Een dikke 8 voor het BHIC!

Het BHIC is altijd erg benieuwd naar wat jullie van ons vinden, omdat we onze dienstverlening zo goed mogelijk willen afstemmen op jullie, onze bezoekers. We zijn dan ook erg blij met het rapportcijfer dat we onlangs hebben gekregen, een 8,1.

Verder lezen

BHIC zet 35.000 samenvattingen van notariële akten online erbij

De akten zijn uit de 18de en 19de eeuw en afkomstig uit het Land van Cuijk en Ravenstein. Je kunt ze vinden via onze database: www.bhic.nl/notarisschepen.

Verder lezen

Ook dit jaar zijn we weer druk met historische roadshows

In ‘Terug in de tijd met René’ op donderdag 13 maart is er weer veel aandacht voor mooie verhalen en oude films en foto’s van en over Sint-Michielsgestel. Jij komt toch ook?

Verder lezen

Beste verhalen deze maand

In de amazonezit

In de 19e eeuw mochten vrouwelijke ruiters alleen in amazonezit te paard. Dit om te voorkomen dat 'lichamelijke lustgevoelens' werden gekweekt. (Bijdrage: Rini de  Groot)

“Welke is de reden van uw ontslag?”

In de beruchte crisisjaren in de jaren 1930 van de vorige eeuw lag het werkloosheidspercentage nog een stuk hoger dan heden ten dage. Het antwoord daarop was tewerkstelling via de werkverschaffing.

A.J. Poos 25 jaar burgemeester

Wist je dat de naam Poos in de 19e eeuw bijna synoniem is met het burgemeesterschap van Gassel?

Archiefstukken om je billen mee af te vegen

Over een ‘onwelriekende affaire’ uit 1888 die plaatsvond in Brabant.

Van illegale vioolspeler tot handtastelijke insluiper

Spannende verhalen uit het dagrapportenboek van de gemeentepolitie van Oss uit 1937/1938.

Achter het prikkeldraad schijnt de zon

Verscholen achter jonge bomen, een gevangenismuur en een glazen wand in het museum, ligt een verhaal dat voor vele Nederlanders onbekend is. (Bijdrage: Elisa de Vries)

Het Roosduifje: Geneeskracht en weerprofeet

In den herd hing boven de gangdeur een geel geschilderd, houten kooitje met een Roosduifje, een tortelduifje. Als het duifje lachte, kregen we goei weer, als het koerde was er regen op komst. (Bijdrage: Rini de  Groot)

Ton bier en ’n gevangen schout

Over de Graafse cloveniers (schutterij) is weinig bekend, maar door een ton bier en een gevangen schout zijn er toch nog mooie verhalen te vertellen. (Bijdrage: Leny van Lieshout)

Aan de wandel met het BHIC!

Zin om met ons een frisse neus te halen? Deze maand bewegen we ons naar de gemeente die bekend is van Daags na de Tour en de Metworstrennen, Boxmeer. Trek je wandelschoenen maar vast aan!

Verder lezen

BHIC in de (online) media

Verder lezen

Tweet van de maand

 

             

   

     Ben jij ook benieuwd naar die Italiaanse snor?

     Kijk dan hier.

 

 Stuur deze email door naar een vriend

Vragen over vroeger? www.bhic.nl

redactie@bhic.nl

contact: +31 (0)73 681 85 00