'Op een Blaadje'
Kook- en Voedingsadviesbureau 
 
 
Nieuwsbrief no. 1. September 2009
Marianne Willems Voedingskundige
 
Beste Beste Abonnee van de Nieuwsbrief,,
 
Welkom bij de 1e nieuwsbrief. Rond elke 1e van de maand zal deze nieuwsbrief op de virtuele deurmat ploffen. Hopelijk staan er prikkelende en nieuwsgierig makende zaken in. Mocht je geen prijs stellen op een nieuwsbrief laat het dan weten via de link onderaan de pagina.
 
Over voeding raken we niet uitgepraat. Dat blijkt altijd weer als ik een lezing geef. Het is iets dat we zo’n drie keer per dag doen, dus daar gaat heel wat tijd inzitten. Ook is er veel onzekerheid rondom voeding.
 
Op de inloopdagen kun je al je vragen over voeding en gezondheid kwijt. Zie activiteitenrubriek voor data.
 
 
   
 

Op de moestuin

Op de moestuin is het nu herfstig aan het worden. Er is veel geoogst en ingemaakt, gedroogd en ingevroren. De maandelijkse open tuinochtenden op de 1e woensdag van de maand zijn een succes en worden druk bezocht. Altijd gaan de mensen met een hoop ideeën, recepten en iets lekkers naar huis.

Het voorziet in een behoefte. Kijken, ruiken, proeven en zien hoe dingen groeien is interessant en zorgt dat je even stilstaat bij iets alledaags. Zie activiteitenrubriek voor data.
 

Koken volgens het energieherstelplan

Dit wordt het tweede seizoen van Koken met het Energieherstelplan. Een mooi woord voor Scrabble, maar een toverwoord voor je gezondheid. 
 
Fit, vitaal, vrij. Dat is waar het voor mij voor staat. Koken met mooie, verse, simpele en eerlijke producten. Niet te duur, niet te moeilijk. Alleen een tikje anders misschien. Weg met de magnetron (was die er dan ...?) en weg met de E-nummers.
Op de sites www.opeenblaadje.nl en www.energieherstelplan.nl staat het actuele aanbod van de kookworkshops. Ook is het mogelijk op aanvraag om met een groep bij elkaar te komen en samen een gerecht te maken dat vitaliseert en versterkt.
 
En denk nu niet 'maar ik houd niet van bietjes ..'.
 
 

Activiteiten

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober geef ik voorlichtingsmiddagen in de J.A. Drogisterij te Noord-Scharwoude (www.jadrogisterij.nl). Bij deze drogisterij worden op dat moment ook schoonheidsadviezen, huidverzorgingstips en lezingen gehouden.

Op woensdag 2 september en 7 oktober zijn er weer een rondleidingen op de moestuin, van 10-12 u.

Deze maand zijn de inloopdagen voor vragen over voeding en gezondheid op donderdag 3 sept. (19-21 u) en maandag 7 sept. (10-12 u) op het praktijkadres: J. Michaëlpad 108, te Velserbroek, kosten 5 euro. Bellen vooraf voorkomt wachten, 023-5382874. 

Op maandagavond 21 september kun je jam maken van o.a. duindoorn en vlier in de Dwarslligger te IJmuiden. Aanmelden kan via de mail (marianne@opeenblaadje.nl) of telefonisch, 023-5382874. Kosten ca. 8 euro.

 
Web-log
 
Kijk op www.opeenblaadje.web-log.nl voor foto's (van de moestuin), reactiepagina's en nieuwtjes, recepten en artikelen over voeding.
 

Korting van 10%

Neem bij een eerstvolgend bezoek deze nieuwsbrief mee (of dit laatste strookje) en ontvang 10% korting op een consult, catering, kookworkshop of lezing naar keuze. Geldig in de maand september (2009).
 
Kook- en voedingsadviesbureau
'Op een Blaadje'
J. Michaëlpad 108, 1992 AV Velserbroek
023-5382874 / 06-46022065