7e jaargang, nummer 3
 
 

Zomerborrel: 28 juni 17uur

Ook in 2019 een zomerborrel voor maatschappelijk actieve Hilversummers op het Biersteegplein. Dit jaar op vrijdag 28 juni van 17 tot 18.30 uur (met uitloop als het gezellig is natuurlijk). Het 5e jaar alweer dat we dit organiseren, en natuurlijk ontmoeten we elkaar opnieuw op het terras van Wijnbar Vintage (Biersteegplein). Een kans voor betrokken Hilversummers om elkaar te ontmoeten.
 
Vanaf 17.30 zetten we een zeepkist neer, zodat we in korte tijd een heleboel initiatieven in de schijnwerpers kunnen zetten. Iedereen is welkom.
 

Bloemenakker: helpers gezocht

Op de rand van Hilversum en Loosdrecht is in samenwerking met CSA-Tuinderij LandinZicht en een bevlogen bloementeler een mooi stuk akkerland, genaamd de Buitenhof, in gebruik genomen waar we onze eigen bloemen gaan telen. Zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De bloemen groeien in de volle grond en er worden zelfs kippen ingezet om 'afval' van de teelt, onkruid, slakken(eitjes) en plaaginsecten om te zetten in waardevolle mest. Een waar paradijsje voor bijen en andere bestuivers.
Om het tot een succes te maken wordt versterking van het team gezocht! Zit je graag met je handen in de grond of heb je 1 a 2 keer per week tijd om te oogsten, neem dan contact op via info@csa-landinzicht.nl.
            Meer informatie: tomavandenbosch.nl/bloemenakker of csa-landinzicht.nl
 
Nieuwe Repair Cafe-
locatie: De Zoutkeet
 
 
Heb je iets te repareren, of wil je gewoon even langskomen voor een kopje koffie of je wilt advies om zelf iets te fixen? Je bent van harte welkom.
 
Repair Café Hilversum  -  Weggooien? Mooi niet!
 
De vrijwilligers van het Repair Café-Hilversum staan weer voor u klaar. Iedere maand gelegenheid uw spullen langs te brengen; of kom gewoon een kop koffie drinken!
15 juni, Wijkcentrum De Zoutkeet, Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum
14 september, 12 oktober, 16 november - Wijkcentrum De Zoutkeet
 
(telkens op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur)                  Meer informatie
 
 
 
 

Aankondiging: 4e 'HV' beursvloer in november

Hilversum Verbonden organiseert dit najaar voor de 4e keer een maatschappelijke beursvloer in Hilversum. Een unieke gelegenheid om Hilversumse ondernemingen, burgerinitiatieven, maatschappelijke organisaties, verenigingen, scholen en overheid met elkaar in contact te brengen en te verbinden.
 
Op dit moment zijn we bezig met het verzamelen van partners die in natura, tijd of geld een bijdrage willen leveren aan de beursvloer.
Daarnaast benaderen we mensen voor essentiele specifieke rollen zoals de Matchmakers. Tips zijn natuurlijk van harte welkom.
 
Meer weten: bel Aernoud 06-1250.5498 of mail  info@hilversumverbonden.nl
 
 
 

Groene bruggenbouwers

De vijftiende editie van PechaKucha Night Hilversum op donderdag 6 juni kleurt groen. De avond staat in het teken van duurzaamheid en circulaire economie en wordt mede georganiseerd door Duurzaam Hilversum en Hilversum100.
Een twaalftal “groene bruggenbouwers” uit Hilversum en omgeving betreden het podium om korte, inspirerende presentaties te geven over hun initiatief, idee en ambitie op weg naar een toekomstbestendiger samenleving.
 
Journalist, presentator en mediaondernemer Frank du Mosch, die zich ook actief inzet voor duurzaamheid, presenteert de avond. Wethouder Jan Kastje (klimaat en milieu) zal de avond inleiden.
Aanvang 20:00 uur, deuren openen om 19:30 uur.
Tickets zijn vooraf verkrijgbaar via www.pknight.nl (€ 8,-) of op de avond zelf aan de deur (€ 10,- indien beschikbaar)
De agenda van sociaal maatschappelijk Hilversum vind je op onze website.
 
Jouw initiatief (*) ook in onze agenda, op onze website of in de volgende nieuwsbrief? Stuur een email aan: info@hilversumverbonden.nl
(*) activiteiten voor/door inwoners van Hilversum zonder winstoogmerk
ABSOLUTE AANRADERS
6 en 11 juni
 
 
             
Saskia twijfelt over haar toekomst
"Nu de schooltas aan de vlaggenstok hangt en ik elk feest enthousiast afstruin, begin ik (af en toe) te denken over mijn toekomst. Zal ik een vervolgstudie kiezen en welke dan? Als ik dat diploma heb, vind ik dan wel werk in mijn eigen omgeving of moet ik dan verhuizen?
Op school kon niemand me dat goed vertellen, laat staan dat mijn ouders daar sjoege van hebben. Een beroepskeuze is gauw gemaakt op het internet, maar dan……..?
Toch eens voor een professioneel advies een kijkje nemen bij WerkInJeEigenWijk: die komen toch langs in ons buurthuis."
Iedereen met vragen over werk kan langskomen op het wekelijks spreekuur van  werkinjeeigenwijk
 
 
 
Hilversum Verbonden is een vrijwilligers-initiatief. Vanuit een kleine kerngroep ondersteunen wij tal van burger-initiatieven zoals Repair Cafe Hilversum, Fietsen alle Jaren Hilversum, de beursvloer, HilverZon en diverse wijkgroepen.
Onze belangrijkste activiteit is echter communicatie; twitter (@hsumverb), de website en deze nieuwsbrief.
 
Zin om mee te denken en/of doen? Of wil je helpen bij de communicatie of bij het ondersteunen van initiatieven? Laat het ons weten: info@hilversumverbonden.nl
Volg ons ook op facebook: www.facebook.com/hilversumverbonden