MIJN SOCIALMEDIATIPS VOOR JOU
Nieuwsbrief 15, 6e jrg, 4 sept 2017
FOTO
gevonden op Pinterest
 
 
(Tekst op het papiertje: dikke zoen terug.)
 
Waar ben ik?
* Achter mijn laptop om een powerpoint-presentatie voor te bereiden. Die gebruik ik bij een livevideo aan een besloten groep op Facebook.
* Op 28 sept in de Wielewaag in Wageningen voor een workshop voor senioren
* Aan de wandel op zoek naar inspiratie voor een nieuw blog
Ook de bibliotheek helpt
Er zijn weer veel socialmediatips te vinden op diverse sites. Ook nu haal ik er een paar opmerkelijke uit. Wil je heel praktische 'technische' tips over hoe knoppen werken? Kijk dan eens in de bibliotheek, er zijn veel internetcafé's of inloopavonden. Maar ook de eigen helpcentra van social media helpen je, zowel mobiel als via je laptop of pc, zoals WhatsApp. Succes!
 
 
 
 
 
 
 
Annet van Betuw
Steeds makkelijker: een livevideo op Facebook
Ja, ik ben het eens met Guido Hoogstedder van Livepepper: een livestream op Facebook is echt eenvoudig. Maar hij zegt ook de beste live video begint voor je live gaat. Voorbereiden dus. Op zijn site zijn nog meer tips te vinden, ik maak er graag gebruik van voor een livevideo mét powerpoint die ik binnenkort voor een besloten groep op Facebook ga geven. Mijn ervaring met het geven van webinars komt goed te pas, maar ik moet toch wel wat extra's downloaden. Even oefenen dus.
Analyse-spelletjes op Facebook bewaren je gegevens
Doe jij het ook? Een test op Facebook om te zien welke vriend het meeste op je lijkt of met wie jij samen oud wordt? Weet je dan ook dat de apps achter deze 'testen' allerlei gegevens opslaat van jou en je vrienden én dat er toch van alles bewaard blijft als je de apps verwijdert? De Hoax-wijzer waarschuwt ervoor op Facebook en linkt naar een lang artikel over het analysespel.
 
Welke van de drie
Af en toe heb ik gewoon zin een een flauw, grappig en kort filmpje. Deze dus: Cool money boxes, 1min13sec. Welke spaarpot kies jij?
 

 
Waar kun je me vinden
Follow Us on Facebook
Follow Us on Facebook
Follow Us on Twitter
Follow Us on Pinterest
Follow Us on LinkedIn
Follow Us on YouTube
Follow Us on E-mail