NIEUWSBRIEF
Jaargang 13 - Nummer 7 - September 2015


 
 
De vakanties zijn voorbij...
 
Hoewel de stranden nog niet helemaal verlaten zijn, is het wel duidelijk te zien, dat de vakanties voor de meeste mensen weer voorbij zijn. Het was een extreem warme zomer met vanaf half juni tot vorige week elke dag temperaturen van ruim boven de 30 graden.

Voor NICLA was het een zeer drukke zomer. Niet alleen qua klanten, maar ook met het nieuwe kantoor.

Een heel kantoor verhuizen zorgt voor veel aanpassingen. De werkzaamheden blijven natuurlijk wel hetzelfde, maar de manier waarop en wanneer deze het beste uitgevoerd kunnen worden, moest even opnieuw bekeken worden. Inmiddels loopt het allemaal weer gesmeerd zoals voorheen en is er ook weer tijd om na de zomer deze maandelijkse Nieuwsbrief op te pakken.
 
Herstel Spaanse woningmarkt zet door
 
De prijsindex van Spaanse woningen, berekend door het INE (Spaanse bureau voor de statistiek), is in het tweede trimester met 4% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder (met statistiek) >>
 
 
 
 
Costa Blanca of Almería?
 
Danny en Julia willen graag een eigen woning kopen in Spanje, maar wisten niet welke regio hen het meest aan zou spreken. Hun serieuze zoektocht begon vorig jaar. In het voorjaar van 2014 hadden ze zich verdiept in de diverse Spaanse Costa's.  Via internet, beurzen en allerlei boeken en magazines hebben ze zich voorbereid om op die manier hun zoekgebied enigszins te verkleinen. Uiteindelijk waren en nog slechts 2 gebieden over: de Costa Blanca en de Costa de Almería.
De conclusie van hun kleine, maar uitgebreide persoonlijke onderzoek leest u hier >>
 
Het beste strand van Spanje ligt in Almería
 
Zoals elk jaar heeft de krant 20Minutos ook dit jaar weer een enquête gehouden onder haar lezers met de vraag naar het beste strand van Spanje. De duizenden deelnemers aan deze enquête gaven in totaal 236.401 punten en de winnaar van 2015 werd 'Playa de los Muertos' aan de Costa de Almería.

Ook in 2007 eindigde dit strand op de 1e plaats. 'Playa de los Muertos' is een 1.200 meter lang strand, gelegen tussen de plaatsen Carboneras en Agua Amarga in het natuurgebied Cabo de Gata. Het strand is ca. 30 meter breed en wordt omringd door rotsen.

Nadat u de auto langs de weg op de parkeetplaats heeft gezet, volgt een afdaling om dit maagdelijke strand te bereiken. Eten en drinken meenemen, want in het natuurgebied zijn geen chiringuitos toegestaan.
 
 
 

Het nieuwe NICLA-kantoor in Las Buganvillas in Vera. Via Google Business View kunt u binnenkijken. Het werkt hetzelfde als 'Street View', dus klik op de foto en loop gerust eens binnen. Volg de pijlen en gebruik uw muis om rond te kijken. U bent van harte welkom!
 
 
 
Extra Website
 
Sinds enkele weken heeft NICLA een extra Nederlandstalige website gelanceerd waar u het actuele aanbod kunt vinden.

De reden voor een extra website is om het voor u nóg eenvoudiger te maken om de gewenste woning(en) met alle daarbij behorende informatie te kunnen vinden.

Op www.spaansewoning.com staan de woningen op prijsvolgorde en kunt u gebruik maken van de zoekfunctie. Per woning treft u (van boven naar beneden):
- De exacte locatie via Google Maps
- Alle beschikbare foto's
- Een uitgebreide beschrijving
- De video (bij de meeste woningen)
- Formulier voor contact of brochure
 

Bij een nieuwe website hoort uiteraard ook een Facebookpagina. Op deze pagina vindt u allerlei informatie over de aankoop van een Spaanse woning, video's met nadere uitleg en impressies van de diverse regio's. Natuurlijk ontbreekt hier ook het woningaanbod niet. Voor deze pagina geldt hetzelfde als voor de nieuwe website: alles is in het Nederlands.

Blijf op de hoogte en LIKE deze pagina, zodat u niets mist!
 
 
Top 5 van meest bezochte woningen
 
Deze Top 5 is samengesteld aan de hand van het aantal bezoekers op de NICLA-website alsmede de bezichtigingen ter plaatse.

Klik op de foto’s voor meer informatie. U kunt dan alle overige gegevens van de betreffende woning bekijken. Ontdek zélf waarom deze panden de afgelopen maand door zoveel mensen zijn bezocht.
 
 
 
 
 

 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.