Nieuwsbrief januari 2013
  
Het nieuwe jaar is al een maand onderweg en zo langzaam aan zal menig motorhart weer sneller beginnen te kloppen. Maar, dat er in de winter ook veel plezier met zijspanmotoren valt te beleven valt ook weer in deze nieuwsbrief te lezen!

Shop @ MOTORWERK nu ook meertalig 
Na een klein jaar blijkt de webshop van MOTORWERK - Shop @ MOTORWERK - goed te worden bezocht en er worden flinke aantallen bestellingen geplaatst. De klanten zijn klaarblijkelijk ook tevreden met de geleverde onderdelen en accessoires. Want, er heeft nog geen enkele klant gebruik gemaakt van het recht om een bestelling die niet bevalt terug te sturen.
 
Aangespoord door dit succes heeft MOTORWERK besloten om deze webshop ook in Duitsland versterkt onder de aandacht te brengen.
 
Belgische en Nederlandse klanten kunnen uiteraard prima overweg met de Nederlandse taal en indien nodig wordt er sinds de opening van deze webshop ook Engels gesproken.
 
Voor Duitsland - en het Duitse taalgebied - is dat echter onvoldoende. Daarom wordt in de webshop sinds vandaag ook Duits gesproken.
 
Bij deze gelegenheid zijn meteen een aantal zaken qua onderhoud aangepakt en staat
Shop @ MOTORWERK
er weer fris gepoetst bij!
 
Tips voor Shop @ MOTORWERK
Motorfietsen bestaan uit duizenden onderdelen, zoveel mag duidelijk zijn. Deze webshop gebruikt voor elk onderdeel of accessoire duidelijke foto's, maar het zoeken met plaatjes kan dan best lang gaan duren.
 
Sneller en gemakkelijker gaat het zoeken van een onderdeel met het onderdeelnummer of de officiële onderdeelbeschrijving.
 
Deze gegevens vindt u in de onderdeelcatalogi. Voor alle Chang Jiang 750 uitvoeringen staan op de website van MOTORWERK de PDF's van deze onderdeelboeken. U vindt ze hier.
 
Met de Stichting Legermotoren Nederland op winteravontuur in de Ardennen/Eifel
Vrijwel elke liefhebber van klassieke motorfietsen heeft al wel eens gehoord of gelezen van het "Elefantentreffen" dat rond ferbruari wordt georganiseerd. Het liefst onder echte winterse omstandigheden met veel sneeuw en op een mooie vorstdag met blauwe lucht, kunnen zijspanrijders dan hun troefkaart uitspelen.
 
Maar, er bestaan ook diverse kleinere Wintertreffens, zoals het Ardennen-Eifel-Weekend georganiseerd door de Stichting Legermotoren Nederland (website klik hier).
 
De Stichting Legermotoren Nederland (SLN) stelt zich tot doel om klassieke legermotoren uit de hele wereld aan het lopen te krijgen en te houden. De musea staan vol met legermachines uit de vorige eeuw, maar eigenlijk zijn ze gebouwd om ermee te rijden.
Het Ardennen-Eifel-Weekend wordt altijd in januari georganiseerd, als de kans op sneeuw en vorst het grootst is. Op vrijdag 18 januari kwamen in de loop van de dag de meeste deelnemers op de eigen drie wielen aanrijden.  Om vijf uur 's middags stonden een BMW R75, twee Zündapp KS750 en een Chang Jiang 750 M1 gebroederlijk naast elkaar te wachten op de dingen die komen gingen. De zeven rijders en passagiers zaten inmiddels al lekker warm achter de koffie of een biertje.
 
De grote rit was op zaterdag gepland en je weet van te voren niet in welke conditie de kleine en kleinste weggetjes zich zullen bevinden. En al helemaal niet als er een mooi winterkleed overheen is gelegd. De grote, doorgaande wegen worden alleen gebruikt om er dwars overheen te steken....
 
Maar, de door de deelnemers als schitterend beoordeelde route voerde ons hoofdzakelijk over paden en weggetjes die goed te doen waren. Zeker als je BMW of Zündapp dan over alle denkbare versnellingen en aandrijf-mogelijkheden beschikt. Een Chang Jiang 750 met alleen een geremd zijspanwiel, heeft het dan wel eens zwaarder. Op één heuvel in een bos kon alleen de weg naar boven worden gevonden door vlot een passagiere uit een van de andere zijspannen op het bagagerek te zetten. Met het door deze lieftallige bijrijdster geboden meergewicht op het achterwiel kon de klim succesvol worden voltooid.
 
Na een heerlijke lunch in Stavelot werden de zijspanboten al weer vlot in de richting van de Hoge Vennen gestuurd om aldaar weer dwars door de bossen te kunnen rijden. Let wel, veel onverharde wegen zijn hier opengesteld en mogen worden bereden. Een heerlijke winterdag op je klassieke legerzijspan in en langs winterse bossen en velden, wat wil je nog meer?

De thuisreis op zondag werd na een uitvoerig ontbijt en het afscheid nemen een ijzige bedoening. Het weer sloeg om en ijzel zorgde voor, op zijn zachtst gezegd, interessante ontwikkelingen. Toch valt het mee hoe goed een zijspan ook in deze barre omstandigheden te gebruiken is. Uiteraard is goede kleding van groot belang en de thuisreis duurde twee keer zo lang, maar alle deelnemers waren 's avonds weer veilig thuis aangekomen.

Volgende container is bijna aangekomen
Van onze logistieke partner Seacon Logistics kregen we onlangs het goede bericht dat de eerstvolgende container (eindelijk) in Rotterdam aankomt op 6 februari a.s. Dit schip heeft er weliswaar een lange reis vanuit ChongQing (Jialings inladen), via Shanghai (Chang Jiangs inladen) opzitten, maar klaarblijkelijk hebben de winterstormen op volle zee toch voor vertragingen gezorgd.
 
Enfin, binnenkort kunnen de Jialing JH600B en de Chang Jiang 750 motoren (allen met zijspan) weer aan de ongeduldig wachtende kopers worden overhandigd!
 
Bestel nu uw (zijspan)motor
Het wordt beslist weer lente en dus is dit het goede moment om contact met MOTORWERK op te nemen. Kom naar MOTORWERK en maak onder het genot van een kop koffie en een stuk Limburgse vlaai eens kennis met ons en ons aanbod aan zijspan- of solomotoren.
 
Een afspraak kunt u altijd gedurende de week of in het weekend in gezamelijk overleg maken.
 
Bel ons op: 077 3737396 of stuur een e-mail.
 
MOTORWERK cursus zijspanrijden
In de nieuwsbrief van november hebben we uitgebreid stil gestaan bij deze cursus.
 
Inmiddels zijn er niet alleen al cursussen gegeven, maar ook volgende cursussen zijn al gecontracteerd en ingepland.
 
Ook in deze wintertijd kunnen deze cursussen worden geboekt. In onderling overleg worden dan enkele uitwijkdata vastgelegd. Zodra blijkt dat het weer te slecht is voor de eerste keuzedatum, kan dan de volgende datum worden aangepeild.
 
 
Grote FEHAC enquête - geen MRB!
 
Met ca. 20 minuten tijdsbesteding kun je voorkomen dat jouw plezier in historische voertuigen jaarlijks enkele honderden euro's meer gaat kosten!
 
Dus, neem die tijd er even voor en zorg er mede voor dat de vrijstelling Motor Rijtuig Belasting  behouden blijft!
 
 
Motormarkt Hardenberg
Op zaterdag 30 maart a.s. staat MOTORWERK weer op de Motormarkt Hardenberg.
 
Een uitstekende gelegenheid om ons en ons aanbod eens goed te leren kennen.

Wij hebben bewust voor deze klassieker onder de motorbeurzen gekozen, want hier weten we zeker dat - ondanks bar slecht weer de laatste keer - er toch heel veel handelaren en publiek op af komt!
 
Inhoud
 
Shop @ MOTORWERK nu ook meertalig
 
Met de Stichting Legermotoren Nederland in de winterse Ardennen/Eifel
 
Volgende container bijna binnen!
 
Bestel nu uw (zijspan)motor
 
Zijspancursus MOTORWERK
 
FEHAC enquête - geen MRB!
 
Motormarkt Hardenberg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Winters weekend
in de Ardennen/Eifel

Vaals-Gemmenich(B)

KS750(2x), R75 en M1

Bart en CJ750 M1

De BMW R75 in zijn element

In de Hautes Fagnes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Volgende container bijna....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Motormarkt Hardenberg
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl