Om artist talks,  Facebook-censur og invitation til galleri-koncert
 
 
  1. 18.3 - Koncert på Galleri Galschiøt
  2. 21.3 - Artist Talk i København
  3. 22.3 - Rundvisning på Galleri Galschiøt ved AOF
  4. 24.3 - Fernisering på Underwaerket i Svendborg
  5. Om Facebook-censur og dybtfølte undskyldninger
  6. Galschiøt goes to Hollywood (næsten da)
  7. Udstillinger og Ferniseringer i 2018
 
Kære
 
Der er gang i den på galleri Galschiøt
 
På søndag inviterer vi til gratis koncert og release-party på Galleri Galschiøt fra kl 14.00-17.00, hvor Etonne Music Group med Emil Tonne i spidsen fyrer den af. Hør selv. Der er både kaffe og vin til gæsterne og du kan se mere om arrangementet her.  
 
På skulpturfronten har netop leveret 630 unikke skulptur-masker kaldet Nornerne til Odense Universitetshospitals Kunstforening der kan fejre 25 års-jubilæum. Vi har arbejdet på skulpturerne i månedsvis og vi er ret stolte af resultatet og glæder os til at høre hvordan de flotte gaver bliver modtaget.  
 
Det galvaniske syrekar på værkstedet er i disse dage fyldt at to meter høje ’Pælemennesker’ - en ny stor skulpturgruppe der bliver indviet i Viborg i juni. De skal ligge i syrekaret og trække kobber den næste måned, inden de er klar til den næste del af processen. Det lyder enkelt, men som så meget andet er det faktisk enormt kompliceret). 
 
Giv en fuckfinger - vind en fuckfinger. Skulpturen Fuck Dobbeltmoralen (der tjente over 40.000 ind til verdens fattige) gav anløb til en masse facebook-ytringer om hvem man gerne ville pege langefingeren imod. Det har inspireret os og vi har sat en model af skulpturen på højkant hvis man har et godt forslag til hvem der skal have en finger.
 
Men Facebook har forbudt os at promovere fuck-fingeren. De skrev til os at:
 
Vi tillader ikke annoncer, der indeholder stødende sprogbrug.
Sådan sprogbrug kan genere seerne.
 
På Galleri Galschiøts vegne vil vi derfor gerne beklage hvis nogen af jer kære nyhedsbrevs-læsere er blevet stødt over den utilstedelige sprogbrug. Det fulde ansvar ligger hos den unge kunstner Aske Kreilgaard, som vi simpelthen ikke har kunnet holde i snor. Kom gerne forbi værkstedet og få en kop kaffe og en personlig undskyldning wink
 
Du kan faktisk stadig deltage i konkurrencen (indtil den bliver censureret også). Indtil videre har over 400 budt ind med forslag. Skulpturen har en værdi af 2.500kr og du kan deltage i konkurrencen nogle uger endnu. Link til konkurrencen.
 
På biograf-vi-føler-os-Hollywood-agtige-fronten havde dokumentarfilmen En Gal Mands Værk i weekenden præmiere i Grand Teatret i København. Kortfilmen om Galschiøts COP23-happenings i Bonn er således blevet vist i biografer i Danmarks tre største byer og vi er glade for at så mange havde lyst til se filmen på det store lærred. Nu er de gæve instruktører så gået i gang med at kontakte TV-medier. Både traditionelle, som DR og TV2, men også nye spillere som Netflix, der kunne tænkes at ville byde deres kunder en munter dokumentar-kort-film. Vi glæder os til at høre hvad der sker!
 
Du kan læse mere om månedens events herunder, men der er dog lige to arrangementer jeg gerne vil fortælle om:
  • Galleri Underwaerk i Svendborg åbner d. 24. marts dørene for en kæmpeudstilling med nogle af Galschiøts vigtigste værker. Der er fernisering kl. 15.00 og du er mere end velkommen. Det tegner til at blive en rigtig fed udstilling og den er arrangeret af den seje ildsjæl Christian Noah. 
  • Artist Talk om Kunst og Klima i København. Omstillingscafe, arrangeret i samarbejde med Dagbladet Information. Kunstnerne Jens Galschiøt, Blondage og Goodiepal fortæller og det sker onsdag d. 21 marts kl 19.30-21.30. Se mere herunder eller følg linket
Det var alt hvad vi valgte at berettet fra Galleri Galschiøt denne gang. Andre events kan ses herunder.
 
Mange gode (men lidt frosne) forårshilsner
 
Oversekretær Lasse Markus, en række med-sekretærer, samt de gæve gallerister

Galschiøts aktiviteter i 2018

 

 

Igangværende udstillinger

Fundamentalism - Århus

Hvornår: udstillingen kan ses indtil 27. juni.
Hvor: Mølleparken i Århus.

Info: Link
Hvad: Projektet Abrahams Børn/Fundamentalism skaber i måneder debat om jødedommen, kristendommen og islam, religionernes ligheder og forskelle og mørke og lyse sider i Århus og omegn. Der er udstillet skriftsøjler i centrale uddannelses- og kultur-institutioner i byen. Se mere

Skulpturen Fundamentalism viser 600 af religionernes lyseste og mørkeste citater og der lægges op til dialog i skoler, på biblioteker mm.

*******

Udstilling på Filosoffen i Odense
Hvornår: Kan ses indtil 18. marts.
Info: Link
Hvad: Galleri Galschiøts dygtige bronze-støber Søren Lilliendal udstiller sine flotte bronze-skulpturer. Du kan også en række andre kunstneres værker, herunder Rasmus Lyberths. Mere info her
 
*******

Isbjørne i Favrskov
Hvornår: Udstillingen kan ses indtil 24. marts.
Info: Link
Hvad: Til Årets klimauge i Favrskov har de lånt Galschiøts isbjørnedragter til events og udstilling. Se mere
 
 

 Marts

Galschiøt taler for UNESCO (ASP)
 
Hvad: UNESCO Associated Schools Project (ASP) har hyret Jens til at holde oplæg om 'Kunstens betydning for globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling' i forbindelse med organisationens årsmøde. Det er desværre ikke muligt at deltage hvis man ikke er inviteret, men jeg tænkte at det lige skulle nævnes, for det er da sejt. 
 
*******
Koncert  og release party på Galleri Galschiøt 
 
Hvornår: 18. marts kl 14.00-17.00
Hvor: Galleri Galschiøt
Pris: GRATIS
Hvad: På søndag inviterer vi til gratis koncert og release-party på Galleri Galschiøt fra kl 14.00-17.00, hvor Etonne Music Group med Emil Tonne i spidsen fyrer den af. Hør selv. Der er både kaffe og vin til gæsterne. Mere om arrangementet her.  
 
*******
Artist Talk i København
 
Hvornår: 21. marts kl 19.30-21.30
Hvor: Store Kongensgade 40C, 1264 København
Pris: GRATIS
Tilmelding nødvendig!
 
Hvad: Artist Talk om Kunst og Klima i København. Omstillingscafe, arrangeret i samarbejde med Dagbladet Information. Hvordan bliver man som kunstner påvirket af de ændringer, der sker på jordkloden? Kan og skal kunsten overhovedet bruges til at skabe større samfundsomvæltninger? Og har man som kunstnere et ansvar overfor planeten?  Kom til Omstilling Nu’s artist talk og få en snak med følgende kunstnere og artister: Kunstnerne Jens Galschiøt, Blondage og Goodiepal fortæller . Se mere herunder eller følg linket
 
*******

Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense

Hvornår: 22. marts kl 19.00
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 190kr inkl. kaffe og vin
Tilmelding nødvendig!

Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.

 *******

Fernisering på Underwaerket - Svendborg

Galschiøtudstilling

Hvornår: 24. Marts kl 15.00 
Hvad: Venter På Miraklet: Kæmpe udstilling med Galschiøts værker
Info: Yderligere info

Nogle af Galschiøts allerstørste skulpturer udstilles i den fede bygning ved havnen. Se bl.a. deb spiddede isbjørn Unbearable, 10 Hjemløse, Survival of the fattest og en balanceakt.For yderligere info se udstillingsstedets side på facebook

*******

Påskeudstilling på Sophienlund Galleri
 
Hvornår: 29/3-2/4
Hvad: Gæsteudstillere: Jens Galschiøt, bronzeskulturer. Bente Langhoff, oliemalerier. Nils Møller, porcelæn. Tina Langhoff, keramik. AnnMari Ludvig, skulpturer.
Hvor: Løjstrupvej 19, 8870 Langå.
 

April

H.C.Andersens ærespris uddeles
 
Hvad: Igen i år har Galschiøt stået for at lave den flotte H.C. Andersens ærespris som bliver uddels med promt og pragt. Prisen er en udmærkelse til folk der som har lavet et helt usædvanligt stykke arbejde som bidrager til at udvikle kendskabet til den danske nationaldigter i mange dele af verden. Yderligere info
 
Hvornår: 3. april 15.30
Hvor: Odense Teater .
Billetter:
Findes (måske) her

*******

Økonet konference og årsmøde i Svendborg
midt i Galschiøt-udstilling
 
Hvornår: 13-15. april (Jens holder oplæg d. 14/4)
Hvor: Galleri Underwaerk, Frederiksøen 2, 5700 Svendborg
Adgang: Se mere her
 
*******
 
Bogense:
Soroptimisterne udstiller en del af 550+1
 
Hvornår: 13-15. april
Hvor: HCA Golf

*******

 Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense

Hvornår: 19. april, kl 19.00
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 190kr inkl. kaffe og vin
Tilmelding nødvendig!

Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden

 
 
Maj
Hjemløse i Silkeborg
Hvornår: 2 - 31. maj, 2018.
Hvad: Kirkens Korshær sætter fokus på hjemløse i Danmark med Galschiøts hjemløseskulpturer, som kan ses rundt om i byen.
*******
Morsø Kunstforening udstiller
Galschiøt og Mexicanere
Hvornår: 12/5 - 24/6 2018.
Mere info
Hvad: Galschiøt udstiller sine skulpturer og de dygtige mexicanske kunstnere Ray Morales og Alberto Reyes udstiller deres malerier. 
 
Juni
Viborg udstiller pælemennesker
Viborg Handel har valgt at gentage successen med Galschiøts skulpturer i byens gågader. I år bliver Galschiøts nye skulptur-gruppe der går under navnet Pælemenneskene. Udstillingen kan ses sommeren over.
*******
Tiananmen
I juni måned sender vi som altid artikelsamling ud fra dagene omkring massakren på den Himmelske Freds Plads i Beijing i 1989. Massakren bliver fortiet i Kina, hvor det er forbudt at tale om den. Men vores venner i Hong Kongs Demokratiske Alliance samlede efter massakren presseomtale omkring begivenhederne fra Kina og resten af verden. Det har vi skannet og med udsendingen opfordrer vi til at fortælle kinesere rundt om i verden hvad der virkelig skete med henvisning til dokumentationen. Artiklerne kan downloades her.
*******
Folkemødet på Bornholm
Vi har fået en superplads overfor Socialdemokraterne og Ny Borgerlige. Her vil vi udstille skulpturer og tage alle mulige dilemmaer/dobbeltmoralske emner op, såsom dilemmaet med at nedskæring i ulandsbistanden skaber flere flygtninge.
 
Juli
Ærø Kunsthal udstiller Galschiøt
Hvornår: 1. juli - 31. august, 2018.
Hvad: Galleri Jarsbo udstiller en række kunstnere, herunder Galschiøt.
 
August
Kulturmøde Mors
Galschiøt deltager som altid i forskellige debatter i årets kulturmøde. Mere om dette senere på året.
 
September
Odense - Fundamentalism-fernisering
Hvornår: 15. september – 2. december
Hvor: Odense
Se: kort video-intro til projektet.
Hvad: Projektet Abrahams Børn/Fundamentalism  skal i 3 måneder skabe debat om jødedommen, kristendommen og islam, religionernes ligheder og forskelle og mørke og lyse sider i Odense og omegn. 
Skulpturen Fundamentalism viser 600 af religionernes lyseste og mørkeste citater og der lægges op til dialog i skoler, på biblioteker mm.
 
December
COP 24 i Polen.
Hvis jeg ikke tager meget fejl ender vi med et ret stort happening-setup til COP24 i Polen. Her skal den Gravide Teenager og Survival of the Fattest igangsætte debatter om hhv. prævention og bistandspenge til klima-tilpasning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste