Bethlehemkerk                                                   
April 2022 nr. 15
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
Pasen 2022:
Proef het nieuwe leven
 
PgH Bijeenkomst: invoeging Loosdrecht en PgH2025
 
Vastenweekend ‘Op zoek naar vrede’

The Passion Hemelvaart

Klimaatwandeling op Stille Zaterdag
 
PGH Paaschallenge 2022: 'Alles komt goed?!'
 
Eerste Paasdag:
Samen ontbijten
 
Word ook helpdeskmedewerker
bij HipHelpt!
 
Expositie: Evelyn van Bruggen-Dijkstra
 
 
 
 
Bethlehemkerk
 
Zondag 17 april
Pasen
 
Thema:
'Proef het nieuwe leven!'
 
Aanvang: 10:00 uur
alleen online
 
 
ds. Jetty Scheurwater
 
 
 
 
Sterretjes
samen@
bethlehemkerk.nl
 
________________
Samen:
__________________
 
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
----------------------------
 
Steun Oekraïne e
help mee: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
----------------------------
Onze rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@
bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 15 april
Nieuwsbrief
 
 
 
Zaterdag 16 april
 
 
 
Zondag 17 april
 
 
Maandag 18 april
-
 
Dinsdag 19 april
Ontspanningsmiddag voor senioren 
 
Woensdag 20 april
Passiemuziek van Frank Martin in de Regenboog 
 
Donderdag 21 april
 
Lighten the Night 
 
Vrijdag 22 april
Nieuwsbrief
 
Zaterdag 23 april
-
 
Zondag 24 april
ds. Leo Smelt
 
SAVE THE DATE
 
Theatervoorstelling met jongeren over het klimaat
 
 
Zondag 17 april
 
Johannes 20: 1-18

Vroeg op de eerste dag van de week, toen het nog donker was, kwam Maria uit Magdala bij het graf. Ze zag dat de steen van de opening van het graf was weggehaald.  Ze liep snel terug naar Simon Petrus en de andere leerling, van wie Jezus veel hield, en zei: ‘Ze hebben de Heer uit het graf weggehaald en we weten niet waar ze hem nu neergelegd hebben.’ ...
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
Wijkkrant 1215
Hilversum Zuid
 
 
"Samen voor kerk en dorp"
 
 
Website van de PgH www.pknhilversum.nl
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Als gastvrij en betrokken kerkgemeente heten we u van harte welkom om onze diensten mee te vieren en te beleven. Dat kan rechtstreeks op zondagmorgen en later in de week door de dienst terug te kijken.
 
Pasen 2022: Proef het nieuwe leven 
 
Veertig dagen lang hebben we vol verlangen uitgekeken naar ‘het Licht van Pasen’.
Als mensen van God vieren we met Pasen dat we bevrijd zijn, een nieuw
leven mogen beginnen door Jezus Messias, de levende Heer.
 
Klik hier voor de liturgie voor deze zondag.
 

PgH Bijeenkomst: invoeging Loosdrecht en PgH2025

De leden van de Protestantse gemeente Hilversum zijn allen hartelijk welkom op 20 april om 20:00 in de Grote Kerk op de Kerkbrink. Twee grote onderwerpen staan op de agenda: de invoeging van de Gereformeerde kerk Loosdrecht in de PgH en de voortgang van de plannen voor PgH2025.
 
Op die avond, georganiseerd door de AK, kunnen gemeenteleden commentaar geven op de plannen voor de invoeging van de Geformeerde kerk Loosdrecht in de PgH, en in het bijzonder in de Bethlehemkerk.
 
Tijdens het tweede deel van avond bespreken deelnemers ideeën over de Protestantse gemeente Hilversum in 2025. De Algemene kerkenraad en in het bijzonder de Beleidsgroep PgH2025 zijn daar intens mee bezig. De beleidsgroep heeft een voorlopige denkrichting ontwikkeld en wil deze graag delen met gemeenteleden. Uw inbreng wordt meegenomen in de verdere besluitvoming hierover in de Algemene Kerkenraad.
Van harte welkom dus op woensdag 20 april, vanaf 20.00 uur in de Grote Kerk.
 
 

Terugblik Vastenweekend ‘Op zoek naar vrede’

De Bethlehemkerk, Morgenster en Regenboogkerk hebben vrijdag 8 en zaterdag 9 april de vastentijd afgesloten met het vastenweekend. Zes weken werken jongeren met elke week een uitdaging die goed voor de wereld of voor iemand anders is, zoals max 3 minuten per douchebeurt of een week vegetarisch eten. Vrijdag avond 18u is de groep gaan vasten, ze eten dan 24 uur niets en drinken alleen water of thee.
Het thema dit weekend was “op zoek naar vrede” met in gedachten de Oekraïense vluchtelingen. Op de momenten dat we zouden eten, gingen we op verschillende manieren op zoek naar het vrede.
 
The Passion Hemelvaart
 
The Passion krijgt een vervolg op donderdag 26 mei: The Passion Hemelvaart. KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland willen de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart, het ultieme verhaal over vertrouwen. Bovendien een verhaal dat naadloos aansluit bij het thema ‘Alles komt goed?!’.

The Passion Hemelvaart

Al sinds de middeleeuwen is Hemelvaartsdag een officieel erkende christelijke feestdag, maar de betekenis van deze dag is lang niet bij iedereen bekend. KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland slaan de handen in één om de kijker kennis te laten maken met dit verhaal. The Passion Hemelvaart, gaat door waar de paasvertelling in The Passion eindigt.
 
 
 
Klimaatwandeling op Stille Zaterdag
 
Tussen Goede Vrijdag en Paasochtend is het stil. We treuren over lijden en dood, stellen onszelf vragen, wachten af, en verlangen ondanks alles naar een nieuw begin. Stille Zaterdag is bij uitstek een dag om anderen te ontmoeten.
 
Het kan toch niet waar zijn, dat het leven op onze planeet ten einde komt? Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Kijk jij ook uit naar hoopvolle signalen dat dit het einde niet is? Wat doe jij zelf, voor een goede toekomst van onze wereld?   
 
De Raad van Kerken organiseert voor leden en vrienden van de aangesloten kerken een Klimaatwandeling, op Stille Zaterdag 16 april, 
 
 
 
PGH Paaschallenge 2022: 'Alles komt goed?!'
 
In de PaasChallenge ‘Alles komt goed?!’ ontdekken tieners en jongeren de boodschap van Jezus. Je ontdekt wat hij dacht en hoe hij reageerde op overheersers en het egoïsme dat hij om zich heen zag. De deelnemers ontdekken de betekenis van Jezus’ dood en opstanding en denken na over het einde van het kwaad en duisternis. 
 
Ben je tussen 10 en 17 jaar? Doe dan op zaterdag 16 april mee met de PaasChallenge ‘Alles komt goed?!’.
 
Speel mee met het interactieve spel en ontdek samen de betekenis van Jezus’ dood en opstanding. Locatie: Grote Kerk, Kerkbrink 4, Hilversum. Tijdstip: vanaf 18.00 uur.
 
 
 
Eerste Paasdag: Samen ontbijten
 
Kom gezellig met ons de dag beginnen!
 
Op 1e paasdag, zondag 17 april, pakken we de mooie traditie weer op om voorafgaand aan de dienst met elkaar te ontbijten. We zullen dit doen in buffetvorm.
 
Het ontbijt zal op een aantal tafels staan en u kunt zelf uw ontbijt pakken. We zitten aan losse tafels en niet aan één lange zodat iedereen veilig mee kan doen.
 
De diaconie nodigt U van harte uit om hieraan deel te nemen.  De inloop is vanaf 08.30 uur en we beginnen om 08.45 uur met het ontbijt.
 
 
 

Word ook helpdeskmedewerker bij HipHelpt!

HipHelpt biedt sociale en praktische hulp aan mensen zonder netwerk en financiële middelen.
 
HipHelpt Hilversum is op zoek naar twee of drie vrijwilligers uit Hilversumse kerken om de lokale helpdesk te bemensen.
 
Denk aan: één dagdeel beschikbaarheid per week, per helpdeskmedewerker, vanuit je eigen huis. Je krijgt een duidelijke training en komt te werken in een leuk team, onder het bestuur van HipHelpt Hilversum. Het bestuur bestaat uit leden van de Grote Kerk, De Verbinding en Vitamine G.
 
Help jij mee in het één op één matchen van hulpvragers aan hulpbieders?
 
 

Expositie: Evelyn van Bruggen-Dijkstra

Het is voor mij wel heel leuk om in de Bethlehem kerk te mogen exposeren omdat deze kerk in mijn leven veel betekend heeft. Henk en ik zijn in de Bethlehem kerk in 1964 getrouwd. De kinderen, Mariët en Petra, zijn er gedoopt. Mijn ouders zaten in het kerkkoor en mijn vader was er ouderling. Mijn schoonouders kerkten er ook. Henk en ik hebben elkaar leren kennen op de HCJMV*.
Ik schilder al heel lang. Bloemen en de verschillende seizoenen inspireren me. Ik probeer bloemen zo te schilderen dat je ze bijna ruikt. Ik hou van de natuur. Aquarelleren vind ik het fijnst. Het water gaat zijn eigen weg.
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl voor woensdag 20:00