Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF FEBRUARI
 2022
 
Hier is Kojo V
Kojo VIn 2021 vierde onze Kojo zijn vijfde verjaardag. Bescheiden als Kojo is, heeft hij dat niet aan de grote klok gehangen. Maar wij willen onze Kojo nu alsnog in het zonnetje zetten!
 
Kojo is een alles-in-een computer met oogbesturing, voor spel, ontwikkeling en therapie, speciaal gemaakt voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Sinds de introductie in 2016 heeft Kojo al meerdere updates gekregen. Vorig jaar hebben wij de Kojo (o.a.) voorzien van de nieuwste PCEye 5 module, die mooi past bij Kojo’s vijfde verjaardag. Daarom hebben we dit nieuwste model met terugwerkende kracht omgedoopt tot Kojo V. En dat markeren we met mooie nieuwe zijpanelen.
 
Daarnaast heeft Kojo een eigen website gekregen, waarop u alles kunt lezen over de vele toepassingen voor mensen met EMB en ervaringen uit de praktijk.
 
 
De nieuwe TD I-110
TD I-110Vorige week lanceerde Tobii Dynavox de TD I-110. Dit nieuwste communicatiehulpmiddel is gebaseerd op het aantrekkelijke ontwerp van de oorspronkelijke I-110, maar helemaal opnieuw opgebouwd, voor betere prestaties en een langere levensduur.
 
 
Succes MEMO Timer testactie
MEMO Timer bedtijdIn oktober riepen wij de hulp in van leden van oudervereniging Balans bij het testen van de MEMO Timer. Dat leverde mooie, ontroerende en soms komische ervaringen op:
 
“Het werkt, hoe simpel kan het zijn. Het geeft zoveel meer rust in huis.”
“We praten in huis nu steeds meer in ‘hoeveel lampjes duurt het nog?’”
“Geen vragen meer als ‘hoe lang nog…?’, ‘moeten we al weg?’ en geen gehaast gevoel/onrust meer.”
“Door de timer in het zicht te zetten was hij meer gefocust op de activiteit zelf.”
“Opeens zijn de meeste werkjes op tijd af, gaat het scherm vanzelf uit bij het alarm en is op tijd komen naar school een stuk rustiger.”
“Uiteindelijk zette ze hem ook aan als ik ging douchen want als zij 15 minuten heeft dan moest ik dat ook doen…”
 
Meer weten over de toepassingen van de MEMO Timer en de andere hulpmiddelen die gebaseerd zijn op lineaire tijd? Kijk dan op lineairetijd.nl of volg op 15 maart onze webinar.
 
Nieuw in onze webshop: bedieningen voor C-BiLLT
C-BiLLTC-BiLLT is een diagnostische test voor het begrip van gesproken taal bij zeer moeizaam of niet-sprekende kinderen met ernstige cerebrale parese of andere motorische beperkingen. De C-BiLLT wordt afgenomen op de computer. Dat kan met een aanraakscherm, maar ook met behulp van blikrichting, oogbesturing, hoofdbediening of schakelaars.
 
Bij de ontwikkeling van de C-BiLLT heeft rdgKompagne meegedacht over de toepassing van alternatieve bedieningen. De succesvol geteste bedieningen hebben wij samengevoegd in speciale C-BiLLT Bedieningenpakketten, die nu ook verkrijgbaar zijn in onze webshop.
 
Nieuw in onze webshop: oproepsysteem en akoestische schakelaar
AssistX one met ConnectAssistX Mobil is een veilig systeem voor binnenhuisoproep, dat bediend kan worden met uiteenlopende schakelaars en sensoren.
 
Eén van die sensoren is de AssistX one, een akoestische sensor die reageert op geluid. Gecombineerd met de AssistX Connect is deze ook als schakelaar te gebruiken voor andere hulpmiddelen. Zo kunt u apparaten volledig handen- en bewegingsvrij activeren, enkel door geluid te maken.
 
 
Meedoen met de Participation Box
Participation BoxIn 2021 ging de BJ Participation Box via een winactie de hele wereld over, op zoek naar de leukste ideeën. Ook vanuit Nederland werden geweldige filmpjes ingestuurd. Onze vrienden van BJLive brachten de leukste inzendingen samen in deze prachtige compilatievideo. Doe inspiratie op en ga ook aan de slag met de Participation Box.
 
Workshops voorjaar 2022
WorkshopsVoor de komende maanden staat er weer een nieuwe workshopronde op het programma. Een mooie gelegenheid om elkaar weer eens 'in het echt' te treffen. Komt u ook?
 
11 maart Basiscursus ALOHA
17 maart Basiscursus Score
24 maart Basiscursus TouchToTell
1 april Workshop Oogbesturing
4 april Workshop Interactief/Therapeutisch snoezelen
8 april Workshop Knopbediening in iOS
14 april Ondersteunde communicatie bij EMB
22 april Basiscursus Proloquo2Go
13 mei Basiscursus ALOHA
19 mei Interactief/Therapeutisch snoezelen
20 mei Basiscursus TouchToTell
3 juni Basiscursus Snap+Core First
27 juni Workshop Interactief/Therapeutisch snoezelen
 
 
Corona-update
Onlangs kondigde het kabinet (eindelijk) weer versoepelingen aan. Afgelopen weekend verviel de mondkapjesplicht en ook de afstandsregel. Maar om onze kwetsbare cliënten te blijven beschermen, zullen wij waar mogelijk afstand blijven houden wanneer wij u bezoeken. Voor wat betreft de mondkapjes zullen wij ons houden aan instellingsregels en bij huisbezoek altijd vragen of u wenst dat wij een mondkapje dragen. Ook een afspraak via Zoom blijft natuurlijk mogelijk, als u dat prettiger vindt.
 
Oproep
Namens DEELKRACHT delen wij de volgende oproep.
 
"Ben je ouder/verzorger van een kind (tot 23 jaar) met een spraakcomputer? Of diens leerkracht, groepsleiding of persoonlijk begeleider? Dan zoeken wij jou! Met een vragenlijst brengen we in kaart hoe vaardig volwassen communicatiepartners van kinderen met een spraakcomputer in Nederland zich voelen in het gebruik van spraakcomputers. Welke training of ondersteuning hebben zij gehad? En waar hebben zij nog behoefte aan? Dat willen wij graag weten. Ben je of ken je iemand die wil meedoen aan dit onderzoek? Onder de personen die vóór 21 maart deelnemen, worden vijf cadeaubonnen ter waarde van €50,- verloot! Meer informatie over het onderzoek en de deelnamelinks. Alvast hartelijk dank voor je deelname!"
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes. Via deze kanalen delen wij ook regelmatig nieuwe filmpjes en tips.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.