september 2017
 
Vernieuwde Ongehinderd-app
De app van Ongehinderd is onlangs weer flink aangepast. U kunt zien welke toegankelijke plekken
er bij u in de buurt zijn, gebaseerd op uw locatie. Ook zijn weer diverse locaties met het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid toegevoegd.
Toegankelijke toiletten en gehandicaptenparkeerplaatsen in de aangesloten gemeenten zijn verwerkt in een overzichtelijke kaart. Locaties die voorzien zijn van een groen vinkje zijn door Ongehinderd getoetst op toegankelijkheid. Een rood kruisje betekent dat de informatie verouderd kan zijn of niet getoetst is.
U kunt voortaan ook informatie over toegankelijke locaties delen met anderen. En u kunt beoordelingen schrijven over de locaties die u bezoekt.
Meer informatie: www.ongehinderd.nl. U kunt de app downloaden in de App Store (iOS) of in de Playstore (Android).
 
 
AAN TAFEL
Toegankelijk uitgaan van café en restaurant tot club en festival 
2 tot en met 7 oktober 2017
Netwerkbijeenkomst Zwolle 5 oktober 2017
Meld je aan voor de netwerkbijeenkomst van de Week van de Toegankelijkheid in Zwolle. De bijeenkomst is op donderdag middag 5 oktober. Onderwerp: uitgaan voor iedereen. LEES VERDER
 
Nieuwe visitatieverslagen van onlangs bezochte natuurgebieden
In de vorige nieuwsbrief stond vermeld dat een delegatie van Kenniscentrum Groen & Handicap in het kader van het project “Natuur voor iedereen” een viertal natuurgebieden had gevisiteerd. Het ging hierbij om de natuurgebieden Zwanenwater, Tiengemeten, Oud Groevenbeek en Bergherbos. Intussen zijn de visitatieverslagen gereed en kunt u die inzien op onze website.
 
 
Wandelbankjes.nl
Overal kom je ze tegen tijdens het wandelen: bankjes. Voor de wandelaar is het altijd een prettige
ontmoeting om na een aantal kilometers een bankje tegen te komen. Maar ook handig als iemand
in een rolstoel of met rollator er gezellig bij kan komen, zoals op bijgaande foto.
Op www.wandelbankjes.nl worden foto's van wandelbankjes verzameld. U kunt zelf ook uw foto's insturen. Mooi als er meer voorbeelden van bankjes op komen, die ook geschikt zijn om met een rollator of rolstoel 'aan te schuiven'.
 
 
Mensenrechten van mensen met een beperking
Het college voor de rechten  van de mens belicht, beschermt, bewaakt en bevordert de mensenrechten in Nederland. Op hun website vindt u alles waaraan en wanneer door ondernemers en overheidsinstanties moet worden voldaan in het leveren van goederen en diensten aan mensen met een beperking. Lees hier meer over de toegankelijkheid.
 
 
Dag van de Openbare ruimte
Op 27 en 28 september kan men gratis in de Jaarbeurs Utrecht de "Dag van de Openbare ruimte" bezoeken (met lezingen).
Veel stands met info (bedrijven en instellingen) over ontwerp,aanleg, onderhoudssystemen, materialen (ook spelen), zowel voor het "rode" als het "groene'" deel van de openbare ruimte.
Verdere info bij www.openbareruimte.nl
 
 
Zintuigenpark
Wethouder Geert Gabriëls heeft op 14 september jl. het startsein gegeven voor de aanleg van het Zintuigenpark in het recreatiegebied IJzeren Man in Weert. In het unieke, sensationele Zintuigenpark worden de zintuigen geprikkeld en kunnen mensen met en zonder een beperking de natuur op een intense manier beleven. Lees hier meer.
 
 
 
 
Dit is een website voor het inventariseren van rolstoeltoegankelijke locaties en toiletten. Weet je van een locatie (restaurant, theater, etc) dat deze goed toegankelijk is voor iemand in een rolstoel en er ook een rostoeltoegankelijk toilet aanwezig is? Vul die gegevens dan in op https://wheelmap.org. Hoe meer mensen dit doen hoe meer iemand in een rolstoel daarmee geholpen is. Voor de stad Utrecht zijn er al meerdere locaties beoordeeld, zie hier.
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van:  Kenniscentrum Groen & Handicap
Aanmelden voor de nieuwsbrief: tonkwakkel@natuurzonderdrempels.nl
Gesteund door: