Quote
Week 44
Jaar 2014
 
 
Iedereen heeft zijn eigen specifieke roeping of missie
in het leven. Zo is ieders taak uniek net zoals zijn
specifieke mogelijkheid om het uit te voeren.

 
Iedere mens is uniek. Ieder van je medewerkers heeft zijn unieke persoonlijkheid.
Dit maakt het voor jou als leidinggevende niet altijd zo gemakkelijk. Maar “we are all basically the same human beings” zoals  de Dalai Lama al aangaf in zijn speech naar aanleiding van het ontvangen van de Nobelprijs voor de Vrede in 1989.
En met ‘basically’ bedoelde hij dat wij allemaal gedreven worden door dezelfde verzuchtingen. Verzuchtingen die we al meermaals hebben aangehaald in sommige van onze vorige quotes die verwezen naar de Zelfdeterminatietheorie, naar diverse onderzoeken gesynthetiseerd weergegeven door Daniel Pink en naar het Progress Principle van Teresa Amabile.
 
Als je hier rekening mee houdt dan worden je medewerkers autonoom gemotiveerd. Zo wordt jouw taak om samen met hen resultaten te behalen een stuk gemakkelijker.
 
Indien je als leidinggevende niet altijd goed weet hoe je in de praktijk kan inspelen op deze basale verlangens, dan kan deze tip van Mary Kay, één van de grootste Amerikaanse ondernemers, je helpen: zie je medewerkers en ook je collega’s en jouw leidinggevende met een bordje rond hun nek waarop te lezen staat ‘Geef mij het gevoel dat ik belangrijk ben.’

 
 
 
P.S.: Heb je een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een interessante bedenking of toepassing ter illustratie. 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.