VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva   smiley
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
På hemsidan www.dromcentrum.se hittar du mer om drömmar, liksom även verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, böcker, drömtolkningar, med mera …
 
Varmt välkommen till sista DrömNyhetsbrevet för 2016.
Snart är det december och ett tunt snötäcke ligger vitt på marken i Stockholm trots ett par varmgrader.
 
Några har önskat att jag ska skriva om sexdrömmar i DrömNyhetsbrevet. Här nedan finner du fyra drömmar om sex, och tolkning av dem.
 
Men först en Nyhet: Jag är glad att meddela att nya boken Brev från Drömkällan utkommer på förlag HDP Heart Dreaming Publishing www.heartdreaming.se den 17 januari 2017. 
(Bild på omslaget här eller som bilaga) Se bilaga.
 
Den går att förhandsboka hos förlaget: Magnus Pamp 070 420 44 44 eller magnus@heartdreaming.se Kika in på hemsidan www.heartdreaming.se och Klicka på fliken FÖRHANDSBOKA.
 
DRÖMMAR OM SEX

Sexdrömmar handlar mycket sällen om själva sexualiteten. I stället handlar de om djupare saker som i sin tur påverkar både vårt psyke, vår sexualitet och vårt handlingsmönster.
En sexuell förening, dvs samlag, betyder vanligen att man har förenat sig med (tagit in) den egenskap som partnern i drömmen har. Om du drömmer om samlag, fråga dig vad du har tagit in i ditt psyke. Vem hade du sex med? Vilka egenskaper har den personen som du har förenat dig med? Det finns bra och dålig sex. Har du förenat dig med en bra eller dålig egenskap? Drömmer du att du har sex med t.ex din mamma; har du tagit till dig mammas förväntningar på dig ?  Drömmer du att du har sex med någon av samma kön? Två kvinnor – översvämmande känslor. Två män – överintellektualisering. En sexpartner i drömmen kan således representera en aspekt av dig själv, oftast en känsla, din självbild  eller ett beteende.
 
DRÖM: VAMPYR
Jag drömde att min pojkvän skulle kyssa mitt sköte men då satte han i sina vampyrtänder på mitt venusberg. Blodet forsade. I nästa drömbild var det över men det hade blivit kvar två stora hål som märken efter vampyrtänderna.  // Vanja //
TOLKNING
En vampyr som suger livet (ditt blod) ur dig. I detta fall ur könet (andra chakrat) som bl.a står för kreativitet, närvaro och glädje.
Har du funderat över om din pojkvän är bra för dig? Vad offrar du för honom? Din tid? Din kreativitet? Din glädje? Pengar? Vad kostar det dig att ha denna pojkvän ?
 
DRÖM: MAMMA STÖR SEXAKTEN
Jag ligger i en säng med någon som jag har sex med. Då öppnar mamma dörren och kommer in i rummet. Jag skäms så till den milda grad att jag får ont i magen och kramp i kroppen. Allt sex avbryts förstås och jag tvärvaknar skamfylld. //Lotta//
TOLKNING
Skam och förbud. Mammas röst och uppfostran om skam och förbud finns i psyket och stör. Det blir kanske mest tydligt vid sexuell aktivitet.
 
DRÖM: SEX MED DOKTORN
Jag gick en kurs i shamansk healing. Sen på natten drömde jag:
Jag står mitt emot en man, läkare i vit rock. Tror inte jag känner honom. Vi tittar bara på varandra en kort stund. Jag hinner uppfatta att värme och kärlek finns emellan oss.
Plötsligt för han in sin penis i mig och direkt får vi tillsammans en orgasm som är som en ljusexplosion.  //Lucy//
TOLKNING
Du har förenats och blivit ett med din inre läkare, din healingförmåga.
 
DRÖM: MIN DOTTER BLIR VÅLDTAGEN
En man våldtar min dotter. Jag blir så chockad så jag kan inte röra mig. Står bara där och tittar på. Det gör mig så oerhört ont i hjärtat, men jag är totalt handlingsförlamad av panik och chock. //Anny//
TOLKNING
Mannen symboliserar din inre tyrann, tankar med vilka du utövar makt, tvång och våld mot dig själv eller ditt eget inre.
Dottern symboliserar ditt inre barn, dina sårbara känslor, som blir utsatta för våld, tvång och förtryck av dina tankar.
Du har förmodligen som barn utsatts för någon situation av förtryck, tvång eller straff, som då försatte dig i chock så att du blev helt maktlös, försvarslös och handlingsförlamad.
Har du kanske vid tiden för denna dröm upplevt en liknande situation, dvs en händelse där du reagerade med att gå in i chock och bli maktlös, försvarslös och handlingsförlamad?
 
REFLEKTION
Vi kan återvinna vårt liv, vårt självförtroende, vår sexualitet och vår glädje om vi tar emot drömmarna och bearbetar de förträngda minnen som de påminner oss om. Så än en gång upprepar jag:
Ta emot din skuggsida. Läk din skuggsida. Omfamna din skuggsida.
Med ”skuggsida” menas förträngda och obearbetade smärtsamma minnen som förorsakar känslomässiga hinder i livet.
Det är dessa vi möter som utmaningar på vår livsresa för att läka oss inifrån och nå mästerskap över det lägre jaget för att kunna stå raka och starka i själens klara ljus.
 
Jag önskar dig en härlig december och en fridfull och vacker jul 2016.
Louise Minerva-Li
 
Sprid gärna DrömKunskapen genom att skicka detta brev till en vän.
Klicka här: Forward this email to a friend