Kunst i bevægelse  
 
  • Arrangementer i Tåstrup, Løgum Kloster, Holstebro, Stavanger, København, Varde og Odense
  •  Rey Morales fernisering 7. okt. på Gallerie
  •  Udstilling og foredrag og på Holmen museum
  •  Tåstrup kunstforening udstilling Galschiøt og Galschiøt
  •  Pælemennesker, første skulptur færdig
  •  8. okt. Inviteres til fernisering på” Mand på Bænk” i Holstebro
  •  Tango koncert 4.nov og koncert med den kurdiske stjerne Tara Jaff  25..nov
  •  Virtual reality rundtur på værkstedet
  •  Varde laver festfyrværkeri af aktiviteter omkring Abrahams Børn udstilling
  Holmen Kunstmuseum
Udstillingen ”Galschiøt og Gud” på Holmen kunstmuseum i Løgum Kloster, er åbent til den 10 december.
 
 
 Kære

Som det fremgår af nedenstående liste, er der gang i mange spændene ting, der alle er inspireret af aktiviteter fra Galleri Galschiøt.  Der er arrangementer, kunstudstillinger, foredrag eller dialog møder i Tåstrup, Løgum Kloster, Holstebro, Stavanger, København, Varde og Odense. Måske ses vi et af stederne J
 
Jeg havde et spændende kulturmøde på Mors med mange gode debatter og dialoger med interessante mennesker. Min store rygende kunstinstallation ”Freedom to Pollute” var centralt placeret og den penetrerede isbjørn ”Unbearable” vejrede på sin klimagraf på havnen.
 
Det er en god ide at have et ”Folkemøde”, der kun er centreret omkring kultur diskussioner.  Jeg vil hermed opfordre endnu flere kunstnere og kulturfolk til at deltage fremover. Næset møde er 24-26. august 2017. Hør i øvrigt P1 udsendelsen, som blev sendt direkte fra mødet, hvor Mogens Jensen (S) og Alex Ahrendtsen (DF) anmeldte den rygende frihedsgudinde og den efterfølgende debat med mig og Cecilie Waagner Falkenstrøm. Tjek link for at høre udsendelserne
 
På kulturmødet havde DR en præsentation af virtual reality 180 graders 3 D film. Det var ret fascinerende, og vi besluttede med det samme at vi ville optage en virtual reality rundtur på Galleri Galschiøt, som vi vil præsentere senere på året.
 
Værkstedet syder af aktiviteter. Jeg er fortiden optaget af at lave min ”Mand på Bænk” færdig til Holstebro, men har også fået tid til at lave et ”Pælemenneske”, som kommer til at danne grundlag for over 40 unikke skulpturer, der skal opstilles i havnene i Skandinavien og det nordlige Tyskland, som en slags kunstnerisk reminder om flygtningene i Middelhavet. I baggrunden arbejder vi støt videre med havnearbejder monumentet i Århus, som er hovedprioriteten hele det næste år.
 
I Varde er der et sandt fyrværkeri af vildt spændende aktiviteter omkring udstillingen af Fundamentalisme skulpturen på Rådhuspladsen. Bl.a. med et dialogmøde med undertegnede, en imam, en overrabbiner og en biskop (5. okt). Se programmet nedenfor og hatten af for Varde!
 
Imedens nyder vi klimaforandringerne her i september og får varmet op til den kommende vinter. Jeg håber, at du får mulighed for at deltage i nogle af nedenstående aktiviteter.
 
Kærlige sensommer hilsener
 
Jens Galschiøt
 
 
  
  
Kommende arrangementer
 
Odense
 
Fredag den 7. oktober, kl. 16.00 til 19.00 fernisering af Rey Morales maleriudstilling på Galleri Galschiøt. Udstillingen varer til 26. oktober. Rey er ven af Galleri Galschiøt og kom til Danmark for at deltage på kulturmøde Mors med murmalerier. Han har boet på galleriet i de sidste par måneder, hvor han forbereder denne udstilling med hans oliemalerier, skabt i Mexicos dejlige magiske realismes ånd. Rey vil være til stede ved ferniseringen. Se indbydelse
 
Foredrag fredag den 23. september kl. 1900 - 20.00 af Jens Galschiøt i Næsby kirke, Odense N.. Arrangementet er en del af en lille kirkefestival den 23. – 24. september med mange andre aktiviteter som fællesspisning, aftengudstjeneste, foredrag bl.a. med Peter Bastian og sågar rappelling ned af kirketårnet. Se programmet her.  Der er en lille udstilling af Galschiøt skulpturer i sognegården, og uden for kirken står ”Min Indre Svinehund”.
 
3. oktober kl 19.00 - 21:30. Galschiøt holder foredrag og viser rundt på Galleri Galschiøt, hvor der også serveres rødvin. Tilmelding nødvendigt hos AOF Odense
 
Tango koncert og dans på Galleri Galschiøt 4. november kl.19.00. Vi har igen inviteret vores argentinske superband, som vil gøre galleriet rødglødende med fed tango musik. Vi sørger for at lægge et dansegulv og invitere tango foreningerne, så der er gode muligheder for både at se, høre og danse tango. Info om koncerten Gerne tilmelding på aidoh@aidoh.dk eller 66184058
 
25.nov,fredag  kl. 19-21.00, Galleri Galschiøt, Koncert med sangerinden Tara Jaff er en af stjernerne på den kurdiske sang himmel. Tara Jaff er kurdisk musiker oprindeligt fra Halabja, Kurdistan i Irak, og har boet i Storbritannien siden 1976.  Gennem årene har hun eksperimenteret med forskellige strengeinstrumenter, men hendes fascination for de gamle harper i Mesopotamien, førte hende til den moderne keltiske harpe.Gerne tilmelding på aidoh@aidoh.dk eller 66184058 . Se mere
 
 
 
Løgum kloster
 
Holmens museum, 10. september - 11. december: En udstilling af den religiøse side af Jens Galschiøt. Hvad mange måske ikke ved, har han lavet en hel del skulpturer med en religiøs dimension. Bl.a. bliver der mulighed for at se det store kobber-krusifix, der har været udlånt til domkirken i Odense i mange år. Andre værker som måske ikke i første omgang opfattes som religiøse, bliver præsenteret i denne sammenhæng. Man vil opdage, at der også ligger religiøse aspekter og undertoner i disse værker.
 
Mandag 3. oktober kl. 19 - 21. Foredrag af Jens Galschiøt Museet Holmen, Østergade 13, 6240 Løgumkloster. Tekst fra programmet ”den til tider omstridte billedhugger Jens Galschiøt vil fortælle om sin baggrund, ideer og virksomhed. Galschiøt er altid et møde værd og er jo markant til stede på Museet Holmen 17. september – 11. december med udstillingen ”Galschiøt og Gud”. Der bliver entré til foredraget.
Tilmelding: Tlf 7474 4165, Mobil 2618 0699 • info@museetholmen.dk
 
  
Stavanger
  
Stavanger 20. oktober til januar: De 9 hjemløse skulpturer udstilles rundt omkring i Stavanger by for at skabe dialog omkring den sociale udstødning i Norge.
 
  
Taastrup
  
Galschiøt og Galschiøt -Taastrup Kunstforening, 3. oktober - 10. november. Udstilling sammen med Galschiøts søster, maleren Hanne Galschiøt. På udstillingen vil der bl.a. være mulighed for at se den 60 meter lange skulptur 550+1 der omhandler prostitution og traficking og en masse af andre skulpturer. Hanne Galschiøt er en fremragende maler og vil bl.a. præsentere nogle af hendes værker med afrikanske dyremotiver tilsat et strøg af magi og spændende farve kombinationer. Mere info her
 
  
Holstebro
  
8.oktober fra 13.00 -15.00 ferniseres ”Mand på Bænk” i Holstebro ved Skovvang, et bosted for socialt udsatte. Alle er velkommen til ferniseringen. Skulpturen forestiller en hjemløs mand og er lavet efter inspiration fra en af hjemmets beboere ”Kaj E”, der har boet på Skovang i 30 år. Han døde i 2009, men har doneret en arv til Skovvang, der er blevet brugt til at finansiere skulpturen. Der vil på bænken være en lille inskription, hvorpå der står ” Kaj E´s plads”.
 
Galschiøt har før lavet en større skulpturserie af hjemløse, og det var derfor naturligt for Skovvang at vælge ham til opgaven.  Det er en ret sød historie. Kaj.E. har vel næppe drømt, om at han skulle laves i kobber og sidde foreviget på sin egen bænk foran Skovvang. 
 Skovvang ligger på Herningvej 74, 7500 Holstebro, Tlf.: 96113633
 
 
København/Vartorv
 
 
Kun adgang for inviterede: Kristent-Muslimsk Samtaleforums konference for kristne og muslimske ledere i Danmark lørdag den 12. november på Vartov i København.
 
Jens Galschiøt holder oplæg om sit dialog og kunstprojekt Abrahams Børn, og der debatteres derefter bl.a. over temaer som: hvad gør man som religiøs ved helligskrifternes mørke sider?
 
Der er lagt op til en rigtig spændende konference, som modigt tager fat i nogle af de tunge diskussioner i religionerne.
 
  
Varde
 
Der er et hav af aktiviteter i varde i forbindelse med udstilling af ”Fundamentalism” skulpturen midt på torvet og afviklingen af Dialog- og Kunstprojektet, Abrahams Børn. Det går rigtig godt og journalisterne har skrevet, at det er den største turistattraktion de nogensinde har haft i Varde.
Diskussionerne og dialogerne fungerer godt, så det er ikke rigtigt at man ikke kan have en afbalanceret samtale om religiøse emner, også selv om det handler om Islam, Kristen- og Jødedommen. Det handler om, hvilke præmisser og rammer, man stiller op for dialogen, så måske kunne resten af landet lære lidt af Varde på dette område.
 
Nogle af aktiviteterne er allerede afviklet, men der er stadig mange gode arrangementer tilbage. Programmet  kan også hentes på nettet.
 
 
Etnisk buffet i Trivselshuset  
 
Kom til etnisk buffet og smag spændende retter.
Sted: Trivselshuset, Isbjerg Møllevej 28 B, 6800 Varde
21. sep. kl. 16.30-18.30
26. okt. kl. 16.30-18.30
Pris: 60 kr. pr. person
Tilmelding: Ring på 75 22 51 74, senest dagen før kl. 12.
 
 
Rundvisning omkring Fundamentalism skulpturen.
 
Få en oplevelse i skulpturen, og hør om projektet og alle de bagvedliggende tanker. Rundviserne er Holger Hvelplund (Varde Kunstforening),
Poul Christian Tulinius (Varde Kirke) og John Jensen (Varde Museum). Rundvisningerne er af en times varighed.
• 23. september - John Jensen
• 30. september - Holger Hvelplund
• 7. oktober - Poul Christian Tulinius
• 14. oktober - John Jensen
• 21. oktober - Holger Hvelplund
• 30. oktober - Poul Christian Tulinius
• 4. november - John Jensen
 
Arrangementer
 
Naturen er hellig -20. september
 
Med udgangspunkt i sin bog ”Naturen er hellig – klimakatastrofe og religion” vil forfatteren Jens-André P. Herbener debatterer forholdet mellem
mennesket, religion og natur. Her vil han blandt andet komme ind på, hvordan de monoteistiske religioner kan have afgørende indflydelse på, hvorfor
mennesker reagerer på klimaændringer eller, hvordan de netop ikke reagerer.
Sted: Varde Bibliotek
Tid: kl. 19-21
En halv time før arrangementets start, gives en kort rundvisning af skulpturen.
Sted: Varde Torv
Tid: kl. 18.30
 
Middag på Tværs – Fællesspisning på tværs af kulturel og etnisk oprindelse - 23. september
 
Alle deltagere kommer med en middagsret fra egen kultur, der sættes på stor fælles buffet. Overraskelsen er hvem og hvad der dukker op, netop
denne aften. Arrangementet er et møde mellem forskellige kulturer og ikke religioner.
 
I løbet af aftenen vil Poul Christian Tulinius holde et oplæg med
udgangspunkt i Galschiøts skulptur.
Sted: Konfirmandstuen, Vestervold 1, Varde
Tid: kl. 18-20.30
En halv time før arrangementets start, gives en kort rundvisning af skulpturen.
Sted: Varde Torv
Tid: kl. 17.30
 
Fortælleraften med Svend Erik Eng - 28. september
 
Du er garanteret 100 % god underholdning, fuld knald på billed-pistolen og en sanselig oplevelse, når du træder ind i Svend´s historiefortælleunivers. På aftenen vil han fortælle historier fra de tre monoteistiske religioner, jødedommen, kristendommen og islam. Historierne er samlet i 3 emner: tvivl, kvindesyn og lidelse.
 
Sted: Konfirmandstuen, Vestervold 1, Varde
Tid: kl. 19-21
En halv time før arrangementets start, gives en kort rundvisning af skulpturen.
Sted: Varde Torv
Tid: kl. 18.30
 
Hvordan er kunstprojektet Abrahams børn aktuel i dag?-5. oktober
 
Hør en rabbiner, en præst og en imam debattere hvordan det højaktuelle kunstprojektet ”Abrahams børn” kan have indflydelse på dagens religionsdebat.
Hvordan forholder de tre religioner sig til dialogen og hvilke hensigter har kunstneren haft med sit værk?
 
Som optakt til debatten opfører 7-kanten et kort teaterstykke med udgangspunkt i de tre religioner og kunstværket.
 
Mød kunstneren Jens Galschiøt, imam Ghazi Naef Jamal, overrabbiner Jair Melchior og biskop Elof Westergaard fra Ribe Stift.
 
Sted: Varde Bibliotek
Tid: kl. 19-21.30
En halv time før arrangementets start, gives en kort rundvisning af skulpturen.
Sted: Varde Torv
Tid: kl. 18.30
 
 
Religion på film-19. okt. og 20. okt.
 
Sæt dig godt til rette og oplev religion gennem andre briller i filmens verden vises sider af religionerne som ikke opleves dagligt. Få et større indblik og forståelse for de forskellige religioner. På Varde Bibliotek vises 4 film omkring religion i et loop, så man kan komme og gå.
 
Sted: Varde Bibliotek
Tid: kl. 10-18
 
 
Erfaringer fra udstillingen – Afslutningsdebat-29. Oktober
 
Vi slutter udstillingen af med en fortælling om, hvordan kunstværket har haft sin indvirkning i kommunen. Under hele udstillingen har en kløgtig
antropologistuderende fulgt vores færden, og vil forsøge at fortælle os hvad vi lige har gjort – set med en antropologs briller!
 
Sted: Varde Torv
Tid: kl. 13-15
 
Andre aktiviteter
Debatvæg på Varde Bibliotek
På Varde Bibliotek kan I tage aktiv del i udstillingen. Debatvæggen indbyder til at I selv kan komme med kommentar til hvordan I har oplevet udstillingen og hvad I forstår ved tro. Debatvæggen står i hele udstillingsperioden.
 
Undervisningsforløb for skoleklasser
Som en del af udstillingen er der udviklet undervisningsforløb for
skoleklasser i kommunen, således at projektet også tager dialogen i
børnehøjde.
 
Skriftsøjler
 
Udstillingen er ikke kun at finde på Varde Torv. Rundt i kommunen kan mindre satellit-udstillinger opleves.
Skriftsøljerne er en miniudgave af skulpturen på torvet og viser også de 600 lyseste og mørkeste citater fra de tre religioner.
 
Skriftsøljerne kan opleves følgende steder:
• Varde Bibliotek
• Kulturhuset i Ølgod
• Kulturhuset i Nørre Nebel
• Sportspark Blaavandshuk i Oksbøl
• Hodde-Tistrup Hallen i Tistrup
• Campus i Varde
• Sct. Jacobi skole
• Brorsonskolen
• Borgercenter Varde
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside  - Tlf: 6618 4058 
 
 

 

 
 
 
 
 
Den 60 meter lange skulptur kan ses på Tåstrup kunstforening. Den viser et års arbejde for en handlet prostitueret
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste