Det är med stor stoltet vi kan meddela att bob hunds 9e album idag finns ute för allmän lyssning. 
 
Artist: bob hund
Titel: 0-100
Fonogram: Vinyl, CD och digitalt
Skivbolag: Adrian Recordings
Omslag: Martin Kann
 
Spotify: https://open.spotify.com/album/2YX3umINDXoiOUBoPGMbbE?si=IPyubXlVSguwuXpzDlSfoQ
 
Exklusivt: Vit vinyl finns endast att inhandla via: bobhundshop.se
 
Bob Hund släpper idag sitt nionde album. Det legendariska bandet har haft en central plats på den svenska rockscenen sedan början av 90-talet och med “0-100” fortsätter de sin tradition att skapa medryckande musikaliska verk med oväntade vändningar. Albumet innehåller bland annat den hyllade singeln "Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli" och flera låtar där publiken är med som en sjunde bandmedlem, inspelade på Orionteatern i Stockholm tidigare i vintras. Redan nästa vecka kommer publiken få möjlighet att framföra sina insatser live när Bob Hund ger sig ut på lång turné. Första spelningen äger rum torsdag den 15 maj i Oslo, därefter kommer de bland annat till Göteborg, Kalmar, Stockholm, Borlänge och Malmö.
 
Musik. Demokrati. Hållbarhet. 0-100.
I slutet av mars släpptes "Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli", den första singeln från nya albumet. Låten beskrevs som "superb" av Hufvudstadsbladet och hyllades av Aftonbladet som konstaterade att det inte alltid går att avgöra om Bob Hunds låtar "ska tolkas som lyckliga eller olyckliga. Lyssnarens sinnestillstånd får bestämma". Nu kommer Bob Hunds nionde album “0-100” med resterande nio låtar.
 
– Vi vill att b-a-n-d-e-t Bob Hund ska höras på nya albumet. I sedvanlig ordning innebär det en något spretig skiva, som ingen i bandet är 100 procent nöjd med. Den demokratiska processen är förskräcklig, men viktig att värna, säger Conny Nimmersjö i Bob Hund.
 
– Det är som att demokrati, precis som grupparbetet i bandet, är en process där ingen får som de vill på kort sikt. Men det är så det ska vara. Vår hållbarhet som band har uppstått som en biverkning av att vi aldrig kan bestämma oss i tid. Eftersom vi försöker praktisera ett demokratiskt grupparbete blir alla beslutsprocesser långsamma och därmed hållbara, förklarar sångaren Thomas Öberg.
 
I flera av låtarna på albumet deltar publiken med handklapp och körer som spelades in under konserter på Orionteatern i Stockholm i början av året. För att idén skulle lyckas var bandmedlemmarna tvungna att skriva låtar som kunde leda till allsång första gången publiken hörde låtarna.
– Det var oerhört påfrestande på alla sätt och vis. Det är nog första och sista gången det sker. Men publiken är bra, bättre än oss på flera ställen, säger Thomas Öberg.
 
Till slut, efter den krävande demokratiska processen i bandet där alla ska vara inblandade, blev resultatet lyckat.
– Inspelningskonserterna på Orionteatern är vår bästa idé på länge. Några av låtarna vi spelade där är Bob Hund-klassiker redan innan de getts ut, säger Conny Nimmersjö.
 
Omslag: Martin Kann
Ladda omslag: https://www.dropbox.com/s/gggrypse61i0v3m/bh_0-100_digitalt.jpg?dl=0
 
1. 0-100
2 Enhörning med 2 horn
3. Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli
4. Många bollar i elden
5. Impopulärmusik
6. Så glad 1 gång
7. Fallfrukt
8. Mamma, din jord
9.  Om du gillar oss
10. Vårt lilla hörn av er värld
 
Bob Hunds Skandinavienturné 2019
 
16/5 Oslo, Rockefeller
17/5 Göteborg, Slakthuset live
18/5 Kalmar, Popidyll (matiné)
18/5 Kalmar, Popidyll
19/6 Stockholm, Mosebacke
06/7 Borlänge, Peace & Love
13/7 Kristiansand, Måkkeskrik
19/7 Tromsö, Bukta
25/7 Malmö, Folkets Park
02/10 Halden, Brygga Kultursal
03/10 Drammen, Union Scene
04/10 Bergen, USF
05/10 Stavanger, Folken
09/10 Porsegrunn, RIP
10/10 Horten, Lace
11/10 Hamar, Festiviteten
12/10 Trondheim, Byscenen
18/10 Norrköping, Arbis
19/10 Örebro, Örebro Konserthus
25/10 Uppsala, Katalin
26/10 Umeå, Ersboda Folkets Hus
8/11 Helsingborg, The Tivoli
9/11 Huskvarna, Folkets Park
27/11 Köpenhamn, Vega
28/11 Århus, Voxhall
6/12 Piteå, Studio Acusticum
7/12 Gävle, Gävle konserthus
 
Foto: Ellika Henrikson
 
Om Bob Hund
Efter livedebuten i början av 90-talet spreds snabbt ryktet i Musiksverige om Bob Hunds röjiga spelningar och explosiva, egensinniga låtar. Sedan dess har bandet haft en central plats på den svenska rockscenen.
 
Bob Hund består av Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson och Christian Gabel. Sex individer som inte passar in men som passar ihop. De skapar musik där verkligheten speglas i all sin vackra skevhet och de gör det tillsammans.
 
Att ständigt vrida och vända på förväntningarna och utmana sig själva är antagligen en av förklaringarna till hur Bob Hund lyckats med konststycket att vara betydelsefulla under nästan 30 år. Få band har visat en sådan förmåga att slå an en sträng i nya generationer lyssnare.
 
Bob Hund har släppt nio renodlade album och skapat klassiska låtar som "Nu är det väl revolution på gång?”, "Istället för musik: förvirring", "Tralala lilla molntuss", "Blommor på brinnande fartyg" och "Ett fall och en lösning". Med finurliga och träffsäkra texter som blandar humor och allvar sätter de fingret på tillståndet i verkligheten. Med trallvänlig, tragikomisk musik som ständigt tar oväntade språng låter de som inga andra.
 
Minst lika kreativa och egensinniga är Bob Hund i sina möten med publiken och sitt ständiga utforskande av musikbranschens rådande förutsättningar. Genom åren har de bland annat åkt på turné på gymnasieskolor, auktionerat ut sina instrument, lånat utrustning av sina fans, spelat live till stumfilm, låtit fansen rösta fram deras sämsta låt, turnerat med en tatuerare, satt upp såväl egna operor som festivaler och låtit publiken vara med under skivinspelningen. Under 2018 tog Bob Hund över Malmö Lives konserthus för tolv månader med konserter. I huset skapades också en massiv utställning, kurerad av Martin Kann som bland annat gjort alla bandets skivomslag, varav två belönats med Guldägg (“Omslag: Martin Kann" och "Jag rear ut min själ!! Allt ska bort!!!”).
 
I en värld där rösterna blir fler men karaktärerna färre står Bob Hund ut som en av de tydligaste karaktärerna av alla.
 
Fullständig biografi finns att del av här.
 
Diskografi
Bob Hund (1994)
Omslag: Martin Kann (1996)
Jag rear ut min själ! Allt skall bort!!! (1998)
Stenåldern kan börja (2001)
Ingenting (2002)
Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk (2009)
Det överexponerade gömstället (2011)
Låter som miljarder (2012)
Dödliga klassiker (2016)
0-100 (2019)
 
Kontakt
Press och intervjuförfrågningar:
Helena Iles, ILES PR
helena@iles.se, 0739 80 52 51
 
Magnus Bjerkert, Adrian Recordings
magnus@adrianrecordings.com
 
Pontus Sillrén, United Stage
pontus@unitedstage.se
---
ALICE BOMAN ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR