Nieuwsbrief:
Februari 2017
26ste Jaargang - Nr 02
|
Agenda...
17 februari 2017
Lezing van Microsoft zelf
|
BitMappers Online
Rekeningnummer:
001-2267551-58
Adres:
VOC, A. Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt
Aanvang:
20h15
|
Bronnen
Tweakers, ZDNet, ClickX, Webwereld, Chip, CM, CT, Tomshardware, PCMag, Hardware Info, 9Lives. |
|
|
Thema voor 17 februari 2017
Gaan onze harde schijven ‘elders’ dan thuis draaien en hebben we thuis dan genoeg aan een terminal?
Cloudopslag: iedereen praat erover, maar het kan lastig zijn om een goede cloudoplossing te vinden die bij jouw situatie past. Hoeveel opslag heb je nodig en hoe weet je welke bedrijven betrouwbare diensten leveren?
Software: is de tijd van het ‘kopen’ van een licentie voorbij en gaan we onze programma’s en apps online moeten huren en gebruiken?
Veiligheid: Zullen onze familiekiekjes, onze documenten en reisverslagen niet verloren gaan? En hoe zit het met back-ups?De grote vraag: Hoeveel gaat ons dat kosten?
Wij nodigden Dorien en Maarten van Microsoft Benelux uit om ons op weg te helpen tussen de wolken en vooral om antwoorden te geven.
Wil je hier meer over weten kom gerust die avond even langs en vergaar nieuwe kennis.
Zoals altijd is het aangeraden om eigen toestellen (laptops,tablets, enz….) mee te brengen om zelf (interactief) ook mee te kunnen doen, eveneens je telenetlogin met paswoord is ook handig.
|
Asus ZenScreen MB16AC
ASUS komt met een nieuwe portable monitor binnen de ZenScreen-reeks. Hij draagt de naam ZenScreen MB16AC en moet zich onderscheiden door de aanwezigheid van een USB Type-C-aansluiting, waarmee hij niet alleen van een beeldsignaal maar ook van stroom wordt voorzien.
De ZenScreen MB16AC heeft een schermdiagonaal van 15,6 inch. Hij beschikt over een IPS-paneel met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en kijkhoeken tot 178 graden. Het apparaat weegt 780 gram en heeft bezels van 6,5 mm breed. De monitor kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst.
De ZenScreen MB16AC komt waarschijnlijk in april beschikbaar. Een exacte adviesprijs is vooralsnog onbekend, het ligt echter voor de hand dat deze iets hoger zal liggen dan die van de huidige modellen.
Intel investeert in 7 nm-productiefaciliteit
Om helemaal klaar te zijn voor de nabije toekomst, investeren veel chipfabrikanten in hun productiefaciliteiten. Ook Intel doet dit en heeft aangekondigd maar liefst 7 miljard USD te gaan investeren in zijn Amerikaanse Fab 42-faciliteit. Fab 42 is gelokaliseerd in de plaats Chandler in Arizona.
De investering moet Fab 42 gereed maken voor het 7 nm-productieprocédé. De investering creëert volgens Intel 3000 full-time banen en 10.000 ondersteunende banen in de staat Arizona. Op dit moment heeft Intel maar liefst 50.000 medewerkers en zorgt voor een half miljoen ondersteunende taken in Arizona.
Fab 42 is op dit moment nog niet af. Intel is met de bouw begonnen in 2013, maar heeft alles stilgelegd. Inmiddels wordt een nieuwe verbouwing gestart, waarmee Intel binnen drie tot vier jaar met de eerste 7 nm-CPU's wil beginnen.
BenQ kondigt HT8050 beamer aan
BenQ heeft vandaag haar eerste 4k Ultra HD-beamer aangekondigd. De HT8050 heeft een THX HD Display-certificatie waarmee wordt aangetoond dat de beamer met bioscoopkwaliteit beeldmateriaal kan weergeven. Samen met een hoog contrast van 50.000:1 en weergave van het hele Rec. 709-kleurspectrum moet dit de ideale beamer voor de thuisbioscoop zijn.
De beamer weegt 14,8 kilo en meet 47 bij 56 bij 22 centimeter. Met de lens kan anderhalf keer gezoomd worden en het maximale beeldformaat is 300 inch. Er is ondersteuning voor 10-bit-kleurweergave en er kunnen dus 1,07 miljard kleuren weergeven worden. De maximale resolutie is 3840x2160 pixels en de maximale helderheid bedraagt 2.200 lumen.
Het apparaat wordt aangestuurd via HDMI 2.0, VGA of gigabit ethernet. Er is een accessoirepakket beschikbaar met een reservelamp, plafondbeugel en anamorfische lens. De beamer verbruikt 353 watt en moet vanaf 24 februari verkrijgbaar zijn. Hij kost 7.999 dollar, een europrijs is nog niet bekend.
Ubiquiti 4x4 MU-MIMO access point
Ubiquiti heeft zijn UniFi-lijn uitgebreid met een nieuw access point. De UniFi AC HD moet zich onderscheiden met hoge snelheden op drukke plekken. Hierbij maakt het gebruik van 4x4 multi-user MIMO, 802.11ac en hardware acceleratie op alle kritieke onderdelen.
Het toegangspunt ondersteunt 802.11a/b/g/n/ac en haalt maximaal 800 Mb/s op de 2.4GHz band en 1733 Mb/s op de 5GHz band. Op beide banden wordt 4x4 MIMO ondersteund en is er een aparte processor aanwezig om de snelheid te maximaliseren en latency te verlagen.
De afkorting HD staat voor high density. Ubiquiti claimt dat op drukke plekken met 50 gelijktijdige gebruikers de performance verdubbeld ten opzichte van de AC Pro. Ook kan het access point met meer dan 500 apparaten tegelijkertijd verbinding houden. Hij moet deze maand nog in Nederland beschikbaar zijn voor tussen de € 350 en € 400.
Ubiquiti probeert zich met de UniFi-lijn te onderscheiden voor zakelijk features tegen een scherpe prijs. Zo zijn de access points centraal te beheren, kunnen ze gevoed worden met Power-over-Ethernet en kunnen ze samen één netwerk vormen waarbij het wisselen van toegangspunt door de controller geregeld wordt.
|
EMET 4.0
Keuze 1: FreeFileSync.
FreeFileSync is een opensourceprogramma waarmee een back-up kan worden gemaakt of de inhoud van twee verschillende locaties kan worden gesynchroniseerd. Het is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS, is niet afhankelijk van zaken als Java of een .Net Framework en is bovendien licht in gebruik. De Windows-installer bevat aparte 32bit- en 64bit-versies, en biedt ook de mogelijkheid om een portable versie te installeren.
Keuze 2: NetSetMan.
Met dit programma kunnen diverse instellingen snel en eenvoudig door middel van profielen worden aangepast. Het is vooral handig voor laptopgebruikers die hun computer op verschillende locaties gebruiken, zoals thuis en op het werk. Met een druk op een knop kunnen bijvoorbeeld het ip-adres, de standaardprinter en de smtp-server worden aangepast.
Het programma is gratis te gebruiken, maar er is ook een pro-versie voor commerciële gebruikers, die ook het aanpassen van het domein, de proxyserver en de browserstartpagina mogelijk maakt.
Keuze 3: Cyberduck.
Dit programma, dat onder een gpl-licentie wordt uitgebracht, is een ftp-, sftp- en webdav-client, en heeft daarnaast ondersteuning voor diverse cloudopslagdiensten die van S3 of de OpenStack-api gebruikmaken. Het programma beschikt over een overzichtelijke interface en ondersteunt technieken als Spotlight, Bonjour, Keychain, Applescript en Growl.
Daarnaast kun je gebruikmaken van verschillende, al geïnstalleerde teksteditors, waaronder BBEdit, TextWrangler, TextMate, Mi, Smultron en CSSEdit. Cyberduck is in een groot aantal talen te gebruiken, waaronder het Nederlands.
Er is tegenwoordig ook een command line-versie, die op Windows, macOS en Linux gebruikt kan worden.
Keuze 4: Plex Media Server.
Plex Media Server is een mediaserver voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS en diverse nas-apparaten. De software kan content serveren aan clients op dezelfde machine, binnen het lokale netwerk of via internet. Clientsoftware is beschikbaar voor de eerder genoemde besturingssystemen, maar content kan ook worden bekeken op bijvoorbeeld iOS, Android, Windows Phone, Google TV en Chromecast.
Het programma bevat een eigen softwarewinkel waar plug-ins kunnen worden uitgewisseld. Via deze plug-ins kan bijvoorbeeld content van diverse streamingdiensten worden bekeken. Daarnaast is er PlexPass, een betaalde dienst die eerder toegang tot nieuwe versies geeft, naast korting op 'Premium features'.
|
Maandelijkse nieuwsbrief met de laatste IT-nieuwtjes en de daarbij horende links; |
|
|