Nieuwsbrief
November 2012
  ___________________________________________________________________________

 
een seminar door Joan DE WINNE
 
Nederland: vrijdag 11 januari 2013 in Rosmalen (Hertogenbosch)
België: vrijdag 18 januari 2013 in Wilsele-Putkapel (Leuven)
 
 
Deze top-down benadering zal sommigen onder jullie misschien nog al te bekend voorkomen.  Ook al wordt de indruk gewekt dat we dit stadium reeds lang voorbij zijn.
 
Hoe komt het dan dat er nog zoveel onbegrip is tussen medewerkers en leidinggevenden en vice versa?  Waarom is er nog zoveel ongenoegen op de werkvloer en is het algemeen welbevinden soms ver te zoeken zoals diverse studies aantonen?
 
Wij zijn er oprecht van overtuigd dat elke leidinggevende zijn/haar uiterste best doet om zijn of haar taak zo goed mogelijk uit te voeren.
 
Wij denken dat, alle beste bedoelingen ten spijt, nogal wat leidinggevenden het soms wat “onhandig” aanpakken en hierdoor het gevoel krijgen steeds weer met “hun kop tegen de muur te lopen”.
 
Moedeloosheid, burn-out en depressie kunnen dan snel om de hoek komen loeren. Zowel bij de leidinggevenden als bij de medewerkers. Want ook zij weten soms van geen hout pijlen te maken.
 
Einstein wist reeds te vertellen dat, wanneer je altijd blijft doen zoals je het altijd gedaan hebt, je altijd zult krijgen wat je altijd al gekregen hebt. Hoogtijd dus om het anders aan te pakken en om de “leiderschapscrisis” waarover sommige bronnen het nu al hebben een halt toe te roepen.
 
 
        Deze nieuwsbrief met je vrienden en contacten delen.