Nieuwsbrief Studiekeuze123
december 2014
 
Mobiele site Studiekeuze123
De mobiele website van Studiekeuze123 is sinds kort helemaal up-to-date! Studiekiezers vinden hier:
  • een handige Open dagen kalender
  • diverse stappenplannen
  • informatie over steden
Uiteraard is het ook mogelijk om opleidingen te zoeken.

Speciale pagina voor decanen
Op www.studiekeuzeinformatie.nl/decanen vindt u praktische tips en handvatten die u kunt inzetten in het LOB-traject.  Bijvoorbeeld de film ‘Wat wil jij studeren?’ of handige vragen voor een Open dag.

Nieuw adres en telefoonnummer Studiekeuze123
Per 1 januari a.s. verhuist Studiekeuze123 naar een nieuwe locatie.

Ons nieuwe adres is:
Arthur van Schendelstraat 600, 3511 MJ Utrecht
Postbus 243, 3500 AE Utrecht
T. 030 – 303 91 00.

Nationale Studenten Enquête van start in januari 2015

  Op 12 januari 2015 gaat de Nationale Studenten Enquête (NSE) weer van start! Bijna 700.000 studenten worden uitgenodigd om in dit onderzoek hun mening te geven over hun opleiding en instelling.

Alle studentenoordelen worden medio mei bekend gemaakt op www.studiekeuze123.nl

Studenten krijgen vragen over o.a. de docenten, de inhoud van de opleiding, voorbereiding op de arbeidsmarkt en faciliteiten.

Met deze oordelen kunnen instellingen aan de slag om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Daarnaast helpen ze aankomende studenten bij het kiezen van hun vervolgopleiding! Bekijk het filmpje over de NSE!

Techniekconversie + toelatingseisen
In de komende maanden zal een flink aantal HBO-opleidingen in het domein Techniek worden opgeheven, samengevoegd of van naam veranderen.

Controleer dus regelmatig op Studiekeuze123.nl of de bij u bekende techniekopleidingen nog bestaan of wellicht zijn opgegaan in een andere opleiding. Ook de toelatingseisen voor de techniekopleidingen kunnen nog veranderen.

De tool Van Profiel naar Studie toont na iedere update de laatste stand van zaken, ook omtrent de techniekopleidingen.

Ook Studie in Cijfers wordt voor de techniekopleidingen ge-update. Deze nieuwe versies zullen medio december online staan.

Automatische update Van Profiel naar Studie
Met de tool Van Profiel naar Studie kan zeer eenvoudig per sector een schema worden samengesteld waarin u per profiel kunt zien of een studiekiezer tot een bepaalde studie toegang hebt. U kunt zich via Studiekeuzeinformatie.nl gratis abonneren op een Update voor de tool Van Profiel naar Studie zodat u automatisch een bericht krijgt als het nieuwste schema te downloaden is.

Gratis voorlichtingsmateriaal Studiekeuze123
Heeft u het voorlichtingsmateriaal van Studiekeuze123 al op school? Bestel het gratis via: www.primaonderwijs.nl/studiekeuze123

Het materiaal bestaat uit een folder en een poster. Bekijk ook het filmpje 'Wat wil jij gaan studeren?' van Studiekeuze123.
 
Fijne feestdagen!
Dit is de laatste Nieuwsbrief van 2014. Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
Bezoek onze sites
 
Volg ons via
 
 
In deze nieuwsbrief
 
Bijeenkomsten
 
 
 
Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, NRTO en VSNU. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW. Studiekeuze123 wordt gefaciliteerd door SURF.