Hilversum Verbonden Nieuwsbrief, december 2016
          4e jaargang, nummer 6
 
 
 
 
 

Kerst in Hilversum

Zaterdag 17 dec. (van 17-19 uur) Lichtjestocht Basisschoolleerlingen lopen met lichtjes rondom winkelcentrum Seinhorst, verzamelen bij Morgenster, Seinstraat 2. Onderweg komen de kinderen taferelen tegen die met kerst te maken hebben.
 
Zondag 18 dec. (vanaf 19 uur) Volkskerstzang Hilversum in de St. Vituskerk, Emmastraat 7. Samen de bekende liederen zingen. In de Vituskerk klinken de stemmen op.
Door Het Gooisch Fanfare Orkest (vh Oranje Harmonie).
 
Zaterdag 24 dec. (vanaf 21.30 uur) Openlucht Kerstnachtdienst Hilversum (Kerkbrink)Veel sfeer, bekende kerstliederen en een korte overdenking. Dat zijn de ingrediënten van de kerstnachtdienst die 24 december om 21:30 uur voor de 3e keer in de openlucht op de Kerkbrink in de binnenstad van Hilversum gehouden wordt.
 
 
 
Heb je iets te repareren, of wil je gewoon even langskomen voor een kopje koffie op je wilt advies om zelf iets te fixen? Je bent van harte welkom.
 
Repair Cafe Hilversum  -  Weggooien? Mooi niet!
 
10 dec. - Wijkcentrum Riebeeck - Van Riebeeckweg 50, H'sum zuid/oost
14 jan. - Wijkcentrum De Koepel - Kerkelanden Kapittelweg 399a
11 feb. - Wijkcentrum Riebeeck - Van Riebeeckweg 50, H'sum zuid/oost
11 maart - Wijk- zorgcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213, Noord
(telkens op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur)
                                                                     Meer informatie
 

5 daken beschikbaar voor zonnepanelen

Het college van B&W heeft de daken van vijf gemeentelijke panden kosteloos en zonder tegenprestatie ter beschikking gesteld aan de energiecoöperatie HilverZon. Op de daken van sporthal Arenapark, sporthal Kerkelanden, sporthal de Meent (met gymzaal), wijkgebouw De Kruisdam en sporthal (met zwembad) De Lieberg gaat HilverZon collectieve zonnedaken realiseren. In totaal kunnen ruim 2000 zonnepanelen geplaatst worden.                        Meer informatie
 
De echte verkoop begint in januari, je kunt nu geheel vrijblijvend voor-intekenen op de site van HilverZon.nu
Doe mee, dan maken we samen Heel Hilversum duurzaam
 

Coöperatief organiseren – woensdag 11 jan. ’s avonds

Coöperatief organiseren wordt steeds meer gebruikelijk bij het bouwen aan gemeenschap. Ook in het Gooi zien we veel voorbeelden, zoals de energiecoöperatie HilverZon, Gooise Meren Coöperatief, de Broedplaats Gooise Meren en de Ontwikkelwerkplaats Duurzaamheid in Wijdemeren. Deze avond komen we bij elkaar bij HilverZon, Arendstraat 49 in Hilversum en willen we onze ervaringen en de manieren waarop we coöperatief organiseren met elkaar delen en verdiepen.
 
De agenda van sociaal maatschappelijk Hilversum vind je op onze website.
 
Jouw initiatief (*) ook in onze agenda, op onze website of in de volgende nieuwsbrief? Stuur een email aan: info@hilversumverbonden.nl
(*) activiteiten voor/door inwoners van Hilversum zonder winstoogmerk
 
 
Hilversum Verbindt: nieuwjaarsbijeenkomst
Gemeente Hilversum en BV Hilversum: dinsdag 10 januari
De nieuwjaarsbijeenkomst, Hilversum Verbindt, zal op 10 januari 2017 van 16.30 tot 19.30 uur plaatsvinden in het Muziekcentrum voor de Omroep.
 
Hilversum Verbindt gaat over ontmoeten en verbinden. Door onze krachten en netwerken op deze bijeenkomst te bundelen, ontmoet u nieuwe mensen en doet u leuke ideeën op. De ideale gelegenheid om in contact te komen met ondernemers, politici, verenigingen en maatschappelijke organisaties.
Mantelzorg in Hilversum
 
Mantelzorg is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ruim 2.6 miljoen Nederlanders zorgen langdurig en onbetaald voor een partner, ouder, kind, vriend of kennis. Dit aantal neemt nog steeds toe.
 
Mantelzorgwaardering 2016:
Ook dit jaar waardeert de gemeente Hilversum de mantelzorgers die zorg leveren aan onze inwoners, met een financiële waardering van €150,00.
Via de link onderaan dit bericht vindt u meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag voor de Mantelzorgwaardering 2016.
De Mantelzorgwaardering 2016 kan tot 31 december 2016 aangevraagd worden door de mantelzorg-ontvanger.
 
De 'Deel-economie'. Kan ik meedoen?
serie over 'Best Practices' van de deel-economie, waar je zo aan mee kunt doen.
Deel 9: Zelfoogsttuin Land-in-Zicht
 
 
 
 
 
 
 
 
Het hele jaar door zelf je groenten oogsten
 
Zelf een seizoen lang je eigen groente oogsten die op een eerlijke en milieuvriendelijke manier is verbouwd? Dat kan ook in 2017 weer bij LandinZicht aan de Rading 1b in Hilversum! Koop een oogstaandeel, en geniet het hele groene seizoen van verse groente die je elke week zelf mag komen oogsten. Dat is lekker, leerzaam, gezond en betaalbaar!
 
De groente wordt met liefde en vakmanschap geteeld op natuurlijke wijze: met alle aandacht voor de gezondheid van de bodem en de omgeving. Alle plant-, poot en zaaigoed zijn van biologische oorsprong, net als de mest/compost. We gebruiken dus geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde groenteplanten en -zaden. Alles 100% Puur natuur, eerlijk en gezond.

Bij tuinderij LandinZicht (Rading 1b, Hilversum, op de grens met Loosdrecht) vind je ook een landgoedwinkel met streekproducten en een terras om even gezellig na te praten.
Meer informatie: csa-landinzicht.nl
 
Wanneer we lokaal dezelfde oplossingen kiezen dan maken we Hilversum vanzelf socialer, duurzamer en leuker. Het Hilversum van de toekomst wordt namelijk niet ontworpen op de tekentafel, maar ontstaat vanuit de kracht van mensen en gemeenschappen. Het is deze kracht die zichtbaar moet worden.
Door bestaande en nieuwe initiatieven zichtbaar te maken en initiatiefnemers met elkaar in contact te brengen wordt een bijdrage geleverd aan de leefbaarheid, duurzaamheid en zelfs aan innovatie. Klein is het nieuwe groot en het delen van kennis en ervaring met anderen wordt steeds belangrijker.
Volg ons ook op facebook: www.facebook.com/hilversumverbonden