logohkwvl
 
 

Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2015 - nr. 26

 

1

1Landboeken als bron voor heemkundig onderzoek

 

De werkgroep Themaproject landboeken, opgericht binnen de schoot van Heemkunde West-Vlaanderen, heeft het voorbije jaar enkele voorzichtige stappen gezet in het in kaart brengen van het landboek als historische bron. Er werd op de website inmiddels een beknopte bibliografie en een vereenvoudigde terminologie gepost.

lees verder

 

 


Prijs Heemkunde West-Vlaanderen 2016

 

 


De Prijs Heemkunde West-Vlaanderen is inmiddels aan haar vierde editie toe. Sinds 1 januari van dit jaar kunnen kandidaturen voor de prijs, die zal worden uitgereikt op de heemdag 2016, worden ingediend. Met de geldprijs van 500 euro zal een in onze provincie verschenen geschiedkundig artikel worden bekroond.
lees verder

 

 
 


Vorming:
hoe organiseer ik een gezinsvriendelijke erfgoedactiviteit?


 

Hoe ziet een gezin anno 2015 eruit? Wat zijn hun noden en wensen? Waarmee moet je rekening houden als je een gezinsvriendelijk aanbod wil ontwikkelen? Hoe kan je jouw erfgoed aantrekkelijk voorstellen aan families?
lees verder

 

 

 

Vorming:
artikels invoeren in heemkundeartikels.be

 

 

Eind mei lanceerde Heemkunde Vlaanderen de website www.heemkundeartikels.be, de toegang naar een databank van heemkundige artikels met meer dan 160.000 artikelbeschrijvingen.lees verder


 

 


Nieuws van de kringen:
doopfeest voor Moorsleedse reuzen


Op de voorbije Open Monumentendag hebben opnieuw heel wat heemkringen hun beste beentje voorgezet. In de hele provincie zetten de heemkundige en andere vrijwilligers zich in bij het bemannen en organiseren van talrijke activiteiten rond in en de lokale monumenten. Eén van de initiatieven die bijzonder in het oog sprong was de voorstelling van het reuzenpaar Grimmert en Freya te Moorslede.


lees verder


 

 
   
 

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

 

[SUBSCRIPTIONS]