Juni 2016

Aan het begin van het jaar doe ik altijd een Tarot-legging waarin voor iedere maand een kaart getrokken wordt. De maand mei stond in het teken van de Dwaas; een kaart die gaat over chaos en ook wel naïviteit van waaruit nieuwe impulsen en mogelijkheden ontstaan. Op basis daarvan nam ik me voor om in deze periode de tijd te nemen om de relatie met mijn geestelijk begeleiders te intensiveren. Hoewel zij er in mijn geloof altijd zijn, ben ik nog wel eens geneigd om dat gegeven te veronachtzamen. Altijd leuk om achteraf te kijken hoe het thema van zo'n kaart in het leven van alledag vorm heeft gekregen. In dit kader wil ik twee gebeurtenissen noemen, die wel heel tekenend waren. In de voorbereiding van een vakantie naar Lissabon, werd ik midden in de nacht wakker geschud; het was net of er een begeleider in mijn oor toeterde: "vergeet je geldbuidel niet, zodat je waardevolle spullen onder je kleding kunt dragen". Ik ben direct uit bed gegaan en heb hier gehoor aan gegeven, al gebruik ik deze nooit op Europese reizen. Eenmaal op de bestemming aangekomen, volgden er zo nog meer waarschuwingen en signalen van de "andere" wereld. In reactie hierop nam ik allerlei voor mij ongewone maatregelen rondom het bewaren van pasjes, geld en andere belangrijke documenten. Echter naar een ding luisterde ik niet en dat was het gebruiken van de meegenomen buidel, omdat ik dat wat onhandig vond. Deze cognitieve beslissing kwam me duur te staan; mijn portemonnee werd gerold in tramlijn 28; deze schijnt hierin overigens berucht te zijn. Ik voelde me bijna schuldig naar mijn gidsen, ze deden zo hun best om dit alles te voorkomen. Ik kreeg later in de maand gelukkig een herkansing in mijn werk. Toen ik een workshop wilde afzeggen vanwege te weinig deelname hoorde ik een stem die aanraadde om dat niet te doen. Deze keer was ik niet eigenwijs en het bijna onmogelijke gebeurde, op de laatste dag kwam de workshop vol. Een prettige bijkomstigheid; dit compenseerde datgene, wat ik in Lissabon was kwijtgeraakt .....
Na mijn vakantie bleken mijn bijen voor 15 kilo heerlijke honing gezorgd te hebben. Toen de oogst hiervan gedaan was, kwamen zij direct in zwermstemming. Een proces dat een ervaren imker kan reguleren, maar ik bleek nog niet zo goed in de geboortebeperking van nieuwe koninginnen en liep daardoor voortdurend gestrest achter de feiten aan. Gevolg drie zwermen in de tuin van mijn buurman; overigens een indrukwekkend en imposant fenomeen van Moeder Natuur. Om deze uitgevlogen bijen een nieuw thuis te geven, moest ik in contact treden met andere Amersfoortse imkers. Hiervan had ik me tot nu op een bijna dwarse manier afzijdig gehouden. Het leverde echter hele leuke en leerzame ontmoetingen op met ieder een eigen verhaal. Ik was erg blij dat zij mij ondanks mijn eerdere houding konden en wilden helpen. En dan komt dat bekende gevoel, wat maakte nou, waarom ik niet eerder toenadering zocht? Na wat slapeloze nachten waarin het leek of ik meedeinde met de stemming van de Queen Bees in de kast, keerde de rust weder. Juist op dat moment werd ik gestoken precies op de plaats van mijn derde oog. Voor mij een stimulans om nog meer op mijn intuïtie en innerlijke leiding te vertrouwen en geloof te hebben in mijn eigen heldere blik, ook als die afwijkt van datgene wat in de boekjes staat. Want als ik daar naar gehandeld had, dan was er minstens één zwerm minder geweest. Al met al een chaotische maand met verschillende leuke en minder leuke leermomenten, die veel nieuwe contacten en ervaringen hebben opgeleverd zowel in de aardse maar zeker ook in de geestelijke en spirituele zin. En om in de relativerende woorden van mijn reisgenoot te spreken: uiteindelijk komt alles toch weer goed.

TERUGKIJKEN EN VOORUITBLIKKEN
Nog even en de vakanties gaan alweer beginnen. Een goed moment om even afstand te nemen, maar ook om te reflecteren. Een reading of energieboodschap kan op een prettige ondersteuning bieden bij dit proces. Je kunt me bellen (033-4451480) of mailen voor een afspraak. Ook kan ik op afstand de energie voor je lezen. Je krijgt dan een geluidsbestand in je mailbox toegestuurd.

9 JUNI: ENERGIEDAG Tijdens de Energiedag op 9 juni maak je een scan van jouw energiesysteem en krijgt handvatten aangereikt hoe je op een intuïtieve, creatieve en visualiserende manier jouw eigen energiebalans beter in evenwicht kunt houden.

6 JULI INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN
Gezien het grote animo in de afgelopen maanden is er op 6 juli een extra workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen ingelast. Er is nog ruimte voor vraagstellers om een levensthema uit te werken en een patroon te doorbreken met behulp van een familieopstelling. Ook representanten kunnen zich nog aanmelden.

24 AUGUSTUS COACH-INN-SYSTEMEN (LEVEL 1)
Wil je zelf familie- en organisatieopstellingen kunnen begeleiden in jouw (coach)praktijk? In de training Coach-Inn-Systemen (editie snelkookpan) die plaatsvindt van 24-26 augustus, maak je jezelf die theorie, vaardigheden en attitude eigen, die daarvoor nodig zijn.

16 SEPTEMBER VRAAGGERICHT ENERGIEWAARNEMEN (LEVEL 1)
Het kunnen lezen van energievelden van individuen, groepen of organisaties zorgt ervoor dat je snel door kunt dringen tot de kern en verrassende veranderingsmogelijkheden kunt aanreiken. In de 8-daagse opleiding Vraaggericht Energiewaarnemen ga je hier zelf op een actieve manier mee aan de gang.

23 SEPTEMBER VORIGE LEVENS SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN (SPECIALISATIEWORKSHOP)
In de workshop Vorige levens systemisch en energetisch bekeken ga je op zoek naar belemmerende celherinneringen in jouw systeem afkomstig van oude ervaringen en transformeert deze met behulp van systemisch en energetisch werk, zodat de energie in jouw huidige leven weer vrijuit kan gaan stromen.

BOEKENTIP
Als je graag het systemisch gedachtegoed wil gebruiken en integreren zakelijk of privé, maar niet de behoefte voelt om met opstellingen te gaan werken, dan is het boek Systemisch Coachen van Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder een informatieve leidraad. Aan de hand van alledaagse voorbeelden wordt het ontstaan van symptomen, dynamieken en patronen uitgelegd. Daarnaast worden praktische oefeningen en vragen aangereikt om systemisch te kunnen coachen in 1-op-1 situaties.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Voor het Coach-Gourmet zie www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.