Stedelijke nieuwsbrief - 28.08.2020
Corona update: evenementen opnieuw mogelijk
 
Zottegem besliste samen met Herzele en Sint-Lievens-Houtem om de eerder genomen lokale maatregelen met betrekking tot evenementen in te trekken. De voorbije maand zagen we de besmettingscijfers dagelijks veranderen, maar nooit zorgden zij voor paniek. Evenementen zijn dus terug toegelaten, uiteraard enkel volgens nationale richtlijnen en sectorprotocollen, en indien tijdig aangevraagd. De lokale regel om altijd een mondmasker bij te hebben en te dragen op drukke plaatsen geldt nog steeds. Bedankt om de 6 gouden regels tegen corona te blijven respecteren! Want iedereen heeft wel een reden om vol te houden: 11miljoenredenen.be.
 

 
Kunst studieaanbod schooljaar 2020-2021
Kunst beroert en ontroert, zelfs en nog meer in bewogen tijden. Zin om je creativiteit te ontplooien? Om je artistieke talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor een opleiding aan de Stedelijke Academie Beeldende Kunst. Beeldatelier voor jongeren, schilderkunst, keramiek, cross-over en zoveel meer… er is keuze uit een ruim en kwaliteitsvol studieaanbod voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. De academie is er klaar voor je veilig te verwelkomen! Inschrijven kan nog tot 30 september via www.sabkzottegem.be.
 

 
 
Muziek, Woord en Dans academiejaar 2020-2021
SAMWD, de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, maakt zich op voor het nieuw academiejaar. Er is een bijzonder ruim aanbod van trajecten in zowel muziek, woordkunst-drama als dans. Van 4 tot 99 jaar, iedereen is welkom! En nu de corona-codekleur de goeie richting uitgaat voor kunstonderwijs, popelt de academie terug zijn deuren te openen en jouw dromen waar te maken. Inschrijven kan via www.samwdzottegem.be, nog tot 30 september.
 
 
Sport in Zottegem: aanbod en zwembadwerking najaar 2020
Nu de zomermaanden op hun einde lopen, gaat de sportdienst van start met hun aanbod voor dit najaar. Nieuw voor zowel jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar is de langverwachte Hockey initiatie. Voor volwassenen herstarten de lessen Yoga en Pilates. Zwemfanaten blijven terecht kunnen in het stedelijk zwembad dat zijn aangepaste werking verder zet. Kleuterzwemmen en aquafitness starten vanaf midden september. Om het sporten veilig te organiseren, wordt voor alle lessen en het zwembad met inschrijvingen gewerkt.
 

 
 
Vlaamse middelen voor sport, jeugd en cultuur efficiënt besteed
Zottegem krijgt bijna 273.000 euro uit het Vlaams noodfonds ter ondersteuning van lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen en besliste om dit in drie potten te verdelen. De grootste pot gaat rechtstreeks naar alle erkende sport-, jeugd- en cultuurverenigingen. De tweede pot, goed voor 70.000 euro, is voorzien voor extra logistieke ondersteuning in het komende werkingsjaar. Tenslotte wordt 53.000 euro geparkeerd als injectiesubsidie bij de heropstart van socio-culturele activiteiten in het algemeen en specifiek met bijzondere aandacht voor kwetsbaren.
 

 
 
Oproep: bevraging brochure vakantieaanbod
 
Begin 2020 was de eerste vrijetijdsbrochure een feit, met een handig overzicht van alle vakantieactiviteiten voor zowel jeugd, sport als cultuur. Voor de tweede editie horen we graag jullie mening zodat we de volgende versie nóg beter kunnen maken! Mogen we 5 minuutjes van je tijd vragen om de enquête in te vullen? Dat kan via deze link. Alvast van harte dank voor de moeite!
 

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem 
www.zottegem.be | communicatie@zottegem.be