Bethlehemkerk Nieuwsbrief              
December 2019 nr. 46
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Top 2000-dienst:
'Let love rule'
in Morgenster
 
Geen dienst in de Bethlehemkerk -
Reguliere dienst in Regenboogkerk
 
Kerstspel Bethlehemkerk
 
Levende Adventskalender:
groot succes
 
Koster gevonden!
 
Mededelingen vanuit de Kerkenraad
 
MBR goes Uganda-acties voorjaar 2020
 
Drie Koningen Lunch
 
Bethlehem borrel
 
Nieuwejaarsrecepties
 
Kerstwandeling en -verhaal verlichte straten Hilversum-Zuid
 
Alzheimer Café:
nut casemanager
 
 
 
Zondag 29 december
Aanvang: 10:00 uur
 
 
 
(ds. Aster Abrahamsen)
 
-
 
 
- Bethlehemkerk:
geen dienst
 
 
 
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 27 december 
Heikracht diner
 
Zaterdag 28 december
-
 
Zondag 29 december
Geen dienst in Bethlehemkerk!
 
 
Reguliere dienst in Regenboogkerk
 
Maandag 30 december
-
 
Dinsdag 31 december
 
Oudjaarsavond viering
ds. Wisgerhof (gezamenlijke viering Diependaalse en Bethlehemkerk in de Bethlehemkerk) 
 
Woensdag 1 januari
-
 
Donderdag 2 januari
-
 
Vrijdag 3 januari
-
 
Zaterdag 4 januari
-
 
Zondag 5 januari
- ds. Jetty Schuurwater 
(met bevestiging Theo van Halsema als ouderling-kerkrentmeester)
 
- Kennismaking nieuwe koster
 
- Nieuwjaarsreceptie na de dienst (BK) 
 
SAVE THE DATE
 
Driekoningenlunch op maandag 6 januari
 
 
 

Zondag 29 december

1 Korinthiërs 13: 1-13
 
De liefde
 
Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de ​engelen​ – had ik de ​liefde​ niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle ​cimbaalAl had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de ​liefde​ niet, ik zou niets zijn. ....
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 3 nr.3
 
Kerkbrink PgH "Geborgen"
 
BEZOEK ONZE SITE
 

Top 2000-dienst: 'Let love rule'

 
Graag nodigen we u uit om de Top2000-viering te bezoeken op zondag 29 december in de Morgenster en ook om een persoonlijk bijdrage te geven. Thema van de viering is ‘Let love rule’ (naar het lied van Lenny Kravitz – vrij vertaald: ‘laat de liefde heersen’) en de rode lijn zal zijn 1 Korintiërs 13:1-13. We luisteren naar het Bijbelgedeelte, zingen mee met popsongs, luisteren naar verhalen en gaan met elkaar in gesprek. Ook aan de kinderen is gedacht. In de viering geven we ook graag ruimte aan een aantal persoonlijke bijdragen van gemeenteleden.
 
 
Geen dienst Bethlehemkerk zondag 29-12!
De Bethlehemkerk is eenmalig gesloten op zondag 29 december in verband met de Top 2000-dienst. Om zo bij te dragen aan een maximaal aantal bezoekers in de Morgenster. 
 
Mocht u toch een reguliere kerkdienst willen bezoeken, dan kunt u terecht in de Regenboogkerk of de Diependaalse kerk.
 
 
 

Verslag Kerstspel Bethlehemkerk

 
Kerstochtend vierden we Kerst in BethlehemKerk. Maria en Jozef sjokten onze kerk binnen (want Maria had een hele dikke buik, omdat ze zwanger was), op zoek naar een slaapplaats. Maar nergens was ruimte te vinden, zelfs niet achter één van de 23 deuren van de Adventskalender.
Gelukkig zagen ze een stal staan. Daar gingen ze slapen. Maar een rustige nacht was het niet… Maria beviel van een jongetje. Ze noemde het kindje Jezus.
 
 

Levende Adventskalender: groot succes

Voor het eerst organiseerde de Bethlehemkerk een Levende Adventskalender in Hilversum. Iedereen kent vast wel de Adventskalender waarbij in de voorbereidingsperiode op het Kerstfeest dagelijks een deurtje geopend mag worden met daarachter een verrassing of een spreuk. In deze periode van advent wilden we echte deuren openen voor een spontane en warme ontmoeting tussen gemeenteleden en buurtbewoners. En hier was veel belangstelling voor. Iedere dag kwamen mensen die elkaar soms niet of slechts van gezicht kenden bij elkaar. Zo ontstonden fijne gesprekken en nieuwe contact. Bekijk hier een impressie.
 
Ook in de media was er veel belangstelling voor dit initiatief.
 
 
 
 
 
 
Koster gevonden!
 
 
 
De kerkenraad is verheugd dat na een lange zoektocht een nieuwe koster is gevonden. Hij begint al 1 januari en zal zich aan de gemeente voorstellen op zondag 5 januari. Het is Edwin Koster. Hij werkt nu al parttime als Koster/Gastheer bij wijkgemeente 'de Schuilhof' in Hilversum.
 
 

Mededeling vanuit de kerkenraad

De leden van de wijkkerkenraad zijn blij u te kunnen melden dat Theo van Halsema zich beschikbaar heeft gesteld voor het ambt van ouderling-kerkrentmeester. 
 
Het voornemen is om Theo op zondag 5 januari a.s. te bevestigen in dit ambt. 
 
Bezwaren tegen zijn bevestiging kunnen worden ingediend tot en met dinsdag 31 december a.s. bij de wijkkerkenraad.
 
  

 
 
MBR goes Uganda-acties voorjaar 2020
 
Zoals u weet gaan in de zomer van 2020 zestien enthousiaste jongeren van de Morgenster, de Bethlehemkerk en de Regenboogkerk (MBR) meehelpen aan de bouw van de Glorious School in Lwamalenge, Oeganda!
Na de succesvolle verkoopacties van bloembollen, kerstbomen en stroopwafels, staan er voor de komende tijd nieuwe acties gepland waarmee de jongeren hun reisgeld bij elkaar willen verdienen. Hier een overzicht van de komende acties.
 
 
Drie Koningen Lunch
Wie weet het nog?
 
Het Driekoningenbrood met een verstopte boon en wie de boon heeft mag een wens doen?
 
Van harte uitgenodigd voor de Driekoningenlunch op maandag 6 januari 2020 van 12:00 tot 14:00 uur. De commissie Kerk&Buurt van de Bethlehemkerk organiseert deze lunch in aansluiting op de Levende Adventskalender en het Kerstfeest.
 
Omdat het verhaal verder gaat... Iedereen die wil deelnemen is van harte welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden.
 
Wel graag aanmelden via: kerkenbuurt@bethlehemkerk.nl
 
 
 
Bethlehem borrel
 
Op zondagmiddag 12 januari van 15:00-17:00 kun je in de Bethlehemkerk genieten van een drankje en een hapje.
 
Doel is dat we als gemeenteleden tussen de 20 en 40 met elkaar in contact komen, en op een ongedwongen manier in gesprek gaan over wat je wel of juist niet verwacht en hoopt van het geloof en de kerk.
 
Vrienden, partners en kinderen zijn ook van harte welkom!
 
 
Nieuwjaarsrecepties
Na de kerkdienst op zondag 5 januari biedt de kerkenraad u een nieuwjaarsreceptie aan.
EN
Maandag 6 januari bent u van harte uitgenodigd voor de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH).Deze vindt plaats in de Grote Kerk en begint om 19.30 uur.In een gezellige informele sfeer hopen de leden van de Algemene Kerkenraad u te ontmoeten. U wordt ontvangen met koffie en thee. Vervolgens start om 20.00 uur het officiële gedeelte. Daarna is er de bekende nieuwjaarsborrel.
De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.
 
 

Kerstwandeling en -verhaal verlichte straten Hilversum-Zuid

 
In de Gooi en Eembode stond 23-12-2019 het volgende:
 
Wegens succes herhaald. Opnieuw hadden verschillende partijen de handen ineen geslagen voor de organisatie van ‘een kerstverhaal door Hilversum Zuid’. 
 
Zondagmiddag en -avond namen weer vele belangstellen deel aan de wandeling vanaf de Pniëlkerk tot aan de Bethlehemkerk door de prachtig verlichte straten.
Het was weer een enorm succes ondanks het slechte weer. Vele vrijwilligers namen deel aan dit bijzondere evenement. Hieronder een aantal indrukken.
 

Alzheimer Café: nut casemanager

Voor iemand met dementie en zijn familieleden is het krijgen van informatie, praktische hulp en begeleiding erg belangrijk. Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider, die iemand met dementie en zijn/haar naasten met raad en daad ter zijde staat. Op welke wijze u een beroep op de casemanager kan doen en wat zij voor u kan betekenen daarover wordt u woensdagavond 8 januari geïnformeerd. Gastspreker : Kerina Boelema ( casemanager dementie Amaris Zorggroep, netwerk Dementie Gooi en Vechtstreek).
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl