Nieuwsbrief Ontdekkingshuis april 2022

 
Lieve mensen,
 
Onze lievelingsboom is alweer bijna uitgebloeid en al het groen spat met groot enthousiasme uit de bomen en struiken. Terwijl er in de hele wereld grote onrust is, nu ook dichtbij in Ukraine en we, zoals velen met ons, gevoelens van verontwaardiging, machteloosheid en boosheid ervaren, proberen we ook te genieten van de schoonheid van de lente en onze aandacht steeds te verplaatsen naar dit moment, naar wat er hier zichtbaar en voelbaar is.
Bijvoorbeeld naar onze prachtige drie kleindochters, die ons keer op keer op vaak speelse manieren terugbrengen naar dat "eeuwige nu". Maar ook staan wij regelmatig stil bij de weelde en vrede waarin we hier leven, het mooie werk wat wij mogen doen en alle lieve mensen om ons heen, die ons hart telkens weer raken. Dan komt er spontaan dankbaarheid en tevredenheid naar boven.

Het goede nieuws: we hebben een prachtig huis gevonden in Waardamme, slechts 14 minuten rijden vanaf de ring in Brugge. Hier hebben we tevens onze praktijkruimte voor al onze sessies zoals cranio-sacrale therapie en ander individueel werk.
Voor de groepslessen Yoga, Meditatie en de Jaaropleiding voor Mantrazanger hebben we vlakbij een mooie groepsruimte gevonden, een grote ruimte met veel licht en verstilling.
Vanaf 16 juni is ons nieuwe adres: Olieslagerijstraat 19 in Waardamme. 
 
In deze nieuwsbrief berichten we je verder over:
• een nieuwe serie Yoga en Meditatie voor Vrouwen
info-sessies voor de Jaaropleiding voor Mantrazanger
samenzangavond op maandag 9 mei
• en een warme aanbeveling voor diegenen, die naar India willen reizen
 
We wensen je een hele mooie lente.
 
Met lieve groeten,
 
Katrien en Marc
 
 
 
YOGA EN MEDITATIE 
VOOR VROUWEN


• THUISKOMEN IN JE LICHAAM
• MEER INNERLIJKE RUST
• MEER FLEXIBILITEIT IN GEWRICHTEN EN SPIEREN
• MEER VITALITEIT

10 lessenreeks, wekelijks
 
elke woensdag van 9u30 - 10u45 in Waardamme, vanaf 14 sept
PROEFLES woe 7 sept om 9u30 in Waardamme
 
elke donderdag van 10 - 11u15 in Brugge vanaf 15 sept
 
 
 
 
Dit is een specifieke, door Katrien ontwikkelde yogavorm voor vrouwen, die bijdraagt aan toename van vitaliteit en innerlijke rust.
Yoga met respect voor de grenzen van je lichaam en meditatie om flexibeler en evenwichtiger in het leven te staan.
 
Deze yogagroep is voor iedere vrouw die het fijn vindt om samen met andere vrouwen bewuste zorg en aandacht te besteden aan lichaam en geest. De oefeningen zijn haalbaar voor iedereen ook als je overtuigd bent dat je te stijf of te oud bent om deel te nemen. Tijd nemen voor jezelf vraagt een inspanning en is voor veel vrouwen moeiijk te verwezenlijken. Een yogales brengt je in een hele diepe rust en stimuleert ....   >> meer info 
 
 
 
MEDITATIE EN MINDFULNESS
LESMODULE 1


• MINDER MALEN IN JE HOOFD, MEER RUST
• MINDER STRESS, MEER VITALITEIT
• MEER VANUIT JE HART LEVEN

10 lessenreeks, wekelijks
 
elke woensdag van 11u - 12u15 in Waardamme, vanaf 14 sept
 PROEFLES woe 7 sept om 11u in Waardamme

 

Globale inhoud van de lessen:

• praktische oefeningen om je snel te ontdoen van stress;
• het leren en beoefenen van de 5 gouden regels voor ontspanning, acceptatie en loslaten;
• het onder controle leren brengen van malende gedachten door middel van mindfulness (aandachtige aanwezigheid), waardoor geblokkeerde emoties loskomen en energie weer gaat stromen.
• het trainen van “hier en nu” bewustzijn waardoor er diepe rust in je hele systeem ontstaat.
• het juiste gebruik van je adem. Je adem is een instrument om nauwkeuriger en dieper te focussen, te voelen en te ontspannen;
• het ontwikkelen van kennis en bewustzijn rondom denkpatronen. Bijvoorbeeld: er zijn denkpatronen, die je energie ondermijnen en andere die ondersteunend zijn.
• het integreren van meditatie en mindfulness in je dagelijks leven en ... >> meer info 
 
 
 
 
 
JAAROPLEIDING VOOR MANTRAZANGER IN WAARDAMME
 
 Start opleiding 24 september 2022
Info-sessies:
30 april en 27 augustus in Waardamme
 
Tien zaterdagen in Waardamme en
thuis verder oefenen met het internet begeleidingsprogramma 
 
 


Aan het eind van de opleiding ben je zelfstandig in staat om met groepen mensen mantra's te zingen en jezelf te begeleiden op Indiaas harmonium. Kijk op de mediapagina naar een filmpje wat je in 1 jaar kunt bereiken.

Voor wie
Voor muzikanten, yogadocenten, therapeuten, meditatieleraren, spirituele leraren, die mantra's in hun werk willen integreren. Maar natuurlijk ook voor mensen, die "gewoon" heerlijk mantra's willen zingen met een groep.
Tijdens de zaterdagen in Brugge leer je o.a.  >> meer info
 
 
 
SAMENZANGAVOND MET
MANTRA'S EN WERELDLIEDEREN 
 
 Zelf de kracht van mantra's en chants ervaren in een sfeer van vreugde en verstilling
 
Maandag 9 mei van 19u - 20u30 in Brugge
 
 

Een mantra-meezingavond begint met een stemopwarming, waarbij het hele lichaam wordt betrokken. Er wordt kort uitleg gegeven over de mantra’s waarna het zingen begint. Je krijgt de teksten op papier en iedereen wordt aangemoedigd om mee te zingen. 
 >> meer info

 
 
 
(advertentie/aanbeveling)
 
NAAR INDIA REIZEN KAN WEER! 
 
 Mr. Shambhu Gupta regelt al je tickets voor trein- en vliegreizen, hotelboekingen en excursies in Noord-India.
Specialiteit: Varanasi

  foto Bas Pfauth      
 

De afgelopen 19 jaar is mijn goede vriend Shambhu Gupta mijn vertrouwde reisagent in Noord-India.
 
Varanasi, ook bekend als Benares, Banaras of Kashi, is een van de oudste steden van India, gelegen langs de oevers van de beroemde rivier de Ganges in de staat Uttar Pradesh, in Noordoost-India.
Het is een van 's werelds oudste continu bewoonde steden en is doordrenkt van geschiedenis en spiritualiteit.
Varanasi, een van de belangrijkste religieuze centra in India, is de heiligste van de zeven heilige steden in het Hindoeïsme en Jaïnisme, en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Boeddhisme en Ravidassia.
Varanasi, toepasselijk de culturele hoofdstad van India genoemd, heeft het juiste platform geboden om alle culturele activiteiten te laten bloeien.
De stad is een centrum van kunst en kunstnijverheid en van muziek en dans. Varanasi staat bekend om de productie van zijde en brokaat met gouden en zilveren draadwerk.
 
Iedereen die getuige wil zijn van deze surrealistische en onvergetelijke ervaring in zijn leven, moet zeker een bezoek aan deze heilige stad plannen en op basis van mijn ervaring van meerdere jaren, beveel ik je de diensten van Shambhu Gupta warm aan.
 
Van vlieg- of treinkaartjes tot lokaal vervoer, hotelboekingen, gids, winkelen, eten, reizen naar nabijgelegen locaties zoals Sarnath, Bodhgaya enz., je krijgt het complete pakket tegen een betaalbare prijs. Je kunt ook andere activiteiten plannen zoals Indiase klassieke dans, yoga- en meditatiesessies, astrologie, varen op de Ganges, instrumentale muziekprogramma's en meer.
 
Shambhu Gupta is te bereiken via www.cityexcursion.in (deze website wordt op dit moment vernieuwd, maar is gedeeltelijk toegankelijk), cityexcursion@gmail.com of +91-9839062055.
 
 
Het Ontdekkingshuis • Polderhoeklaan 20 • Sint-Kruis Brugge
Nieuw adres vanaf 16 juni 2022: Olieslagerijstraat 19 • Waardamme
050 - 675 274 • www.hetontdekkingshuis.be