WELKE KANT LAAT JIJ HET BALLETJE OPROLLEN?


De energie van de maand mei liet zich niet zo heel makkelijk lezen. Dat heeft te maken met het feit dat wij in deze periode voor een paar bewuste keuzes gesteld worden. Het verloop van deze processen zal bepalen welke kant het balletje oprolt. We kunnen voor het oude scenario van bedekken kiezen of juist voor het ont-dekken gaan. De beweging in de tekening wijst in de richting van de tweede optie. Deze begon namelijk met een driekwart ronde cirkel van nieuwe tinten roze en geel en later ook lichtblauw en wit. Het was als een bakje of een kommetje, waar vooral geen deksel op geplaatst mocht worden. Dat wat rijp is, maar ook datgene wat langer van binnen heeft liggen smeulen mag onbegrensd en structuurloos naar buiten komen. Met eigen kleuren mag het bevrijd worden ook als het nog geen heldere vorm heeft.

Je zult echter ook aspecten tegenkomen, die nog in de knoop zitten. Daardoor is het niet altijd duidelijk hoe ze bedoeld zijn. Voor nu is het belangrijk om daar niet teveel over na te denken, maar er gewoonweg uiting aan te geven zonder het langs een meetlat van goed en fout te leggen. Deze actie zorgt ervoor dat dingen vanzelf ontward, ontrafeld en ontwikkeld worden. Als velen van ons hun innerlijke beweging volgen, dan zou het zomaar een periode kunnen worden van veel en uitbundige zelfexpressie. Soms gebeurt dat op een creatieve manier. Echter als er sprake van onderdrukking is geweest, kan dat ook gepaard gaan met woede en agressie. Dit laatste kan enigszins gekanaliseerd worden als bijvoorbeeld (sport- en muziek)leerkrachten, yogadocenten, coaches, trainers en therapeuten zich bewust zijn van deze opgekropte emoties en daarom extra veel oefeningen op het programma zetten, die een bijdragen leveren om deze vastgezette energieën op een speelse manier de ruimte te geven.

De eerder genoemde knopen die geel, zandsteengeel en olijfgroen gekleurd zijn, verwijzen naar het zonnevlechtchakra. De angstboog, het gebied van het middenrif heeft massage en ontspanning nodig. Dit bespoedigt overgave en het loslaten van controle. Mogelijk is dit een spannend en angstig proces voor je en daarom vraagt het om een liefdevolle benadering en zorg voor jezelf. Een stukje labradoriet op zak doet hierin wonderen. Het geeft je moed, beschermt en versterkt de innerlijke krachten. Zo ontstaat er een doorgang waardoor er een verbinding komt tussen boven en beneden. Hierdoor kan in een toch wel chaotische periode de energie weer gaan stromen. Er volgt een lemniscaatvormige beweging. Oude wijsheden komen aan de oppervlakte en worden nieuw leven in geblazen. Na de kleur wit, wordt ook indigo toegevoegd. Dat is de kleur van een heldere blik. Een oog dat kan zien hoe situaties en gebeurtenissen werkelijk in elkaar zitten en hoe we hier het beste op kunnen reageren. Het is soms een evenwichtsbalk waar de samenleving op loopt. De kunst is om bij jezelf te blijven en authentiek te zijn. De frequentie van de energie zal weer meer toenemen. Als je je hier aan overgeeft en deze integreert dan kan datgene wat je deze maand manifesteert zomaar een olievlek-werking kennen.

Aan de losse uiteinden van het lijnenspel zijn hele kleine rode knopjes waarneembaar. Zij staan voor vruchtbaarheid. Bij de juiste voeding zullen zij uitbundig gaan bloeien. Dat is echter nu nog niet waarneembaar. Het is dan ook bijna niet voor te stellen, dat iets wat zo klein en minutieus in jou begint, tot iets onvoorstelbaar groots kan uitgroeien. Toch wordt er van je gevraagd om mee te resoneren op deze trilling van groei en bloei. Het activeert namelijk wat er in ons gezien en tot uitdrukking gebracht wil worden. Je zal aangemoedigd worden om van je te laten horen. Bij voorkeur niet door ergens tegen te zijn of te demonstreren. Hij spoort aan om goed te luisteren naar je innerlijke stem en daar expressie aan te geven in de vorm van het voortbrengen van liefdevolle klanken en gezang. Dit genereert een verreikende en ook nieuwe beweging, waarbij de starheid verdwijnt. Deze maakt plaats voor souplesse en flexibiliteit. Een heling op zich, waarbij het hart geheeld en geactiveerd wordt en het licht in onszelf ontbrandt.

Een maand toegewenst waarin je verwachtingen loslaat en trouw blijft aan jezelf, zodat de universele liefde je een duwtje in de rug kan geven in de richting van jouw eigen hogere plan!


ENKELE ACTIVITEITEN UIT DE COACH-INN AGENDA:

21 JUNI: TRANSFORMATIEWIEL
Een sjamanistisch ritueel dat garant staat voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

7 EN 8 JULI ADEM JE HUMAN DESIGNOPSTELLING INN
Een tweedaagse workshop waarin je meer inzicht krijgt in jouw energetische blauwdruk. Je transformeert door een Human Design Opstelling en integreert alle verschuivingen in twee verbonden ademsessies.

28 TOT 30 AUGUSTUS COACH-INN-SYSTEMEN
Hier doe je alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn om opstellingen te kunnen begeleiden in jouw dagelijkse (werk) praktijk.


BOEKENTIP
In de afgelopen maand volgde ik een boeiende workshop Transcultureel Systemisch Werk onder leiding van Hilbrand Westra. Deze bracht mij op een mooie manier dichter bij mezelf. In een opstelling ont-dekte ik weer verborgen delen van mijn Indonesische roots. Het voelt een beetje aan alsof ik weer wat meer uit de kast gekomen ben.

Deze opstellingendag werd gehouden ter ere van de lancering van de Spekkoek Kaartenset, die ontwikkeld is door Naomi Franken en Léon Kempees. De illustraties zijn gemaakt door Nina de Jonge. In deze schitterend vormgegeven kaartenset komen 35 thema's aan de orde die kenmerkend zijn voor het leven in een transculturele wereld. Herkenbare plaatjes die bij mij oude herinneringen naar boven haalden. Bij de kaarten horen pakkende teksten en mooie gedichten, die gebundeld zijn in een boekje. Ik ervaar het werken met deze set als ondersteunend in mijn proces om meer inzicht, acceptatie en gevoel te krijgen in wie ik ben en daar waar ik vandaan kom. Speciaal voor de lezers van de nieuwsbrief van Coach-Inn wordt automatisch een korting doorberekend als je de kaartenset bestelt.


RECEPT VAN DE MAAND
Er zijn weer wat leuke recepten toegevoegd aan de Dagelijkse Voedingsite: Italiaanse rode kool schijven en geroosterde bloemkool paksoisoep. Eet smakelijk!


CONSULTEN
Tot aan mijn vakantie half juli zijn er nog maar een paar plekken vrij voor coaching. Wil je alvast voor het najaar een afspraak maken, dan kan dat. Je kunt hiervoor mailen naar info@coach-inn.nl. Je ontvangt dan van mij wat datavoorstellen in je mailbox. Het is wel mogelijk om eerder een ondersteunende energieboodschap te ontvangen. Je kunt deze bestellen in de Energiewinkel en ontvangt de geluidsopname in je mailbox..


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de gerechten geserveerd in het Bolwerk staan op dagelijkse-voeding.nl. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.