Idag har föreställning och det nusvenska spektaklet ”Vinnaren tar allt” premiär på Malmö Stadsteater. 
Idag släpps EP’n ”Medborgarbandet” på Adrian Recordings med musik från föreställningen. Medverkande på skivan är bl.a. 
 
Nina Persson
JOY
Panda da Panda 
Kristin Amparo
Moto Boy
Thomas Öberg
!Regeringen
Selma Modéer Wiking 
 
Spotify: https://open.spotify.com/album/0RtTz0NfRAmkppVWMDU7Dr?si=NPOj0h0PSEmBsSVCJ4NnlA
iTunes: https://itunes.apple.com/album/-/id1342740245 
 
Beställ CD och vinyl: https://www.bengans.se/sv/artiklar/minishops/medborgarbandet/index.html
 
Släppdag: 9 mars
Fonogram: Vinyl, CD och digitalt
 
 
1. Var ligger Sverige?
Artister: Nina Persson, Moto Boy, Thomas Öberg, !Regeringen
 
2. Köp maj
Artister: Panda da Panda, Thomas Öberg
 
3. Jag står inte ut men jag slutar aldrig kämpa
Artist: Kristin Amparo
 
4.  Ligg lågt
Artist: !Regeringen, Nina Persson, Thomas Öberg, Moto Boy, Selma Modéer Wiking 

5.  BMF
Artist: Thomas Öberg, JOY, !Regeringen
 
GAFFA
5/6
"Medborgarbandet är ett botemedel mot inskränkthet, okunskap och mörkräddhet. Definitivt ett soundtrack att hålla i handen när höstens valkarneval verkar spinna utom kontroll."
 
Detta är en EP och ett samarbete mellan flera av Sveriges mest intressanta, starka och framgångsrika artister. Det är låtar lika emotionellt laddade som de är medmänskligt starka. Låtar att både dansa och gråta till. 
 
Medborgarbandet sätter, tillsammans med Malmö Stadsteater under 2018 upp föreställningen ”Vinnaren tar allt”, på HIPP i Malmö. Föreställningen har premiär 9 mars och spelas till 21 april, med gästspel i Göteborg. Bland de som står på scenen eller på andra sätt bidragit till föreställningen ser vi bl.a. Emil Jensen, Jenny Wilson, Joy M’Batha, Panda da Panda, Thomas Öberg, Kristin Amparo, Athena Farrokhzad och Nina Persson. 
 
Nina Persson är en av Sveriges största stjärnor. Hennes insatser som sångerska, text och låtskrivare i band som The Cardigans och A Camp har gett henne rättvis internationell legendstatus. ”Var ligger Sverige?” var, när den släpptes den 16 mars, den första singel som Nina Persson någonsin släppt där hon sjunger på svenska. På låten hör vi också Thomas Öbergs från bob hund och Moto Boys välbekanta stämmor.
 
Thomas Öberg är frontfigur i kultbandet bob hund som varit verksamma i 27 år. Här medverkar han som sångare och låtskrivare under eget namn för första gången.
 
Kristin Amparo är artist och låtskrivare och har bland annat samarbetat med rapparen Cleo och Femtastic, ett musiknätverk för kvinnor. 2013 deltog hon i musikutbytesprojektet KWAAI och 2015 medverkade hon i Melodifestivalen samt släppte sitt kritikerrosade debutalbum ”A Dream”. 2014 fick hon en stor hit med låten ”Din soldat” tillsammans med Albin. Här vänder hon ut och in på sig själv i den egenskrivna ” Jag står inte ut men jag slutar aldrig kämpa” som är lika obehaglig som förtröstansfull.  
 
Joy M’Batha (JOY) har på bara några år etablerat sig som en av vår tids viktigaste och mest kompromisslösa rappare, och därtill öst ur sig fantastisk musik. Från starten med Kattliv och Glädjeflickan till 2017 års Grammisnominerade EP ”Inte god men Gud”, har Joy redan satt sitt avtryck i den svenska musikhistorien. Här gör hon en knock out-duett med Thomas Öberg som tydligt visar vem som är på täppan. En käftsmäll och en ny genre producerad av !Regeringen
 
Panda da Panda är artist, låtskrivare, producent, videokonstnär och känd för sina vilda scenshower. Panda da Panda, artist-alias för Thibo Girardon, har sedan sitt debutalbum ”Flaoua Paoua”, fängslat en publik långt utanför de skånska slätterna. Panda da Pandas bidrag trampar upp ny mark och blottlägger både honom själv och lyssnarna.
 
 !Regeringen är en svensk electro-trio bildad i Lund 2012 bestående av Mattias Joko, Alexander Wiebelt och Thomas Öberg.
 
Selma Modéer Wiking är mest känd som skådespelare och har medverkat i bl.a. TV-serien ”Bron”.
 
Med begreppet medborgarbandet åsyftas det osynliga band som finns mellan oss medborgare, som vävs genom möten, kultur och deltagande. Det är just detta medborgarband som ger oss kraft att förändra.
 
Adrian Recordings 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com

Marcus Norberg and the Disappointments
The Fine Arts Showcase
Den svenska tystnaden
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Surf Philosophies
Jonas Lundqvist
Need For Speed
Edda Magnason
Björns vänner
PoiZon_Sw3
Alice Boman
This Is Head
Lately La La
Ulf Stureson
Emil Jensen
Bitch Hawk
Hey Elbow
Svart katt
Familjen
DÖDEN
MF/MB/
Laakso
YAST
VED
RA