde communicatie bij EMB geeft een uitgebreid overzicht van diagnostische testen, behandelmogelijkheden en hulpmiddelen voor het behandelen en begeleiden van kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen.
 
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: like ons op Facebook!
rdgKompagne heeft ook een pagina op Facebook. Door onze pagina te liken, bent u altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshop aanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Volg ons via Facebook
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, of omdat u bent opgenomen in het relatiebestand van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder.