vrijdag | 20 december 2019 | 20:00 uur
 
 
 
 
Vrede was het overal...
 
 
 
 
Fanfare 'Bereden Wapens'
 
o.l.v. Sander Teepen
 
m.m.v. Martien Maas, piano
 
 
Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij boekhandel Berkers, Stationsstraat 42 te Deurne en (voor zover er dan nog kaarten over zijn) op de dag van de uitvoering, 20 december, tussen 19:30 en 20:00 uur in de kerk. De kosten zijn € 2,00 per toegangsbewijs, dat tevens recht geeft op een drankje in de pauze. 
 
 
 
 
 
 
 
 
programma
 
 
 
 1. Poolse dansen uit Prins Igor
  A. Borodin; arr. Egbert van Groningen

   
 2. Rhapsody in Blue
  G. Gershwin; arr. Nick van Elzen
  solist: Martien Maas

   
 3. Elsa’s procession to the Cathedral
  R. Wagner; arr. Ton van Grevenbroek
        Pauze
 
 1. Fest Musik der Stadt Wien
   
 2. Home alone
  Arr. Ton van Grevenbroek

   
 3. Sealullaby
  Eric Whitacre; arr. Jan Nellestijn

   
 4. Joy to the world
  Arr. Jasper Staps

   
 5. God rest you merry gentlemen
  Arr. Jasper Staps

   
 6. Jinglebells
  Arr. Alex Zwijgers

   
 7. Sleigh Ride
  Arr. Jasper Staps

   
 8. Het Dorp
   
 9. White Christmas
  I. Berlin
 
 
 
 
voor u treden op
 
 
 
De Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW) heeft als thuisbasis de van Brederodekazerne in Vught. De fanfare verzorgt de muzikale ondersteuning van ceremoniële en protocollaire activiteiten binnen en buiten de landmacht. Hierbij valt te denken aan optredens voor het Koninklijk Huis, Prinsjesdag, beëdigingen, commando-overdrachten en herdenkingen. Daarnaast geeft het orkest concerten, zogenaamde relatie- of goodwillconcerten. De afgelopen jaren stonden de concerten voornamelijk in het teken van het eren van onze veteranen. Twee succesvolle theatertours speelde het orkest door heel Nederland: ‘Saluut!’ met Renee van Bavel en ‘Tour of Duty in Concert’ met Ingrid van den Nieuwenhuizen en veteraan Dennis Kroon. Verder neemt het orkest deel aan taptoes in binnen- en buitenland. Omdat de FBW tevens de tradities van het Korps Wielrijders handhaaft, verzorgt het orkest af en toe optredens op de fiets. Het orkest staat onder leiding van dirigent-ritmeester Harold Lenssen.
 
Gastdirigent Sander Teepen komt uit een muzikale familie. Geboren in Deurne (1981) begon Teepen op achtjarige leeftijd met hobospelen. Hij studeerde aan het Fontys Conservatorium bij Herman Vincken. Als hoboïst remplaceerde hij bij o.a. Het Residentie Orkest, Philharmonie Zuidnederland, Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest en Het Limburgs Symfonieorkest. Daarnaast is hij verbonden aan het Anemos Arts Ensemble, bestaande uit musici van Philharmonie Zuidnederland. Al snel werd Sander gegrepen door het dirigeren. Hij volgde directielessen bij o.a. Jan Stulen, Otto Tausk en Jac van Steen. Directie masterclasses volgde hij bij Jorma Panula, Paavo Jarvi, Neeme Jarvi en Leonid Grin.
 
Martien Maas studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg de hoofdvakken Piano docerend musicus, Piano uitvoerend musicus, Directie en Schoolmuziek. Hij werkte samen met vele nationale artiesten. Ook maakte hij concertreizen naar Spanje, Zwitserland, Duitsland, Tsjechië en China. Martien verzorgde radio- en tv-opnames en maakte cd-opnames met diverse ensembles. Tegenwoordig is hij als correpetitor en als voorzitter van de examencommissie verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daarnaast is hij freelance pianist en dirigent.

 
 
 
eerstvolgende concert
 
 
 
 
zondag | 19 januari 2020 | 16:00 uur
 
 
 
Talent uit Tilburg
 
 
 
Jooske van Andel, klarinet
 
 
 
 
 
 
Kijkt u ook af en toe eens op onze website www.willibrorduskerkdeurne.nl
of volg ons op facebook
 
 
Uw reacties op het concert of suggesties voor de concertcyclus kunt u sturen aan:
concerten@willibrorduskerkdeurne.nl
 
Hartelijk dank voor uw komst en uw bijdrage bij de uitgang
ter dekking van de kosten van deze concertcyclus.
Uw gift ter ondersteuning van onze concertcyclus is ook zeer welkom op
NL21 RABO 0120 8278 24 t.n.v. "St. Behoud".