JANUARI 2019
In deze Bijblijver
  • Extra bijeenkomst maandag 11 maart 2019
  • NSE resultaten in Tableau, wie denkt er mee?
  • Derde geslachtsoptie toegevoegd in de vragenlijst
  • Eigen promotiemateriaal van instellingen
  • Vanaf 28 januari www.nse.nl voor studenten
  • Celine Simons niet meer werkzaam bij Ipsos
 
 
Extra bijeenkomst maandag 11 maart 2019
Er is dit jaar meer maatwerk mogelijk bij de beveiliging van de resultaatbestanden. Hierover is al veel gecommuniceerd. Om dit maatwerk en de impact van de beveiliging te bespreken, organiseert Studiekeuze123 op maandag 11 maart een extra bijeenkomst in Utrecht. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via info@nse.nl. De exacte tijd en locatie volgen binnenkort.
 
NSE resultaten in Tableau, wie denkt er mee?
De NSE resultaten worden elk jaar op de website van Studiekeuze123 gepubliceerd, maar ook beschikbaar gesteld in de Studiekeuzedatabase, via Factsheets, het NSE Benchmarkbestand en in 2018 voor het eerst ook de Exceltool. Deze Exceltool werd gemaakt zodat de resultaten gebruiksvriendelijker beschikbaar waren. Dit jaar willen we dit doen via Tableau, een datavisualisatietool. Hiermee kunnen gebruikers zelf figuren maken. Lees meer informatie op de website van Tableau.
 
Studiekeuze123 zoekt geinteresseerden die willen meedenken over het functioneel ontwerp van de Tableau-tool. Wat moet het kunnen en hoe komt het eruit te zien? Hiervoor organiseert Studiekeuze123 op 14 februari een bijeenkomst in Utrecht. Wil je meedenken, meld je dan uiterlijk 30 januari aan via info@nse.nl. Er is plek voor ongeveer 15 personen. Wanneer er meer aanmeldingen zijn, maken we een selectie.
 
Derde geslachtsoptie toegevoegd in de vragenlijst
De afgelopen jaren is er maatschappelijke discussie over gender en geslacht. Studiekeuze123 is zich hiervan bewust en heeft daarom vanaf 2017 bij de vraag naar geslacht een opmerking geplaatst waarin werd aangegeven dat wij de Basisadministratie Personen volgen en daarom kozen voor de opties man en vrouw. Wanneer een student zich niet in deze opties herkende, kon de vraag worden overgeslagen.
 
Sinds 2018 is er in de Basisadministratie Personen een derde optie voor geslacht, namelijk X. Daarom hebben wij ook in de NSE vragenlijst een derde geslachtsoptie toegevoegd. Naast man en vrouw kan er nu ook gekozen worden voor de optie 'anders'. 
 
Eigen promotiemateriaal van instellingen
Naast het standaard promotiemateriaal dat Studiekeuze123 levert, gaan veel instellingen ook zelf creatief aan de slag en maken eigen promotiemateriaal. Zo hebben we dit jaar al gehoord over een eigen versie van de poster en flyers op groeipapier, papier met zaadjes erin dat geplant kan worden. We ontvangen graag voorbeelden van eigen promotiemateriaal of -acties binnen instellingen die wij online kunnen plaatsen op Studiekeuze123.nl/nse-instellingen. Deze kunnen via info@nse.nl worden toegestuurd.
 
Vanaf 28 januari www.nse.nl voor studenten
Met de vernieuwing van Studiekeuze123.nl is de oude website voor deelnemende instellingen op Studiekeuzeinformatie.nl komen te vervallen. In plaats daarvan is er één algemene ingang voor studenten, deelnemende instellingen en afnemers van de NSE, namelijk www.nse.nl. Op deze pagina geeft de bezoeker aan tot welke doelgroep hij behoort. Omdat we tijdens het veldwerk de student niet nog een extra klik willen laten uitvoeren, stellen we vanaf 28 januari een redirect in waardoor www.nse.nl direct uitkomt op de website voor studenten. Bovenaan de pagina zal daarbij een link worden toegevoegd, via welke kan worden doorgeklikt naar de pagina's voor deelnemende instellingen en afnemers.
 
Celine Simons niet meer werkzaam bij Ipsos
Sinds 18 januari is Celine Simons niet meer werkzaam bij Ipsos. Haar werkzaamheden worden overgenomen door Peter van Eijk. Hij was al NSE projectleider binnen Ipsos.
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief in het kader van onze samenwerking in de productie van de Nationale Studenten Enquête. Mocht je geen e-mail meer van ons willen ontvangen, dan kun je je onderaan deze e-mail uitschrijven. Dan halen wij je gegevens uit deze mailinglist.
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
De Nationale Studenten Enquête (NSE) valt onder de verantwoordelijkheid van Studiekeuze123. Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en het hoger onderwijs.