17 juli 2022
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 5 september: Webinar "Voeding tijdens wedstrijd- en trainingsdagen"
  • 8 april 2023: ALV
  • 17 juni 2023: Schaatstrainerscongres
 
 
Schaatstrainerscongres gewaardeerd met 8,1!
Wat een mooi Schaatstrainerscongres was het op zaterdag 18 juni in Papendal!
 
Bijna 150(!) schaatstrainers waren aanwezig en uit de enquête kwam er een waardering uit van 8,1. Uiteraard zijn we daar ontzettend blij mee en zijn we er zeer trots op dat we samen met de KNSB een dergelijk congres hebben weten neer te zetten.
 
De input uit de enquête, zowel de positieve als kritische punten, nemen we uiteraard mee om volgend jaar nóg een beter congres neer te kunnen zetten. Dank daarom voor het invullen van deze vragenlijst.
 
Hier vind je een korte impressie met vooral veel foto's van het congres.
 
Zet de datum voor volgend jaar alvast in je agenda:
 
Schaatstrainerscongres 2023:
zaterdag 17 juni
 
 
 
 
 
 
MET SPOED GEZOCHT: PENNINGMEESTER
Het NSTV-bestuur is heel hard op zoek naar iemand die ons gemiddeld zo'n twee uur in de maand kan helpen met de boekhouding van de vereniging.
Het is niet heel veel werk, maar het moet wel gebeuren. Wie wil ons helpen of kent iemand die dit voor ons zou willen en kunnen doen?
 
Neem contact op via info@nstv.nl voor meer informatie.
 
 
Webinar "Voeding tijdens wedstrijd- en trainingsdagen"
Op maandagavond 5 september organiseren we weer een webinar over voeding. Leontine van Meggelen verzorgt deze online workshop met als thema “Voeding tijdens wedstrijd- en trainingsdagen”.
 
Dat je tijdens een trainingsweekend meer moet eten dan normaal is logisch, maar hoe zorg je ervoor dat jouw pupillen die grote hoeveelheden binnenkrijgen en vooral de juiste voeding? Maar ook een normale dag waarin je uit school of werk direct door naar de training gaat en pas om 21.00 uur weer thuis bent. Wat is dan handig in timing: wat eet je gedurende de dag en wat eet je wel of juist niet nog zo laat na je training?
 
Hoe zorg je ervoor dat je pupillen voldoende en op het juiste moment eten tijdens hun wedstrijdweekend, waarin er tussen de afstanden op een dag een paar uur zit waarbij ze op de ijsbaan ‘rondhangen’. Of je kunstschaatsters die vooral niet te veel willen eten. Wat geef je je marathonschaatsers als belangrijkste tip als ze op lastige tijden hun wedstrijd hebben.
 
Leontine gaat in op al deze aspecten en beantwoordt de vragen die bij jou als trainer leven. Maar vooral ook wordt het een interactieve workshop, waarbij jij zelf met casussen aan de slag gaat en oefent met het berekenen wat een sporter aan extra’s nodig heeft en welke maaltijden of tussendoortjes daar dan passend voor zouden kunnen zijn.
 
Natuurlijk ga je na deze workshop niet op de stoel van de diëtiste zitten, maar je krijgt hierdoor wel meer inzicht in wat jouw schaatsers nodig hebben, zodat je hen nog beter kunt adviseren en helpen.
 
 
Workshop Afke van der Wouw in de planning
Er wordt nog gewerkt aan een datum en locatie, maar binnenkort organiseren we weer een praktische bijscholing over het mentale aspect, verzorgd door Afke van der Wouw.
 
Hou de website in de gaten en... zet met potlood alvast 24 september in je agenda!
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
Aanmelden doe je heel eenvoudig online via deze link.
 
NB: je kunt ook een mail sturen om eenmalig als niet-lid een bijscholing te volgen. Als de bijscholing een week vooraf de datum niet vol is, krijg je bericht. Dan kun je voor 20 euro deelnemen.
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook