VZW DUIKCLUB SCUBA COLLEGE
0488/41.11.96
www.scubacollege.beinfo@scubacollege.be
http://www.facebook.com/ScubaCollege
 IBAN BE57 0016 8546 5835  (BIC GEBABEBB)
Monday
morning
mail
jaargang 2022
 
nummer 24
 Mmm ... Scuba College Duikclub! - mmm20220627
"Mmm" Scuba College staat voor de "Monday Morning Mail" van onze duikclub, dewelke - hoe kan het ook anders ! -  op maandag verschijnt en jou op de hoogte brengt van recente of toekomstige weetjes of activiteiten. Zo blijf je altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van onze duikclub en hoef je echt niets te missen !
 
Het feit dat je deze mmm ontvangt, betekent dat je ingeschreven bent in de 2022 ledenlijst en mailinglijst van Scuba College Duikclub.  Enkel leden 2022 van onze club ontvangen immers de mmm.  Mocht je om een of andere reden bv. in de Nekker je lidmaatschap moeten bewijzen en je hebt (nog) geen officiële lidkaart van ons, dan kan je de ontvangst van de mmm hiervoor eventueel gebruiken.
 
 
In deze mmm :
 
 
Clubduik 3 juli : Zilvermeer Mol
Specialty of the month - Nitrox
  
 
 
 
 
Clubduik 3 juli : Zilvermeer Mol
 
 
Het Zilvermeer meet ongeveer 400 bij 430 meter en is gelegen temidden van het natuurgebied. Er zijn verschillende plaatsen om te water te gaan. Langs de kant van het Restaurant-taverne en de camping is er geen toegang tot het water.
De zandbodem daalt zacht glooiend tot -6 meter en is bedekt met een sliblaag die bij elke palmslag opwarrelt. Het zicht is over het algemeen goed, maar kan ook erg tegenvallen op drukke dagen tijdens de weekends. De diepte van het meer varieert overwegend tussen 6 en 9 meter met twee uitschieters tot 15 meter. De plas is dus een ideale duikstek voor de beginnende duiker.
Om de duikstek aantrekkelijker te maken werden er onderwater kunstwerken geplaatst. De tentoongestelde objecten leunen sterk aan bij het tuinbeelden-genre (trollen, bustes,…) of zijn abstracte knutselwerken van kunstenaars van bij ons. Zo is er bijvoorbeeld "het Oog van God”, volledig in RVS met aanduiding van de vier windstreken. Verder liggen er nog verscheidene silo's onder water waar je doorheen kan zwemmen, een duikersklok.Het is een ideale locatie om je navigatievaardigheden te oefenen door van beeld naar beeld te navigeren.
 
De verplichte reddingspermanentie wordt verzorgd door personeelsleden van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer die vanuit de vroegere cafetaria en vanop het terras toezicht houden.  Aan- en afmelden in het watersportgebouw blijft verplicht.
Om te duiken in het zilvermeer, moet je op voorhand reserveren.  Je doet dit best op voorhand. Een dagticket kost 5 euro, en kan je hier aanvragen. Je moet zelf zorgen voor je dagticket!!!!! Heb je je dagticket, stuur dan ook een mail naar ons : duikclub@scubacollege.be
 
We verzamelen om 10.00 aan de parking op het domein, voor het watersportgebouw!!!  Een tweede duik doen we er rond 14.00. Er is een vulstation.
 
Adres : Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol
Datum : 3 juli
Uur :  Ter plaatse om 10.00u.Tweede duik om 14.00
Minimum brevet : Alle niveaus
Kostprijs :  5 euro, je zorgt zelf op voorhand voor je dagticket!
 
De camionette zal ter plaatsen zijn. Je kan materiaal huren.
 
 
Specialty of the month - Nitrox
 
 
 
Wil je net dat iets langer onder water blijven? Ben je nieuwsgierig naar andere duikers aan boord die met een andere fles lijken te duiken dan wat jij hebt? Sommige flessen hebben geel-groene stickers en elke duiker lijkt wel een specifieke fles voor hem of haar te hebben. In veel gevallen blijven we ook langer onder water. Duiken met verrijkte lucht geeft je dus een groter comfort en een verlenging van de nultijd.
 
Deze specialty telt mee als één van de 5 specialties die je nodig hebt voor het Master Scuba Diver brevet. Indien je 5 PADI specialties hebt, kan je dit brevet aanvragen!
 
 Vereisten
  • 15 jaar zijn of ouder
  • Open water diver (of gelijkgestelde certificering)
 Theorie
  • Theoriesessie
  • Handboek met alle nodige info
  • Herhalingsvragen voor de duik en bespreking met de instructeur
 Adventure duiken
In dit programma zal je  1 (optionele) buitenwaterduik maken.
 
 
Specialty of the month korting!
 
Als  je je inschrijft voor 1 augustus, krijg je deze korting aan de prijs van 129€ (als je lid bent van scubacollege)
 
 
Duiken in de Nekker 
 
 
 
Wil je samen met ons duiken in de Nekker, dan  moet je je inschrijven via duikclub@scubacollege.be.  Op die manier weten we met wie we allemaal rekening moeten houden.
 
Meer informatie over het duiken in de Nekker, en zelfs 2 kaartjes die je onderwater kunnen verder helpen, vindt je terug in de bijgevoegde infopedia.  In die infopedia staat nog meer informatie over de duikclub en duikschool, dus zeker eens lezen. De temperaturen beginnen te dalen, maar dan wordt het zicht in de Nekker ook veel beter.
 
Let wel : de camionette komt alleen maar als er inschrijvingen zijn, en als die mensen materiaal van de camionette nodg hebben.  Vermeld dat dus duidelijk bij je inschrijving!
 
 
 
 
Kostprijs : gratis voor clubleden
Minimum brevet : alle niveaus
Datum : elke donderdagavond (19.00 u) en elke zaterdagvoormiddag ( 9.00)
 
 
 
het bestuur.                  
onze sponsors
 
DVHydraulics
 
 
Immo Dyck