Nieuwsbrief
April 2016
 

 
April: nieuwe verbouwingen
   
De afgelopen weken hebben we onze bouwvakkersoutfit weer aangetrokken. We hebben weer flink wat veranderd op het erf. Hier en daar hebben we een paar kuubjes beton neer laten leggen en er komen binnenkort nog een paar kuubjes bij. Als we klaar zijn, zal het erf er een stuk netter uitzien: minder modder en een nette mestput.
 
De paarden zijn nu weer allemaal beslagen. Aan de ene kant is dat heel fijn, aan de andere kant is het afzien, want in de modder raken we nog wel eens een ijzertje kwijt.
 
Dit seizoen zijn deze paarden weer van de partij:
halve quarters Charley en Henkie,
de criollo's Carlos, Macho, Smarty, Brownie, Ricardo, Nino en Pepper,
enige merrie Pica,
draver Falco, dravende fries Dries, halve fjord Zippo en gevlekte Lipstick
 
 
 
 
 
Ouwe kanjers: Guapa
 
Tussen de ouwe kanjers mag natuurlijk ook Guapa niet ontbreken: het oogappeltje van Koen. Gasten die al eens een ritje meegemaakt hadden met Koen en Guapa, stapten vaak met knikkende knieën op als bleek, dat Koen Guapa weer meenam. Anderen werden er juist heel blij van. Als Guapa voorop liep, wist je in ieder geval zeker, dat het hard ging.
 
Guapa was via een handelaar bij ons terecht gekomen. In eerste instantie reed Margreet met haar voorop, maar nadat Koen haar een dagje meegenomen had, wilde hij nooit meer op een ander paard rijden. Met Guapa kon je letterlijk door het vuur lopen, maar ze kon ook vreselijk lastig zijn. In de dagelijkse omgang was ze een super brave merrie.
 
Galopperen met Guapa was een hele uitdaging. Rustig een galopje aankondigen was er niet bij. Als ze de eerste stap op het galoppad zette, was ze klaar voor vertrek. Als ze dan nog even moest wachten op de andere paarden, was ze het daar niet mee eens. En als ze dan eindelijk mocht vertrekken, werd je als ruiters bijna afgevuurd en moest je zorgen dat je aan boord bleef.
 
 
 
 
 
 
Via de handelaar waar we Guapa van hadden gekocht, wisten we, dat ze drachtig van Argentinië naar Nederland was gekomen en dat het veulen bij hem geboren was. Nadat we Guapa al een aantal jaren hadden, kregen we ook de kans haar inmiddels 5 jaar oude dochter te kopen, Giulia. We hoopten natuurlijk een tweede Guapa te krijgen, maar Giulia had (gelukkig?) niet het temperament van haar moeder. Vanaf de dag dat Giulia in onze kudde kwam, waren moeder en dochter bijna onafscheidelijk.

Het temperament van Guapa heeft haar uiteindelijk een zware peesblessure bezorgt, waardoor ze bij ons niet meer verder kon werken. Gelukkig vonden we in Engeland een Criollo fan, die haar graag voor de fokkerij wilde gebruiken. Een jaar nadat we haar verkocht hadden, kregen we een foto van een gelukkige Guapa met veulen.

 
 
 
 
 
Trektocht weekend 29 april - 1 mei

In het weekend van 29 april - 1 mei a.s. maken we weer een trektocht, waarbij we één nacht op een andere locatie overnachten. De trektocht gaat naar een restaurant met slaapzaal voor ruiters. Verwacht geen luxe!! Zaterdagavond eten we in dit restaurant. Dit is voor eigen rekening. 
 
Deze trektocht doen we maar één of twee keer per jaar. We rijden door voor ons minder bekend terrein en we weten niet van te voren wat we onderweg tegen gaan komen. Het wordt een avontuurlijke weekend, waarbij je beide dagen zeker 6 uur in het zadel zit. 
 
De trektocht kost 285 euro per persoon. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
 
 
 
Wil je op de hoogte blijven onze activiteiten, kijk dan zo nu en dan eens op onze Facebook pagina.
  
Groeten,
Koen en Margreet

 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.