Quote
 Week 48
Jaar 2012
  ___________________________________________________________________________
 
“Onze grootste zwakheid ligt in opgeven. De meest zekere manier om te slagen is om het nog een keer te proberen” is een uitspraak van Thomas Edison. En de Britse historicus James Antony Froude wist ons in de 19e eeuw reeds te vertellen dat fouten vaak de beste leermeesters zijn.
 
Dit betekent dat je dan wel in een organisatiecultuur moet leven waar fouten maken is toegestaan en opnieuw proberen wordt aangemoedigd.
 
Als leidinggevende kan je hier een belangrijke rol in spelen door een klimaat te creëren waar medewerkers geen schrik moeten hebben als er door hun toedoen iets mis gaat.
 
Met de tips uit het artikel ‘Zo laat je werknemers leren van fouten’ van Marjolein Niestadt, oprichter van corporatecompassion.nl, kan je direct aan de slag om je medewerkers te helpen fouten niet te verdoezelen.
 
Je kunt er  drie vliegen in één klap mee slaan. Door enerzijds tegemoet te komen aan de verzuchting van je medewerkers om hun competenties te verhogen, stimuleer je hun intrinsieke motivatie. Anderzijds heeft het, zoals werd aangetoond in de studie van onderzoekers verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Giessen, een positief effect op het bereiken van organisatorische doelstellingen. Verder blijkt een dergelijke ‘error management culture’ ook een objectieve indicator te zijn van economische prestaties.
 
Maar dat wist Marge Simpson al.
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.