Nieuwsbrief
Juni 2015
 

 
Juni: genieten van de Ardennen
  
We hebben het al eerder gezegd: in deze tijd van het jaar is er geen betere plek om te wonen, dan in de Ardennen. Alles is groen, het is heerlijk weer, overal bloemen, de paarden dag en nacht in de wei, de geur van versgemaaid gras, ..... Heerlijk.
 
Hier gaat alles 'n gangetje. We hebben er een paar drukke weken opzitten met veel gasten en hier en daar een blessure. De paarden genieten tussen het werken door van een overvloed aan gras. Nieuweling Dries doet het heel goed. We rijden hem veel zelf voorop, maar ook enkele gasten hebben kennis met hem mogen maken. 
 
 
 

 
 
 
Mag die rommel van mijn bank?
 
Borretje houdt niet van rommel en zeker niet op zijn bank. En als niemand het opruimt, dan blijft er niets anders over, dan er maar bovenop te gaan liggen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoe het allemaal begon ..... deel 4
  
In juni 2001 zijn we met de Western Trail Ranch van start gegaan vanaf een gehuurde locatie in Vielsalm. 'Ons' huis was een groot domein midden in het centrum van Vielsalm. Het bestond uit een groot woonhuis, voorheen van een markies, de personeelswoning, de bijbehorende boerderij, stallen, diverse bijgebouwen en weilanden. Het was een schitterende plek om ons bedrijf te beginnen.
 
De eerste weken moest er nog één en ander verbouwd en opgeknapt worden, daarna konden we met de ritten van start gaan. Van de Rock River Ranch hadden we zes paarden meegenomen: Goliath, Chipy, Lister, Cheyenne, Ranger en onze eigen pony Kwibus. Via via hadden we ook Nikias gekocht, een BWP'er.
 
Van de huisbaas kregen we er ook nog een paar huisdieren bij: hond Murphey, vier schapen, Shetlander Sjef en een engels volbloed merrie. Van een collega konden we twee paarden overnemen, gidspaard Shirley en haar broer Shagan, en via een handelaar kochten we er ook nog twee paarden bij. 

Al vrij snel kwamen de eerste gasten die graag een hele week wilden rijden. Tijd om de routes uit te gaan zetten,
 

wordt vervolgd ......


 
 
 
Paard van de maand: Brownie

Brownie is sinds vorig jaar januari bij ons. Hij is een Criollo ruin van een jaar of 13. In het begin hebben we wat opstartproblemen met hem gehad, maar toen we de gebruiksaanwijzing eenmaal ontcijferd hadden, veranderde hij in een fijn paard. 
 
Brownie zit heerlijk, is meestal relaxed en kan soms een beetje opgewonden raken. Hij is erg speels en nieuwsgierig. Hij is zeker een aanwinst voor onze kudde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zin gekregen om (weer) bij ons te komen rijden, laat het ons dan weten. We hopen jullie binnenkort weer te zien op onze ranch. 
 
Groeten,
Koen en Margreet