Teater Spira och Producentbyrån bjuder in till konferens om inkluderande scenkonst ur ett europeiskt perspektiv.
 
Den 19-20 maj, precis innan valet till Europaparlamentet, står Teater Spira i samarbete med Producentbyrån värd för konferensen Crisis and Rebirth? – Inclusion in the performing arts in the EU. Detta är den avslutande konferensen av EU-projektet Caravan – Artists on the road, där 11 Europeiska organisationer från 9 länder har arbetat med communityteater i en europeisk kontext. 

Hur påverkar det rådande samhällsklimatet konsten vi skapar i en tid då vi står inför stora utmaningar inom Europeisk kulturpolitik? Kan vi konstnärer kosta på oss att vara kritiska mot den hand som föder oss? Och vad gör det här med konsten sett ur en bredare social kontext? När det handlar om communityteater så arbetar vi med människor: med deras erfarenheter, deras tankar, deras liv. Vi verkar för att göra deras röster hörda. Men om de rösterna då är kritiska mot EU eller mot de institutioner och organisationer som står för finansieringen, vad händer då? Vad är det vi väljer att prata om och vad är det vi väljer att inte prata om i projekt av det här slaget?

Med den här konferensen vill vi lyfta de här frågorna och diskutera dessa otroligt viktiga ämnen i ett öppet och tillåtande klimat. Vi vill höra era tankar om detta och lyssna på era idéer och erfarenheter och ta del av den kunskap ni alla har. Vi behöver din hjälp att besvara den på samma gång enkla som svåra frågan: Vart tar vi vägen nu?

Platsen är Konstepidemin i Göteborg, konferensen är avgiftsfri, men föranmälan krävs. I anmälan ingår både lunch och middag den 19 maj och lunch den 20 maj, så var vänlig ange även eventuella kostallergier eller övriga kostpreferenser i samband med anmälan. Vänligen observera att konferensen hålls på engelska. Anmälan görs senast 2 maj till: hanna@producentbyran.se
 
Se bifogad pdf för mer information om konferensen och hör av dig om du har några frågor
 
Vi ses i maj!
 
Teater Spira och Producentbyrån
 
 
 
Producentbyrån Göteborg är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.
 
Läs mer om oss på:


Producentbyrån Göteborg
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

+46 (0) 31 82 74 93
info@producentbyran.se