Lees deze mail in je browser
 
Nieuwsbrief Vrienden van Amelisweerd
Beste vrienden en vriendinnen van Amelisweerd,
Het groen is uit de bodem geknald. De vogels zijn tussen de vele boombladeren niet meer zichtbaar, maar de insecten tussen de bloemen gelukkig wel. Zie onze excursie zaterdag 17 juni. Voor wie geïnteresseerd is in de landgoederen is daar het boek van Bea Groen - nog steeds te koop! En wat is de stand van zaken ondertussen rond de verbredingsplannen van de Ring Utrecht/A27? 
Over dit alles lees je meer in deze nieuwsbrief.
 
Tieneke de Groot
Jos Kloppenborg
AnnA Adrichem
Lynn Kragten
 
Nieuws
 
Insectenexcursie zaterdagmiddag 17 juni
 
Het is bijna de langste dag. Bloemen bloeien en er vliegt vanalles aan kleine beestjes, ook in de landgoederen. Welke grasland-­ en bosrandvlinders kun je in dit seizoen zien? Wat is het verschil tussen bijen en zweefvliegen? Welke hommelsoorten vliegen er nu? Zijn er al weidebeekjuffers, en wat zijn dat eigenlijk? We gaan op pad onder leiding van een insectendeskundige en hopen antwoorden te vinden op deze en andere vragen.
De excursie start om 13.30 uur en is geschikt voor alle leeftijden.
 
Zie voor het aanmelden voor deze excursie onze site.
 
Stand van zaken verbredingsplannen Ring Utrecht/A27
 
Op dit moment is er niet veel nieuws te melden over de plannen om de A27 ten koste van Amelisweerd te verbreden. Provincie en gemeente werken gestaag verder aan de onderbouwing van het alternatief ‘binnen de bak’.
In een brief aan de gemeenteraad heeft het College van B&W laten weten welke varianten ‘binnen de bak’ nader worden uitgewerkt. Die varianten gaan allemaal uit van een maximum snelheid van 80 km/uur. Dat is beter voor de luchtkwaliteit, veroorzaakt minder lawaai en biedt een betere doorstroming. Het heeft nog een voordeel: dan mogen de rijbanen iets smaller worden ontworpen zodat een 2×6 oplossing binnen de bak wat makkelijker past.
 
Ondertussen heeft de Algemene Rekenkamer een tik uitgedeeld aan het ministerie.
 
Lees meer op onze site.
 
Informatief en rijk geïllustreerd boek Amelisweerd en Rhijnauwen
 
Een tip voor wie nog een verjaardagscadeau zoekt voor zichzelf of iemand anders: het interessante boek vol foto’s van Bea Groen ‘Amelisweerd & Rhijnauwen – wandelen en verkennen van heden en verleden’ is een aanrader. Zeker voor mensen die vaak in de landgoederen lopen en meer informatie willen over de cultuurhistorie en de natuurwaarden. 
 
Deze derde druk is in diverse boekhandels en in de Veldkeuken te koop.
Je kunt het ook bestellen, zie onze site
 
 
Steun ons!
  
Belangstelling voor ons werk voor de landgoederen?
  
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan onze activiteiten is zeer welkom! We houden ons met verschillende thema’s bezig. Schroom niet om je ideeën met ons te delen! 
 
Ben jij al lid van de Vrienden van Amelisweerd? Met een jaarlijkse donatie van een tientje mag je je al Vriend of Vriendin noemen ;-) Hogere donaties zijn uiteraard zeer welkom voor activiteiten ter bescherming van het bos. 
  
Steun ons met een donatie
 
We maken uiteraard kosten en ontvangen geen subsidie. Iedereen kan ons steunen door een (jaarlijkse) donatie over te maken op: 
IBAN NL21 INGB 0004 0565 70
t.n.v. penningmeester Aktie Amelisweerd / Vrienden van Amelisweerd te Utrecht.
  
Als je daarna ook je e-mailadres stuurt naar info@vriendenvanamelisweerd.nl, dan kunnen we je een bedankje en de volgende nieuwsbrief sturen!
   
  
Vrienden van Amelisweerd
 
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief of omdat je een contact bent van de Vrienden van Amelisweerd. Uitschrijven of je gegevens wijzigen kan eenvoudig via de link onderaan deze nieuwsbrief.