Beste Fan,
 
Geweldig, Diede heeft voor de derde keer dit jaar een Grand Slam titel op haar naam geschreven. Dit keer was het prijs op de US Open. Dinsdag 11 september om 19:00 uur vertelt Diede alles over haar Amerika trip; van de stress van een val van haar rolstoel uit het ruim haar opleverde tot aan het omzetten van negatieve stress van een verloren wedstrijd in energie en zelfvertrouwen voor een volgend toernooi. Jij bent van harte welkom om Diede (en haar beker) aan de zijde van Amanda bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot te ontvangen.   

Wil je echt van alles op de hoogte zijn? Volg Diede dan op facebook en instagram.
Eerste overwinning op US Open 
 
 
Rolstoeltennis vedette Diede de Groot zorgt opnieuw voor Nederlands tennissucces. In de bijzondere ambiance van het Louis Armstrong Stadium in New York heeft de 21 jarige nummer één van de plaatsingslijst haar Japanse rivale Yui Kamiji in twee sets verslagen. Haar winst op de US Open is na overwinningen op de Australian Open en Wimbledon al weer de derde Grand Slam titel van dit jaar. Ook de dubbeltitel was een prooi voor de speelster van TV Nieuwe Sloot. Het talent uit Oudewater weet zich door haar prestaties nu al verzekerd van de eerste plaats op wereldranglijst eind dit jaar. Maar van gestilde honger naar meer succes zal de komende maanden geen sprake zijn.   
 
De finale van de US Open startte zoals menig rolstoeltenniswedstrijd zich ontvouwt. Beide spelers wonnen elkaars service, want in de stoel ben je na je eigen opslag nou eenmaal in het nadeel. Vanaf de stand 3-2 in de eerste set wist de Nederlandse echter vier servicegames op rij te winnen, waardoor De Groot zich in een comfortabele positie richting de overwinning manoeuvreerde. De Groot liet Kamiji op de eigen service tot de laatste game kansloos en daarmee was de sterke 6-2 en 6-3 overwinning een feit.
 
Hard trainen en wedstrijden kijken
De Groot kende een moeizame voorbereiding op de US Open...
 

 

 
 
Super Series

Na het prestigieuze grastoernooi volgde er verschillde toernooien op hardcourt. Diede schreef, ten koste van Yui Kamiji, de British Open op haar naam. Een groots toernooi met een lange geschiedenis aan Nederlandse winnaars.

De week voorafgaand aan de US Open speelde Diede in St. Louis Amerika een Super Series toernooi. In de halve finale moest zij haar meerdere erkenenen in Aniek. Hierdoor hadden Diede en Amanda enkele dagen de tijd om zich in alle rust voor te bereiden op de US Open. Samen bekeken zij de finale van het Super Series toernooi tussen Kamiji en de uiteindelijke winnaar Aniek van Koot.  
 
L'oreal bedrijfsuitje

Het salesteam van L'Oréal Paris ging voor een sportief bedrijfsuitje inclusief inspiratiesessie bij Tennis- en Squashcentrum Nieuwe Sloot...en dat is zeker gelukt. Topsport is te spiegelen aan het bedrijfsleven, zo bleek uit de (interactieve) presentatie. Natuurlijk zijn we daarna ook nog even de baan op geweest om een balletje te slaan.