NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Maart 2020  
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Wildenberg. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
UPDATE CORONAVIRUS
Graag brengen wij u op de hoogte van de meest recente wijzigingen in uw huisartsenpraktijk vanwege het Coronavirus.
 
UW HUISARTSENPRAKTIJK IN YSSELSTEYN
Helaas is het voorlopig nog niet mogelijk om bloed te laten prikken en uw medicatie op te halen in Ysselsteyn. U kunt momenteel van maandag tot en met vrijdag alleen bloed laten prikken in VieCuri Venray, Merseloseweg 130. U kunt daar terecht tussen 8.00 en 16.30 uur.
Uw medicatie kunt u ophalen bij apotheek Veltum te Venray in de achterste tent van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00-12.00 en 14.00-17.30 uur. Eventueel kan op dinsdagen en donderdagen uw medicatie ook thuis bezorgd worden. Neem hiervoor contact op met uw apotheek.
In de praktijk leveren wij momenteel alleen nog de noodzakelijke zorg. Afspraken worden zoveel mogelijk telefonisch afgehandeld, of indien mogelijk uitgesteld. Indien u een afspraak heeft, vragen wij u alleen of met maximaal 1 begeleider te komen.
LUCHTWEGSPREEKUUR
Momenteel worden alle patiënten met luchtwegklachten uit de gemeente Venray gezien op een aparte locatie. Tot en met maandag 30 maart is dat op de huisartsenpost Venray bij de Wieenhof. Vanaf dinsdag 31 maart verhuist de huisartsenpost en daarmee ook ons luchtwegspreekuur naar het ziekenhuis VieCuri in Venray.
 
BESPREEK UW BEHANDELWENSEN
In deze onzekere tijden is het meer dan ooit belangrijk om na te denken over uw behandelwensen. Door de Corona crisis is er geen tijd meer om het geschikte moment af te wachten. Zoals bekend doorstaat het merendeel van de mensen besmetting met het Coronavirus gelukkig goed. Ook veruit de meeste kwetsbare mensen zal Corona zonder grote problemen doorstaan. Een klein deel wordt echter ernstig ziek en kwetsbare mensen zullen in deze groep oververtegenwoordigd zijn. Van deze ernstig zieken zal een deel beademd moet worden. De ervaring leert, uit regio's waar het Coronavirus al heel actief is, dat IC opname en langdurige beademing zeer belastend is. De nadelen van vergaande behandeling en van opname en beademing op de IC zijn voor kwetsbare patiënten groter dan de te verwachten voordelen. Ook is er geen bezoek toegestaan in het ziekenhuis, waardoor patiënten geen steun van naasten om zich heen kunnen hebben. Hoe heftig ook, afscheid nemen thuis is vaak menselijker. Het is daarom belangrijk goed na te denken, zeker voor mensen op leeftijd of met bijkomende aandoeningen, welke behandelwensen u nog heeft.
Om te voorkomen dat patiënten, door de snelheid waarin soms gehandeld moet worden, in situaties terecht komen, waarin zij achteraf gezien nooit terecht hadden willen komen, verzoeken wij alle patiënten hun wensen tijdig kenbaar te maken. Dus wenst u geen ziekenhuis opname meer of geen IC opname/ geen beademing, geef dit dan nu door aan uw huisarts/ praktijkondersteuner.
Tot slot wil ik wel benadrukken dat wij ons altijd in zullen zetten om voor u de beste en meest passende zorg te blijven leveren. U wordt zeker niet aan uw lot overgelaten. Mocht u ervoor kiezen om niet meer opgenomen te willen worden, dan zullen wij er alles aan doen om uw klachten te verlichten.
 
 
 
 
HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Litsenbergweg 20a
5813 CG Ysselsteyn
www.huisartsenpraktijkdewildenberg.nl