Kinas Banksy og danske Jens Galschiøt i unikt kunstsamarbejde om ytringsfrihed!
 
Følge eventet på Facebook Live i morgen fredag (15.5) kl. 11:00 direkte fra slotpladsen hvor Badiucaos værker, lavet specielt til det event, bliver offentliggjort - Link til Facebook
 
Badiucaos værker bliver også offentliggjort på www.galschiot.com fredag d.15/5 kl.11
 
Kære 
 
Pressemeddelelse:
 
I ly af coronakrisen fortsætter Hongkongs lokalregering sit angreb på ytringsfriheden. Det markerer den verdenskendte kinesiske kunstner og systemkritiker Badiucao sammen med kunstner Jens Galschiøt ved et event omkring Skamstøtten foran Christiansborg
 
Imens alles øjne er rettet imod at bekæmpe COVID-19, valgte Hongkongs myndigheder at anholde 15 af bystatens demokrati-veteraner og tiltale dem for at organisere og deltage i demonstrationer for ytringsfrihed, der fandt sted for mere end seks måneder siden. På mandag begynder deres retssag.
 
Det voldsomme angreb på Hongkongs frihedsrettigheder har fået Jens Galschiøt til at indgå et kunstsamarbejde med den kinesiske systemkritiker og kunstner Badiucao. Fredag den 15. maj kl. 11.00 vil de to kunstnere i samarbejde med Amnesty International Danmark og Alternativets tidligere leder, Uffe Elbæk, slå et slag for at kampen i Hongkong ikke bliver glemt. Det sker i form af en ny udsmykning af Galschiøts kunstværk Skamstøtten, som i forvejen er placeret foran Christiansborg i solidaritet med Hongkong demonstranternes kamp.
 
”Kina udnytter den globale krise til at svække den frie verdens grundlæggende principper. Hongkongs frihedsrettigheder er et af de mest direkte ofre for Beijings nedslag,” siger kinesiske Badiucao, som har tegnet et billede af en kampvogn med en corona-virus ombord. Foran kampvognen står en fredelig demonstrant fra Hongkong med sin gule paraply.
 
”Myndighederne i Beijing vælger bevidst at arrestere de 15 demokratiforkæmpere på et tidspunkt, hvor myndighederne antager, at den frie verden har for travlt med at bekæmpe den dødbringende virus til at tænke på Hongkongs frihedskamp. Det er en taktik, Beijing ofte benytter til at straffe indflydelsesrige fortalere for demokrati som Liu Xiaobo, der blev idømt 11 års fængsel i julen 2009 for sin aktivisme, ” siger den kinesiske kunstner, som er blevet kendt for sine tegninger, hvor han portrætterer Kinas leder, Xi Jinping, der jagter Peter Plys.
 
Indtil for nylig har Badiucao været anonym men afslørede sin identitet sidste år ved markeringen af 30-året for nedkæmpningen af studenteroprøret på Den Himmelske Fredsplads i 1989.
 
Anholdelsen af de 15 Hongkong demokrati-ikoner ses som et stort slag mod Hongkongs demokratibevægelse, som igennem det seneste år har demonstreret i stort antal i byens gader for at bevare de frihedsrettigheder, som de var blevet lovet, da Storbritannien i 1997 gav Hongkong tilbage til Kina.
 
”Det er fuldstændig uanstændigt, at Kina nu udnytter en global sundhedskrise til at forsøge at fjerne fundamentale menneskerettigheder ved at slå ned på den fredelige del af demokrati-bevægelsen i Hongkong. Kina udnytter på det skammeligste, at borgerne i Hongkong har begrænset mulighed for at protestere, og verdenssamfundet har mere travlt med coronakrise, verdensøkonomien, og om ZOO skal genåbne, end med at holde øje med, hvordan Kina forsøger at kvæle demokrati og ytringsfrihed i Hongkong,” siger Jens Galschiøt.
 
Galschiøt er stor fan af den unikke tegning, som hans kinesiske kunstnerkollega har lavet til Skamstøtten.
 
”Det er utrolig stort, at vi har fået Badiucao, en af Kinas mest prominente streetart-kunstnere - Kinas svar på Banksy - til at lave et unikt værk til vores event. Det er kunstnerisk genialt, at han har formået at koble brutal magtanvendelse, demokratibevægelsen og udnyttelse af corona-krisen. Samtidig er der referencer til massakren på Den Himmelske Fredsplads i 1989, hvor Kina slagtede tusindvis af fredelige demonstranter, der kæmpede for basale demokratiske rettigheder. Historien gentager nu sig selv 30 år efter med unge mennesker i Hongkong, der slås for at bevare disse rettigheder. " (Badiucaos værker bliver også offentliggjort på www.galschiot.com fredag d.15/5 kl.11)
 
Den danske regering skal sige fra over for Kina
Amnesty international følger udviklingen i Hongkong tæt og dokumenterer krænkelserne på ytrings- og forsamlingsfrihed samt politivold mod demonstranterne. I anledningen af eventet på Slotspladsen har Amnesty Danmark henvendt sig til de danske partiledere med en række anbefalinger, som regeringen bør arbejde for.
 
”EU skal tage markant afstand fra Hongkong-myndighedernes retsforfølgelse af fredelige demonstranter, og der skal lægges et international pres på lokalregeringen for at afkriminalisere retten til at ytre og forsamle sig. Derudover skal Danmark aktivt presse på for, at der bliver igangsat en uvildig, uafhængig og effektiv undersøgelse af politiets overdrevne magtanvendelse mod demonstranterne – herunder politivold,” siger Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty International Danmark.
 
Den tidligere partileder fra Alternativet, Uffe Elbæk, bakker op om Amnestys anbefalinger og opfordrer sine kollegaer til at gøre det samme.
 
”Kinas politiske ledelse har i ly af coronakrisen igen slået hårdt ned på demokratibevægelsen i Hongkong. Senest med arrestationen af 15 højtprofilerede lokalpolitikere og aktivister. Det er derfor afgørende vigtigt, at både Danmark og EU på højt niveau siger fra over for Kina.
 
Et bredt udvalg af de danske ungdomspartier bakker op om anbefalingerne heriblandt Dansk Folkepartis Ungdom, Radikal Ungdom, SF Ungdom, Konservativ Ungdom, Venstres Ungdom, Liberal Ungdom, Alternatives Unge samt Dansk Kina-Kritisk Selskab.
 
Alle partier i Folketinget er inviteret til at deltage i eventen og bl.a. har Kasten Hønge (Udenrigsordfører for SF) meldt sin ankomst.
 
Program: Eventen fredag den 15. begynder kl. 11. på Christiansborg Slotsplads Der vil være taler af Jens Galschiøt, Uffe Elbæk, Amnesty International, Karsten Hønge (SF), samt flere af Ungdoms Partierne. Repræsentanter fra Hongkongs demokratibevægelse vil også være til stede.
 
 
Du kan følges live på vores facebook side her: Link til Facebook side
 
Baggrund:
På mandag den 18. maj stilles de 15 fremtrædende demokratiledere for retten i Hongkong. En af de tiltalte er 81-årige Martin Lee, som er kendt for at være faderen til Hongkongs demokrati-bevægelse og arkitekten bag de frihedsrettigheder, som bystatens borgere nu kæmper for at bevare.
 
De er tiltalt for ”at organisere og deltage i uautoriserede forsamlinger”. Fem af dem bliver også retsforfulgt for at “annoncere uautoriserede forsamlinger”. Disse tiltaler er med henvisning til Hongkongs såkaldte ”Public Order Ordinance”, hvis bestemmelser og anvendelse ikke overholder internationale menneskerettigheder og standarder for retten til fredelig forsamling.
 
Samtidig er der politikere iblandt de anholdte, som risikerer at blive afskåret fra at kunne deltage i det kommende parlamentsvalg i september - Legislative Council . Ifølge opstillingsbetingelserne kan man ikke stille op til lovgivingsrådet, såfremt man er blevet idømt en fængselsstraf for en lovovertrædelse og indtil 5 år efter dommen er afsagt.
 
De tiltalte risikerer op mod fem års fængsel.
 
Kærlig hilsen
 
Jens Galschiøt og Galleristerne på Galleri Galschiøt
 
Læs mere om Skamstøtten på slotpladsen foran Christiansborg herHer
 
Generel Foto og info her eller hos Galleri Galschiøt, aidoh@aidoh.dk  tlf 66184058 
 

 

Vi sælger stadig Solfangerskulpturerne på Galleri Galschiøt
Mennesket har altid udnyttet og tilbedt solen, som den livsgivende kraft på jorden, og I mange religioner spiller solen og lyset således en helt central rolle. Uden sol intet liv. Vi har siden tidernes morgen udviklet og forfinet vores måder at udnytte solens energi på til f.eks. at helbrede og forhindre sygdomme, til dyrkning af jorden, til at skabe ild osv.

Vi har gennem historien, bl.a. takket være menneskes kreativitet, udviklet og forfinet  metoder at udnytte solens energi på, hvilket bl.a solceller er et resultat af.  Solfangerskulpturerne er en hyldest til solens energi og menneskehedens tilbedelse og udnyttelse af denne kraft. 
Solfanger skulpturerne har et gennemgående tema med et magisk scepter, bestående af bjergarten bjergkrystal, der fanger solen og omdanner den til energi.
 
Scepteret bliver båret af en slags urmenneske eller er monteret alene på en sokkel. Alle kobber skulpturerne er unikke og meget forskellige og i mange størrelser. Priserne varierer derfor også meget. Det eneste man kan være sikker på er, at de er stærkt nedsatte  (se normalprisen i parentesen).
 
Der er 6 forskelige serie af sol skulpturer: Sol-heksen, Sol-sankeren, Alkymisten, Magikeren, Solar plexus og Sol Stenen.
Skulpturerne kan købes for mellem 600 - 6.800 kr. 
 
Sol-heksen
 
Heksen er symbolet på den kvindelige energi, magi og fandenivoldskhed, som er integreret i denne skulptur serie. Skulpturen bliver næsten opløst af farten under sin himmelflugt og bringer tankerne hen på en komet, der drøner hen over himlen. Sol-heksen kan tolkes som et varsel, men det er tvetydigt: det kan både være varslet om gode tider, men også ragnarok.
 
H:65 L:70 B:20 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 6.800 kr.( normalt 18.000kr)
 
Sol- sankeren
 
Sol-sankeren samler energien i en lille pose. Hun er symbolet på den søgende, der gransker naturens resurser og muligheder. Hun er inkarnationen af jordens moder natur og lever i fuldstændigt pagt med naturen og repræsenterer livet i balance med jordens resurser.

H:65 L:30 B:30 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 4.800 - 5.200 kr. (normalt 12-14.000kr)
 
 
Alkymisten
 
Alkymisten er den eksperimenterende sjæl der med teknisk snilde og finurlighed udvikler vores evner til at fange solenergien og bruge den til gavn for alle. Alkymisten er også en blanding af en gal og genial person, der danner grundlag for hele oplysningstiden, og den teknologiske verden vi kender. Alkymisten har både skabt stor velstand, men samtidig skambrugt jordens resurser og skabt klimaforandringen.
 
H:65 L:30 B:30 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 3.800 - 4.200 kr. (normalt 9-10.00kr)
 
 
Magikeren
 
Magikeren er den æteriske version af alkymisten. Magikeren har stor indsigt i sindets krinkelkroge og universets åndelige energier og prøver ved ren ånd at skabe balance i verden
 
H:60 L:20 B:20 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 3.800 kr.(normalt 9-10.00kr)
 
 
Solar Plexus
 
Solar plexus er energifeltet omkring den magiske sol (sten) der danner centrum for alt energi i universet. Solar plexus er også det tredje af de menneskelige chakraer der kaldes ”navlens juvel”, som er tilknyttet følelserne. Harmonien i Solar Plexus er afhængig af en god jordforbindelse.

H:30 L:10 B:10 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 1.500 kr. (normalt 3.800 kr)
 
 
Sol stenen
 
Solstenen er en” lommeversion” af solar plexus figuren, der kan ligge og samle energi i vinduet og få en til at tænke på en verden i balance.

H:8 L:6 B:7 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal  - Pris 600 kr.(normalt 1.200kr)
 
Læs mere og se flere billeder her
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17. Der er lukket lørdagen og søndag.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
Eksempel på Sol-heksen:
 
Eksempel på Sol-Sankeren:
 
Eksempel på Alkymisten:
 
Eksempel på Magikeren:
 
Eksempel på Solar Plexus:
 
Eksempel på Sol Sten:
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste
 Denne mail er sendt til: