Nieuwsbrief goede voornemens 2017
Beste ,
 
Wat doe jij met goede voornemens?

Vaak lukt het nog wel om goede voornemens een paar weken vast te houden. Maar daarna val je vaak weer terug in je oude patronen. Hoe kan het anders? Meer discipline? Harder doorzetten?
Onze ervaring is dat wanneer 'de knop omgaat', en je daadwerkelijk vanuit een innerlijke drive kiest voor een nieuwe weg, het eigenlijk gek genoeg weinig tot geen moeite kost.
 
Het verhaal van Theo
Een klant van ons - laten we hem Theo noemen - wilde ook zijn leven ten gunste keren (terwijl Theo voor de buitenwereld al best succesvol was). Op het moment dat Theo tot de ontdekking kwam wat hij anderen te bieden had (inclusief zijn gezin) en hoe zijn huidige patronen hem hierbij in de weg stonden, werd Theo 'wakker'. De knop ging om: elke dag op de fiets naar het werk, geen 10 koppen koffie maar nog maar 1 op een dag en na het werk geen laptop meer open maar aandacht voor zijn gezin.
 
Al een maand verder omschrijft Theo zijn leven als substantieel anders. De mensen om hem heen merken het ook. Het contact met zijn zoontje is drastisch verbeterd.
Hij ziet er ook daadwerkelijk anders uit als hij bij ons na een maand op kantoor komt.
 
De sleutel tot verandering?
JA zeggen tegen jezelf. Maar dan moet je wel weten waar je JA tegen zegt. Anders heb je zoveel mooie excuses om je goede voornemens uiteindelijk toch niet te integreren in je leven.
Wanneer jouw doel in je leven voldoende helder is, is JA zeggen een makkie.
 
Wij wensen jou een helder zicht op jouw unieke bijdrage voor 2017 en daarna.
 
Warme groet, Tijn Bettink en Kees de Kruijf
 
VOL in je Talent
 
Sinds zeven jaar hebben heel wat mensen het programma 'VOL in je Talent!' bij ons gevolgd. Waarom? Omdat ze zingeving en richting wilden geven aan hun leven, net als Theo.
 
Wil je in 2017 echt werk maken van jezelf? VOL in je Talent! is een mooie stap.
 
 
1en 2 september Tweedaagse training 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken'

Tijdens ons werk met dierenartsen(-praktijken) merken wij dat het functioneringsgesprek vaak wordt gezien als een plichtpleging. Het ontbreekt vaak aan inspiratie, tijd en ervaring om het gesprek te kunnen inzetten als een motiverend en leerzaam instrument voor leidinggevende en werknemer. In deze training ontdekt u hoe u deze gesprekken écht van toegevoegde waarde kunt laten zijn.
 
Facebook
Er is nu een Spaarne Veterinair Facebook-pagina. Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.
 
 
Aanbeveling
Elke keer weer een interessant boek of filmpje
 
 
'IDFA documentaire werkdruk in de zorg '
Gevangen in een systeem. Weinig tot geen autonomie. Gevolg burn-out.
 
- Leerzaam -

Deel met anderen
Spaarne Veterinair
Anna van Burenlaan 60, 2012 SM Haarlem | Tel. Tijn 06-53123185 of Kees 06-55541852