NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
April 2021  
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Wildenberg. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
COVID-19 VACCINATIE DOOR DE HUISARTS
Recent hebben wij bericht van het RIVM gehad dat wij binnenkort de tweede partij Covid-19-vaccins van AstraZeneca ontvangen. Wij zullen deze vaccins gebruiken voor het vaccineren van personen die nog niet gevaccineerd zijn uit de volgende doelgroepen:
- mensen met geboortejaar 1956 tot en met 1960
- patiënten met het Down syndroom met geboortejaren 1946 tot en met 1960
- patiënten met fors overgewicht (BMI>40) met geboortejaren 1946 tot en met 1960
- niet-mobiele thuiswonende ouderen, die niet naar een GGD-locatie kunnen worden vervoerd
 
Patiënten uit deze doelgroep die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen komende week een uitnodiging verwachten voor de vaccinatiemiddag op donderdag 6 mei. Indien u niet gevaccineerd wilt worden, meldt u dit dan aub even bij de praktijk, zodat we in uw plaats een ander uit kunnen nodigen. Heeft u eind april nog geen uitnodiging ontvangen en behoort u wel bovengenoemde doelgroep, dan horen wij dat graag.
 
TWEEDE COVID-19 VACCINATIE
Patiënten die reeds 1 vaccinatie ontvangen hebben, zullen donderdagmidag 20 mei een tweede vaccinatie krijgen, zoals vermeldt in de uitnodiging die zij destijds ontvangen hebben.
Hoewel AstraZeneca momenteel alleen nog gegeven mag worden aan personen van 60 jaar en ouder, kunnen mensen jonger dan 60 jaar die al een eerste AstraZeneca-vaccinatie hebben gekregen (en daarbij geen ernstige bijwerkingen hebben gekregen) veilig de tweede prik van dit vaccin krijgen.
 
Als je in de 6 maanden voor je eerste vaccinatie Covid-19 hebt gehad (positieve coronatest via GGD), dan is een tweede vaccinatie niet noodzakelijk. Weet je niet zeker of je corona hebt gehad, laat je dan twee keer vaccineren. Mocht je afzien van je tweede vaccinatie, omdat je corona hebt gehad, geef dit dan aub wel even door aan de praktijk.
 
SPILLAGELIJST GGD
Naar aanleidingen van de berichten in de media krijgen wij regelmatig vragen van patiënten of zij zich aan kunnen melden voor de spillagelijst van de GGD. Dat is niet mogelijk. Wij vragen u om niet met de huisarts, medisch specialist of GGD te bellen of te mailen. De druk is al heel hoog in de Covid-zorg. Mensen op de lijst worden door de huisarts geÏnformeerd.
 
BLOED PRIKKEN VIECURI
Het is tegenwoordig mogelijk om een afspraak te maken voor bloedafname in VieCuri. Maak een afspraak via mijnviecuri.nl. Meer informatie hierover vindt u op www.viecuri.nl/bloedafname.
 
 
HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Litsenbergweg 20a
5813 CG Ysselsteyn
www.huisartsenpraktijkdewildenberg.nl