Beste/lieve geliefd kind van God,
 
Dit schilderij heeft een klant van mij gemaakt. Ik heb er een afbeelding van gekregen dieop mijn vensterbank staat. Het raakt me. Er zit zoveel diepgang in. Het gaat over veilig schuilen in Gods liefde. Geborgenheid. De goddelijke baarmoeder van waaruit jij en ik zijn ontstaan.
Dit schilderij past heel mooi bij een schrijven wat ik heb gemaakt over het liefdesverlangen van God waaruit jij en ik zijn ontstaan. Ik zal het hieronder plaatsen.
 
Jij bent Gods Droom
Lang geleden toen ik nog niet bestond, was ik al aanwezig in het verlangen van God. Ik vraag me af of ik ooit niet aanwezig was in Zijn hart…..
Het voelt dat ik daar altijd ben geweest. Die plek in Zijn hart is mijn thuis.
Vanuit Gods intens verlangen naar de expressie van mijn wezen heeft Hij een plaats en tijd voorbereid waarin Hij mij kon ontvangen op aarde.
Hij heeft mijn ouders uitgekozen om mij langs de weg van hun levenstroom met goddelijke gaven en talenten tot expressie te brengen.
Als uniek goddelijk wezen en drager van twee goddelijke generatie zegeningen die via mijn ouders tot mij zijn gekomen. Via hen heb ik uiterlijke kenmerken, speciale gaven en talenten ontvangen.
Mijn unieke persoonlijkheid komt van God. Ik ben geest uit Gods Geest en heb een ziel en woon in een lichaam die verbonden zijn via de bloedlijnen met mijn voorouders. Langs deze bloedlijnen heb ik zegeningen ontvangen en ook erfelijke belasting waarin ik de taak heb mij daarvan los te maken.
Ik ben God intens dankbaar dat ik mag leven voor Zijn aangezicht. Dat Hij mij vanuit Zijn zijde uit Zijn Geest tot expressie heeft gebracht om de Zijne te zijn.
Ik ben God intens dankbaar voor mijn ouders die God mij gegevens heeft om hun generatie zegeningen aan mij mee te geven waar mijn ziel en lichaam mee verbonden zijn en voor een belangrijk deel mijn aardse identiteit bepalen.
Ik leef pas in volheid en harmonie als ik het geschenk van mijn geest, ziel en lichaam volledig omarm en in liefdevolle harmonie in dankbaarheid leef met God, mezelf en mijn aards bestaan.
Waarom heeft God zo intens verlangd naar geliefd kind van God?
Dat is het mysterie van Gods onvoorwaardelijke liefde die Zichzelf tot expressie wil brengen.
God is de liefdesuitdaging aangegaan om een geliefd kind van God te scheppen met een vrije wil met als doel dat hij/zij uiteindelijk zich in volle overgave vanuit liefde zou geven aan Hem.
Mijn doel op aarde is te groeien naar geestelijke volwassenheid om Gods liefde in volheid te kunnen beantwoorden vanuit geestelijke rijpheid. Om samen met alle andere heiligen deel uit te maken van de Bruid van Christus.
 
Werken aan je basis veiligheid in God
Hoe komt het dat je ondanks dat je weet dat God van je houdt en voor je zorgt toch angstig en onzeker kunt voelen? Ben je dan geen goed christen of heb je niet genoeg geloot? Nee! Het zegt alleen iets over je verleden wat nog mag helen.
Als je wat angstig en onveilig voelt van jezelf zul je sterk de behoefte hebben aan vastigheid, stabiliteit en controle. Als er dingen gebeuren die je veiligheid aantasten kan zo de angst weer opschieten en kun je zelfs in paniek raken. Deze onzekere tijd rondom corona helpt niet echt mee om je veilig en geborgen te voelen.
Deze basis onveiligheid bepaalt een belangrijk deel van je leven omdat je in alle beslissingen die je neemt hier rekening mee houd. Je bent niet vrij.
De basis onveiligheid en angst ontstaan bijna altijd vanuit je jeugd. Ook als je gelooft is die basis angst niet gelijk weg.
Maar God kan die basis angst en onveiligheid in je leven helen. Hij wil die veilige thuisbasis voor je zijn waar je mag schuilen in gevaar zodat je in de stormen van het leven veiligheid en rust mag ervaren.
In deze video ga ik hier dieper op in.
https://youtu.be/zmiMDq7LfJ8
 
Unieke 52 delige Bijbel cursus nu in podcasts beschikbaar en downloadbaar
Veel mensen ervaren de Bijbel als een lastig boek. Toch staan daar de belangrijkste geestelijke principes in die we nodig hebben om geestelijk te groeien. Ook Jezus citeerde vaak de Bijbel.
In deze cursus neem ik je mee door de Bijbel van A tot Z van begin tot eind en behandel alle belangrijke en bekende Bijbel verhalen en hun diepere geestelijke betekenis voor hier en nu. Een unieke cursus voor zowel de beginneling als de gevorderde Bijbel lezer omdat ik de Bijbel net weer anders benader dan je waarschijnlijk gewend bent. Je hebt geen basis kennis nodig.
Deze 52 delige podcasts die ik nu als online cursus beschikbaar heb, was tot voor kort alleen beschikbaar als video cursus via de ledensite. Omdat niet iedereen lid wil worden van een community bied ik deze cursus nu ook aan als podcast. Je kunt de cursus ook per les als mp3 downloaden zodat je de hele cursus kunt beluisteren in je auto, bus, trein of welke plan dan ook zonder internet. Ik heb ervoor gekozen alle lessen in een keer ter beschikking te stellen zodat je ze allemaal achter elkaar kunt beluisteren als je dat wilt. Je bent dan wel een paar dagen zoet want elke les duurt ongeveer een half uur.
De cursus die ik oorspronkelijk aanbood tegen € 125,- bied ik nu aan voor slechts € 52,-. Je betaalt dus maar € 1,- per les en krijg daarvoor een onschatbare kennis aan geestelijke principes uit de Bijbel.
https://cursus.agapecoach.nl/courses/bijbel-cursus-52-podcasts/
 
Video meeting op ledensite 2 nov 20:00 uur + avondmaal.
Op de ledensite ga ik bij voldoende belangstelling proberen 2x per maand een interactieve video meeting te houden.
Maandag gaan we met elkaar nadenken over het hogepriesterlijk gebed van Jezus uit Johannes 17.
Ook zullen we met elkaar avondmaal vieren. Deze meeting staat open voor alle leden van de ledensite.
Voor meer info en inlog gegeven zie link. (als je nog geen lid bent kun je ook via die link lid worden. Je kunt per maand opzeggen dus zit nergens aan vast)
https://samen.leveningod.nl/conversations/uitnodiging-video-meeting-2-nov-2000-uur-avondmaal-hogepriesterlijk-gebed-van-jezus
 
Liefdevolle groet en Gods zegen,
 
Robert van Mierlo
https://agapecoach.nl/
 
Mijn laatste blog
https://agapecoach.nl/relaties/zoek-verbinding-in-plaats-van-je-gelijk/