VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva. Smile
 
  Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
  Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
  Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
  Gå in på www.dromcentrum.se
  Där hittar du också verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl aktiviteter.

Hej alla drömintresserade.
 
Tema denna gång är April och Bröllop. Se tre drömmar med tolkningar på temat här nedan.
 
April har benådat oss med både vår- och sommarväder – solsken och värme.
Våren är symbol för nytt spirande, ny kraft, nytt uppvaknande, nytt liv, nya möjligheter, ny glädje. Solsken symboliserar klarseende och medvetenhet, då mörkret lyses upp av ljuset. Mental klarhet. Sol ute, sol inne.  Ljuset strålar, människor ler och gräset grönskar.  Aktivitet, växt och glädje.
 
Bröllopet mellan prins William och Kate sågs av ¾ av Jordens befolkning. Dryga tre miljarder personer har alltså bevittnat ett bröllop. En ’kollektiv dröm’.
Bröllop symboliserar giftermål/förening mellan två motpoler, manligt och kvinnligt, höger och vänster hjärnhalva, motsatta krafter, motsatta åsikter. Motpolerna möts. Samtycke, Överenskommelse. Enhet, Helhet. När feminin och maskulin princip bejakas och tillåts samarbeta, skapas Helhet i psyke och medvetande. Integration med det Högre Jaget. Jordiska och andliga Jaget i förening. Det är vägen till  fullständigt helande, Kristusmedvetande.
 
April 2011 påminner oss således än en gång om vår väg och mission genom livet – att växa till Helhet. En symbol för det stora uppvaknandet som är på gång i världen. Ny balans, ny helhet, ny medvetenhet, ny enhet. Ett nytt seende för större delaktighet och mera empati.
 
BRÖLLOPSDRÖM 1
Jag skulle på bröllop men hittade inte klänningen. Hade jag köpt den eller bara tänkt? Nu blir jag försenad! Måste ju fixa håret också. Och skaffa present. Sen kom jag till bröllopet, men det var redan över och maten var slut. Det var ju lika bra, för jag kände mig malplacerad i en gammal grå blus avnött frampå bröstet. Kjolen var röd. Jag gick hem igen, besviken och hungrig, men det var ändå bättre än att vara kvar där.
TOLKNING
På väg till förening mellan manligt/kvinnligt eller andligt/jordiskt jag. På grund av krav och stress (ha rätt klänning, hinna fixa klädsel, hår och present) hinner du inte med det du söker/vill. Här finns en känsla av att inte hinna med och att inte vara/göra tillräckligt. Den gamla grå blusen symboliserar ett gammalt grått sätt att vara och se på  sig själv, att inte kunna nära sig själv (nött vid brösten). Röd kjol kan symbolisera livskraft. Du verkar vara frisk och stark men ha för höga krav på dig själv och stressa för mycket. Då drar du dig tillbaka, och harmoni och balans (bröllop) kommer inte till stånd, hinns inte med.

BRÖLLOPSDRÖM 2
Jag hade ordnat bröllop för flera vänner. Nu är det morgonen efter. Jag ligger i sängen och lyssnar på de andra som är i frukostrummet. Vill inte gå dit och möta dem, känner mig inte nöjd med min insats. Jag hör en kvinna, Greta med det röda håret, säga att hon är nöjd. Ändå tänker jag att jag borde göra det bättre en annan gång. Nu tänker jag att jag stiger upp och diskar efter dem. Men det är redan gjort när jag kommer dit. Då ska jag städa när de åker, men det är också klart. Jag hör en annan kvinna säga att hon är mycket nöjd med gårdagen. Tänker det är bäst jag bäddar nu när alla gått, men det är också gjort.
Då ser jag en kompis, G. (ser honom som sårad, behövande). Strax efter går en annan kompis, M, förbi (han är vädur, strävsam och jobbar mycket). M berättar om vår gemensamma vän Jakob, som är dansare och konstnär och njuter av livet.
TOLKNING
Du har ordnat bröllop för flera. Det betyder att du har givit många personer tillfälle till möten, förening, inre balans, medvetandeexpansion och helande. Men du verkar inte nöjd med din insats, du tror att du måste göra mer och bättre. Kvinnorna i drömmen är nöjda, vilket visar att din känslosida är tillfreds. Men den maskulina aspekten, männen i drömmen, har en sida som söker bekräftelse och därför vill göra bättre ifrån sig så att andra blir nöjda,  och en sida som siktar framåt, strävar och jobbar. Den tredje mannen visar på din förmåga att glädjas och leva i livets flöde.  Kanske är det nu dags att släppa gamla mönster av att inte duga helt ut, egenkrav och strävan. Kvinnorna och den tredje mannen, Jakob, visar att du nu kan slappna av, känna dig förnöjd och glädjas i livet.  OM detta vore min dröm skulle jag höra efter vad varje dröm-person har att säga och ge dem tacksamhet och kärlek. Sedan låta var och en stiga in i mitt väsen. Detta leder till integrering och helhet.
 
BRÖLLOPSDRÖM 3:  Här en Bröllopsdröm som en väninna skickade mig. Tolkning (lite skämtsamt kompisspråk) under varje mening:
Jag drömde om Lasse (kompis), mig själv och en liten ljuslockig dotter i natt. Lasse hade passat den lilla söta flickan på kanske 3 år medan vi andra hade varit borta. Dottern var väldigt förtjust och trygg med Lasse men till en början lite avvaktande mot mig. Hon hade varit med om ngt jobbigt men på väg att läkas så det var viktigt att vara varsam. Han simmade sedan i en bassäng som var täckt av is, han hade hamnat under isen. Jag blev rädd och undrade hur han skulle kunna ta sig ut därifrån och hur länge han skulle klara sig utan luft. Men han lyckades ta sig ut från isen för han orienterade sig mot ljuset o värmen, och jag tänkte att det är så vi alla måste göra när vi är under isen.
Vaknade lite stressad och för tidigt. Sen somnade jag  om. Tänkte i drömmen att Lasse är en bra pappa. Visste vi hade varit gifta och nu skulle vi gifta oss igen. Vaknade.
 
Jag drömde om Lasse (kompis), mig själv och en liten ljuslockig dotter i natt. 
Enligt "subjektiv drömtolkning" står Lasse för din maskulina sida (inre man), flickan för det inre barnet.
 
Lasse hade passat den lilla söta flickan på kanske 3 år medan vi andra hade varit borta. 
Inte alla hästar hemma ???? hahaha (varit borta).
 
Dottern var väldigt förtjust och trygg med Lasse men till en början lite avvaktande mot mig.
Inre barnet kan lita på den manliga kraften men är mera osäker på att du är en "god moder" åt barnet (ett sår från 3-årsåldern)
 
Hon hade varit med om ngt jobbigt (vad hände vid ca 3 år?) men på väg att läkas Javisst, superbra!
så det var viktigt att vara varsam. = Vara varsam med sig själv (när mönster från traumat från 3-års åldern kommer upp)
 
Lasse var jättearg för ngt som inte hade med oss att göra.  Aha. Ilska (kanske mot den institution du just nu tampas med)
 
Sen simmade Lasse i en bassäng 
Oj, inre mannen ska inte vara i den feminina principens element vatten. Det betyder att den manliga kraften är känslopåverkad/känslofärgad.
 
som var täckt av is, 
Is är fruset vatten, frusna känslor. Manlig kraft hämmad, kanske på grund av känslomässig skada från 3 års åldern ?
 
han hade hamnat under isen.
Manlig power gömd och maktlös under frusna känslor. (eller symbol för att känna sig 'under isen, deppad. Men inte desto mindre - gömd under frusna känslor och nästan drunknad/död i känsloelementet)
 
Jag blev rädd och undrade hur han skulle kunna ta sig ut därifrån och hur länge han skulle klara sig utan luft. 
Orolig för din kraft, din inre man, kanske just nu ’förmågan att uttrycka dig kraftfullt och bestämt till institutionen’
 
Men han lyckades ta sig ut från isen för han orienterade sig mot ljuset o värmen,
Ja, där ser vi. Att orientera sig mot Ljus och värme är lösningen !
 och jag tänkte att det är så vi alla måste göra när vi är under isen.
Japp! Rätt! Bra tänkt !
Vaknade lite stressad och för tidigt. 
Mmm. Ta nu och gör om drömmen (skriv eller fantisera)! Ta upp mannen på marken, torka honom, möt både honom och barnet, och samla hela familjen från drömmen i något kärleksfullt eller roligt.
 
Sen somnade jag om. Tänkte i drömmen att Lasse är en bra pappa. Visste att vi hade varit gifta och nu skulle vi gifta oss igen. Vaknade.
Bra. Barnet är tryggt med inre mannen. När du tagit hand om flickan är du hel: Fadern, Modern och barnet i ”helig treeninghet”. Det är det inre äktenskapet, helheten. Klart ni måste gifta er då igen.
 
CITAT
Minerva-Li: Det Heliga Inre Bröllopet innebär fullt helande och balanserande av feminin och maskulin princip. Detta inre balanserande öppnar porten till de djupare mysterierna av ens eget medvetande.
Martinus: ”Den riktiga människan” kommer att bli resultatet av en utveckling som tar många inkarnationer och som bl.a. innebär att den motsatta sexuella polen inom oss utvecklas så att de båda polerna, den maskulina och den feminina, kommer i full jämvikt.
Människan har då blivit Ett med Alltet, alltså ett Kristusväsen, och därmed fått Kosmiskt medvetande.
 
Med soliga vårhälsningar från Louise Minerva-Li Cool
 
Aktiviteter:
Nu finns föreläsningar och kurser om drömmar och healing i hela landet från norr till syd. Du hittar dem under Kalendarium på www.dromcentrum.se
 
Mötesplats DrömCentrum välkomnar dig och dina frågor en söndag i månaden. Klicka på Kalendarium och läs. Nyhet: Mötesplats DrömCentrum i Stockholm har flyttat till Allhelgonagatan 5 (Devas tidigare lokal). T-bana Skanstull.
 
Info:
Böcker till lågpris hittar du under Tips på böcker. Förstå dina Känslor-att läka sig inifrån  finns i nyutgåva.. Se även nya lill-boken Din Väg Genom Liven, Medvetandeutvecklingens stege. Boken Genom döden är på rea.
 
Bli medlem i DrömCentrum för 250:-/år. Då stödjer du vårt underhåll av hemsidan och får tillgång till den interna mailinglistan, erbjuds att delta i interna utbildningsdagar, går till reducerat pris på "Mötesplats Drömcentrum" samt inbjuds till årsmötena. Klicka på Nyhetsbrev/medlem och scrolla ned till Bli medlem …på www.dromcentrum.se