Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven


Nico_5075knip.jpg

Nico van Koesveld
06-29082610
Twitter Blog

 

Geachte relatie,

Na een veel te lange winter eindelijk de zomer in aantocht. Met dat vooruitzicht heb ik twee aardige adviezen voor u. 

De eerste is hersteladvies voor uw woekerpolis. Hieronder nader uitgewerkt. Het is een sluipmoordenaar die nu ontmaskert moet worden.

Het tweede is van belang als u kinderen heeft met een rijbewijs. Met de NoClaimStarter kunnen zij voordeliger verzekeren als ze met de auto van de ouders rijden. Heeft u geen kinderen in deze leeftijd? Uiteraard kunt u deze adviezen ook delen met uw familie en vrienden.

Tot slot wil ik u vragen ons te helpen met het vervullen van de vacature onderaan deze nieuwsbrief. Brengt u ons de juiste kandidaat, dan krijgt u een mooie aanbrengpremie.

En met Duokoop is het gemakkelijker als starter om een woning te kopen.

Ik wens u een mooi voorjaar, Nico van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld april 2013

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand


Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis doorlopend

Geldzaken
Huishoudboekje
Sparen
Uitvaart

E-books hulp bij:
Facebook
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij
Blog


Hersteladvies voor uw beleggingspolis, hypotheekpolis, lijfrentepolis
Al vanaf 2006 hebben wij onze relaties op de hoogte gebracht van de gevolgen van de woekerpolis. De meeste van de bij ons gesloten polissen zijn toen ook aangepast.
Steeds meer klanten melden zich nu ook met een polis die elders gesloten is om deze te laten  controleren. Dat is verstandig, omdat doorgaan met de polis vaak meer kost dan dat deze opbrengt. Bedenk wat de oorspronkelijke doelstelling is en wat is het doelkapitaal van de polis? Wordt het eindkapitaal wel gehaald? Gefeliciteerd! Dan is de aflossing van hypotheek geregeld of dan is uw pensioen in orde. Meestal is dit helaas niet zo. Vaak is het nog niet de helft van de waarde die in het vooruitzicht werd gesteld. Dit is vooral een gevaar als hiermee de hypotheek moet worden afgelost of uw pensioen in gevaar komt. Steek niet de kop in het zand, maar pak samen met ons nu de kans om met een hersteladvies uw doelen wel te behalen.

Hier de AFM informatie over hersteladvies


Hoe een hersteladvies aan te pakken?
Bekijk de ontvangen waarde-opgave van uw verzekeraar. Kijk uw polissen na wat de prognose was. Zit hier een groot verschil in, dan wordt het hoog tijd voor een hersteladvies. Reageer op dit schrijven, dan pakken we het samen op.

Gevolgen als u afziet van hersteladvies
Heeft u een polis gekoppeld aan uw hypotheek? Wordt dan de hypotheek afgelost zoals u voor ogen had? Of zit u met de gedaalde waarde van uw woning met een veel te hoge hypotheek die niet meer op te brengen is? Gevolgen dat u uw huis gedwongen moet verkopen voor een te lage prijs? Dat zijn heftige gevolgen op je oude dag die je niet wilt. Pak dat hersteladvies zeker op.


Heeft u een polis die voor uw pensioen moet zorgen?
Wordt dan het pensioen gehaald zoals u dat voor ogen had? Of zit u met een veel te laag inkomen doordat de waarde totaal niet behaald is? Gevolgen dat u op uw oude dag niet financieel rond kunt komen zoals u in gedachten had. Is de hypotheek dan nog op te brengen? Kunt u uw hobby’s blijven uitoefenen? Of is het allemaal in armoede omdat er niet voldoende vermogen is. Dat zijn heftige gevolgen. Pak dat hersteladvies zeker op.


De NoClaimStarter is voor:

● Startende autorijders in de leeftijd van 17 tot 27 jaar;

● die nog geen schadevrije jaren hebben;

● die geen eigen auto bezitten en beginnen met autorijden in de auto van hun ouders.


De NoClaimStarter een goedkopere verzekering voor jongeren. 

Rijd uw zoon, of uw dochter in uw auto rond? Of heeft u nu een auto op naam van u verzekerd, maar eigenlijk rijdt uw kind er vaker mee? Dan is een no-claimstarter een oplossing. Deze kan al gesloten worden voor minder dan €10 per maand. Deze is dan gekoppeld aan het verzekerde voertuig waar hij/zij in rijd en het beschermt uw huidige premie. Uw kind bouwt met de noclaimstarter jaren op, die hij/zij straks kan meenemen als deze een eigenautoverzekering afsluit. Dit is met name voordeliger als het kind 24 jaar of ouder is. Mocht uw kind toch schade maken dan blijft de premie voor de auto hetzelfde maar gaat de premie van de noclaimstarter omhoog, of als er al jaren zijn opgebouwd valt hij/zij daarin terug. 

Veel jongeren beginnen met autorijden in de auto van de ouders of verzorgers. Een eigen auto met bijbehorende WA-verzekering is immers financieel vaak niet haalbaar. Aan het rijden in de auto van de ouders kleeft echter een aantal nadelen. Zo ligt het gevaar van no-claimverlies bij een schade op de loer. Als de jongere een schade veroorzaakt met de auto van de ouders, voorkomt de NoClaimStarter een terugval in no-claim op de polis van de ouders.

Als de jongere een schade veroorzaakt vallen de ouders terug in schadevrije jaren, met een sterke verhoging van de verzekeringspremie tot gevolg. Maar ook als de jongere geen schade veroorzaakt is er een flink nadeel. De jongere doet namelijk wel rijervaring op maar bouwt zelf geen schadevrije jaren op. Als de jongere na verloop van tijd een eigen auto aan kan schaffen en een eigen autoverzekering nodig heeft,  is de WA-premie dan ook hoog. Voor beide situaties is de NoClaimStarter de perfecte oplossing.


Hoe werkt De NoClaimStarter?

De NoClaimStarter is een verzekering die tegen een geringe premie wordt afgesloten op naam van de jongere. De polis geldt voor de bij VKG verzekerde auto van de ouders/verzorgers. De jongere bouwt op deze polis eigen schadevrije jaren op als er wordt gereden in de auto van de ouders. Zodra de jongere twee of meer schadevrije jaren heeft opgebouwd op de NoClaimStarter en een eigen auto wil verzekeren bij VKG, dan mag hij of zij het aantal schadevrije jaren meetellen bij het bepalen van de bonus-trede. Bovendien wordt het tarief voor een bestuurder van 24 jaar of ouder gebruikt. Dit scheelt bij twee schadevrije jaren al snel 40 tot 50% van de premie!


Voordelen:

Voor de jongere:

● Opbouw van eigen schadevrije jaren.

● Na twee jaar een veel lagere premie voor een eigen autoverzekering bij VKG.

● Belonen van verantwoord rijgedrag.

Voor de ouders:

● Bescherming van opgebouwde no-claimrechten.

● Afdekking van extra eigen risico.

● Stimuleren van verantwoord rijgedrag van de jongere.

● Lage premie bij schade.

 

Een praktijkvoorbeeld

Tim is 22 en wil zijn auto verzekeren. Een mooie VW Golf Diesel van 11 jaar oud. Hij woont in de regio Alkmaar (1861). Hij heeft zijn rijbewijs gehaald toen hij 18 werd, maar heeft geen schadevrije jaren. Wel heeft hij in de auto van zijn vader gereden, naar voetbal of als hij ging stappen in het weekend. De goedkoopste WA-verzekering voor Tim kost hem € 940 en in het tweede jaar € 853. Hij had ook de NoClaimStarter kunnen afsluiten toen hij in de auto van zijn vader begon te rijden. Zijn vader heeft een Opel Astra van 2 jaar oud. Per maand kost hem dat € 13,78 of € 165,36 per jaar. Hij bouwt dan schadevrije jaren op. Mocht het toch mis gaan en hij maakt schade dan is de terugval van de no-claim van zijn vader gedekt. Tot zijn 22e had hij 4 jaar premie betaald, dat is € 661,44. Als hij nu zijn auto verzekert – ervan uitgaande dat Tim geen schade heeft veroorzaakt in de auto van zijn vader – heeft hij 4 schadevrije jaren en mag hij worden ingeschaald op het volwassenentarief van 24 jaar en ouder. Dezelfde WA-verzekering voor zijn Golf kost hem dan € 432,04 in het eerste jaar en zonder schade € 325,11 in het tweede jaar. Heeft het nu voordeel voor Tim opgeleverd om de NoClaimStarter te sluiten?

 


Voorbeeldbesparing 21%!

 

Geen NCS

Wel NCS

 WA premie jaar 1

   940

   432

WA premie jaar 2

   853

   325

Kosten NCS

 

   661

Totale kosten

1.793

1.418

 

Het scheelt in dit voorbeeld dus 21% van de kosten! Natuurlijk hangt het voordeel sterk af van het type auto en de regio, maar dit is een redelijk gemiddelde. Bovendien is zijn vader beschermd tegen terugval in no-claim gedurende de tijd dat Tim van de auto van zijn vader gebruik maakt.

Bent u benieuwd naar de besparing van de NoClaimStarter in uw situatie? Vraag ons om een berekening op maat!


Vacature voor een binnendienst adviseur verzekeringen.

Kunt u ons helpen aan het vervullen van de vacature, dan hebben wij een mooie aanbrengpremie voor u. Zie onze vacature.

 

Met Duokoop kan een starter gemakkelijker een woning kopen. Lees er alles over.
Zie persartikel en de toelichting

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin