Klimaentusiaster samler 72.000kr ind til at spidde isbjørn
 
En blanding af kunstsamlere og klimaentusiaster var hurtige ved tasterne da der blev åbnet for indsamlingen til en isbjørn-skulptur der skal spiddes på en 5 meter høj CO2graf. Til gengæld for støtten kunne man bl.a. modtage en isbjørneskulptur eller en isbjørnehalskæde.
 
 
Klima-skulpturen Unbearable
Skulpturen hedder Unbearable og forestiller en kobber-isbjørn spiddet på en 5 meter høj graf over menneskets CO2-udledning. Kunstneren stiller skulpturen op på klimakonferencen COP21 i Paris for at gøre verdens ledere opmærksomme på klima-krisen og deres ansvar for at finde en løsning.
 
Kampagnen fortsætter
Det tog kun 4 dage kunstneren Jens Galschiøt at nå crowdfunding-målet til sit kunstprojekt, gennem platformen kickstarter. Succeshistorien har givet kunstneren blod på tanden og han har nu lagt flere nye modeller af skulpturen til salg. Han udtaler "der er stadig 12 dage tilbage af kampagnen, og de ekstra penge der kommer ind vil bl.a. blive brugt til andre skulpturhappenings i Paris".
 
En ægte sølvbjørn
Kunstneren afslører også at det i næste uge bliver muligt at få en spiddet isbjørn i massiv sølv. For som han siger "hvem kunne ikke tænke sig sin helt egen sølvbjørn? – og så behøver man ikke engang spille med i en film for at få den".
 
Crowdfunding er lig folkelig opbakning
At lave crowdfunding til projektet handler ikke kun om midler, men er også vigtigt for at vise at der er opbakning til projektet for at bruge kunsten til at råbe politikerne op.
 
International bevågenhed 
Allerede inden skulpturen er færdiggjort har den vakt international opmærksomhed. The Guardian har f.eks. kaldt den "a strong statement concerning climate change" .(se artikel)
 
 
 
Fakta: Crowdfunding Unbearable
 
Definition på Crowdfunding:
"Crowdfunding er en måde, hvorpå man kan rejse penge til et projekt ved at indsamle bidrag fra en større gruppe bidragydere typisk via internettet."
Baggrund om Unbearable: Klik her
 Kampagnen slutter: 23 september 
Indsamlingsmål: 66.000kr (nået efter 4 dage).
Crowdfunding-side:Klik her    3min video-præsentation: Klik her    Hjemmeside: Klik her   Fotos: Klik her
 
Kontakt:
 
Kunstner Jens Galschiøt
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058 / 61703083
E-mail: aidoh@aidoh.dk

websider:
Til Galschiøt på Wikipedia