Click here to view this email in your browser
    август 2015
 

 
 
Здравейте,

В разгара на най-отпускарския месец - август, когато почти всички сте на планинска или морска “вълна”, бихме искали за момент да насочим вниманието Ви към една по-сериозна тема. Външните пазари са жизненоважни за икономиката ни – за изминалите 6 месеца НСИ регистрира ръст от 11% в сравнение с миналата година. В синхрон с тези добри новини ние от Виа Експо стартирахме нова инициатива: „Българският износ – тенденции и перспективи“. Събитието ще се проведе на 16 октомври в НДК, София във формат конференция-изложение.
Целта ни е да предложим на родните фирми практически решения, които пестят време и средства, оптимизирайки стъпките до реализирането на износа.
Основните акценти в конферентната програма ще са: как експортът помага за развитието на дейността на една фирма, ползите от единния европейски пазар, как да изградим работеща експортна стратегия, кои са перспективните държави и експортни сектори за продукцията на българските предприятия; схеми за експортно финансиране на малкия и средния бизнес; факторинг; застраховане на експортни кредити и др.

В съпътстващото изложение са поканени да участват: консултантски фирми за експортни стратегии; кантори и фирми за данъчно, правно и финансово консултиране; банки и експортни застрахователи, факторинг фирми; фирми за транспорт и спедиция; митнически услуги; фирми за квалификация и обучение на персонала; маркетингови и рекламни фирми; туристически агенции.
В настоящия бюлетин бихме искали да Ви запознаем с дейността и услугите на DS-Concept Factoring, който е сред изложителите на събитието.

Във втората част на бюлетина ще Ви представим част от партньорите ни.
Ще се радваме и Вие да сте сред изложителите и презентаторите във Форума!

При интерес за включване в събитието, моля да изпратите отговор до 4 септември на е-mail: international@viaexpo.com. Повече информация за начините на участие, моля отоворете линка по-горе в дясно.

Благодарим Ви! С пожелание за приятно четене!
 

 
 
DS-Concept е международна финансова компания с дългогодишен опит в областта на международния факторинг и търговското финансиране. Групата оперира на три континента: Европа, Азия и Северна Америка
Тя има офиси и собствени факторинг компании в Германия, Ню Йорк, Будапеща, София, Истанбул, Дубай, Дака, Карачи и Шанхай.
DS-Concept е специализирана в международния факторинг без регрес, което означава, че се поема риска от неплащане на финансираните от нас вземания. Нашата цел е да предложим бърз достъп до финансови средства на фирми, които изнасят за клиенти от Европа, САЩ и други страни по света, като им предоставяме финансиране, покритие на финансовия риск, гъвкавост и подобрена ликвидност.

Повечеот 11 години DS-Concept Factoring предлага пълния спектър от факторинг услуги на българки компании, включително експортен факторинг, вътрешен  и импортен факторинг. Като последната услуга дава възможност да финансирате вноса от доставчици от целия свят, без да се използват средства от кредитни линии за покупка на стоки от чужбина.
 
 
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) е част от световната мрежа на германските външнотърговски камари. В 90 страни по света те предлагат своя опит, контакти и услуги, както на германски, така и на чуждестранни фирми. Германо-Българската индустриално-търговска камара е единствената двустранна камара в България, учредена на базата на междуправителствено споразумение. Със своите 500 фирми членове ГБИТК е най-голямата билатерална бизнес организация в страната.
 
 
Британско-българската бизнес асоциация (BBBA) (www.bbba.bg) стартира своята дейност през януари 2015 г., с пълната подкрепа на Британското посолство в София и на Българското посолство в Лондон.
Към момента членовете й са над 100, представящи всички аспекти на британския и българския бизнес. Мисията ни е да стимулираме и подкрепяме бизнес взаимоотношенията между Обединеното кралство и Република България.  За повече информация, прочетете тук.
 
 
Българо-китайската търговско-промишлена камара разполага с офиси в София и Шанхай. Предстои откриването на представителства в Пекин и Гуанджоу. В БКТПК членуват предприятия от всички стопански отрасли, както и обществени организации. На нашите членове предлагаме услуги, с които реално подобряваме икономическите връзки между тях и съответната страна. Камарата е прозрачна и отворена за обществото институция, която изгражда мост между Република България и Китайската народна република.
 
Съгласно Закона за електронната търговия този мейл е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете ни с "ОТПИСВАМ СЕ" или кликнете по-долу върху Unsubscribe.
Виа Експо ООД, ул. Победа 22, Пловдив, www.viaexpo.com