Nieuwsbrief juli 2015
Beste ,
 
Graag brengen we je op de hoogte van onze trainingen die weer van start gaan na de zomervakantie. Na de zomer gaat het gewone leven weer verder en voor je het weet zit je weer in 'het ritme'. 
Misschien besluit jij na jouw vakantie wel dat het tijd is om de zaken anders aan te pakken. En misschien past een van deze trainingen dan wel precies bij wat je wilt veranderen...
Vele collega's gingen je voor.....
 
Veel plezier met ontwikkelen!
Kees de Kruijf en Tijn Bettink
 
8 oktober - Start Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevenden (OVL5)
We gaan starten met alweer de 5e groep van het OVL. Wil je ook werk maken van je mensen, jezelf en je vak als leidinggevende? Meer leren over functioneringsgesprekken, teamontwikkeling, teamgedrag en hoe het komt dat veranderen niet zo gemakkelijk is als het lijkt? Schrijf je in voor een prachtig jaar vol met leerervaringen samen met andere collega-leidinggevenden. 

 
7 november - Start Ontwikkeltraject Jonge Dierenartsen (OJD8)
We starten met de 8e ronde van het OJD. Inmiddels hebben heel wat jonge dierenartsen dit traject gevolgd. Vaak om beter te kunnen omgaan met de hectiek van alledag, en om te bepalen hoe ze hun carrière willen vormgeven. Hoe haal je als jonge dierenarts het beste uit jezelf? Daar heeft je werkgever baat bij en jijzelf ook. De meeste voorgaande OJD-groepen zijn doorgegaan als geaccrediteerde intervisiegroep. Je bouwt in dit jaar tenslotte een bijzondere band op met elkaar. En trouwens, jong is voor ons tot 8 jaar werkervaring!
 
22 en 23 september Tweedaagse training 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken'
Tijdens ons werk met dierenartsen(-praktijken) merken wij dat het functioneringsgesprek vaak wordt gezien als een plichtpleging. Het ontbreekt vaak aan inspiratie, tijd en ervaring om het gesprek te kunnen inzetten als een motiverend en leerzaam instrument voor leidinggevende en werknemer. In deze training ontdekt u hoe u deze gesprekken écht van toegevoegde waarde kunt laten zijn.
 
24 september Praktijk op koers
De workshop 'Praktijk op Koers' start alweer snel.
In klein gezelschap ga je met andere praktijken aan de slag om jullie praktijkmissie en -visie te ontwerpen. Theorie wordt gecombineerd met praktische opdrachten. Een mooie combinatie om onder begeleiding zelf op de praktijk aan de slag te gaan.  Overigens organiseren wij deze training ook in-company. Vraag naar de mogelijkheden.
 
Reactie van praktijkeigenaar een jaar later:
"De training heeft onze praktijk een geheel nieuwe start gegeven; wat een energie en inzet is er nu. We weten welke klanten we niet meer willen en hebben daar afscheid van genomen. Nieuwe klanten zijn naar ons toe gekomen."
 
19 november Dierenarts 2e fase!
We gaan weer aan de slag met een groep ervaren dierenartsen die zich afvragen: 'Hoe haal ik het beste uit mijzelf?'. 
In een aantal bijzondere bijeenkomsten onderzoek je met collega-deelnemers hoe je meer uit jezelf kunt halen. En dit in kunt gaan zetten ten behoeve van de praktijk. Goed voor jou en heel goed voor de praktijk.
 
Reactie van deelnemers:
 • Zou iedereen een keer moeten meemaken. Het geeft inzicht in je als mens. Superinteressant en verhelderend.
 • Helemaal geweldig, inspirerende bijeenkomsten met veel ruimte voor maatwerk.
 • Aanrader voor iedere dierenarts die een aantal jaar werkzaam is en in zijn kracht wil gaan staan.
 • Waarderingscijfer 8,7
 
Praktijk Maatwerk
Wil je als praktijk verder groeien en bouwen? Dan is externe hulp vaak wel fijn. Niet omdat je het zelf niet zou kunnen, maar vooral omdat je zelf onderdeel bent van het systeem. En dat kan knap lastig zijn! 
Wanneer wij van buiten komen op een praktijk kunnen wij met een frisse blik kijken wat de patronen en dynamieken zijn en daarmee gaan werken.
 
Op diverse grote en kleine praktijken voeren wij maatwerk begeleidingstrajecten uit. Om een idee te geven van onze aanpak:
 • Inventarisatieronde met individuele gesprekken met medewerkers. (erg leerzaam)
 • rapportage en presentatie met advisering
 • Vervolg traject met bijvoorbeeld:
  • Teambuilding maatschap/team
  • Workshop open communiceren en feedback
  • Workshop opstellen missie/visie
  • Workshop formuleren doelen
  • Workshop vergaderen
Altijd maatwerk en ten dienste van het groeiproces. Een flink aantal praktijken heeft dit proces al doorlopen.
 
Neem contact op als je meer wilt weten
 
Facebook
Er is nu een Spaarne Veterinair Facebook-pagina. Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.
 
 
Aanbeveling
Elke keer weer een interessant filmpje
 
 
Hoe komt het toch dat veranderen zo lang duurt?
En als het eenmaal anders is kun je dan terug?
 
- Must see -

Deel met anderen
Spaarne Veterinair
Anna van Burenlaan 60, 2012 SM Haarlem | Tel. Tijn 06-53123185 of Kees 06-55541852